מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- TSH גבוה T4 תקיןליטל15/06/2011
שלום רב. אני בחורה צעירה בת 24 ועשיתי לא מזמן בדיקות כלליות. בבדיקה האחרונה נראה כי TSH שלי הולך ועולה עם הזמן ( בבדיקה הראשונה 5.02 אח"כ 5.8 וכעבור חצי שנה 8.12) והT4 בכל הבדיקות נשאר 12.7. הרופא שלי חושד שאולי אצטרך כדורים לאיזון עקב שימוטו אך שלח אותי לעוד בדיקה. בבדיקה האחרונה נראה שהTSH ירד ל6.15 ושוב הT4 נשאר 12.7. מה זה אומר? השימוטו זו לא מחלה שבה TSH גבוה והT4 נמוך? האם אני צריכה לחשוש ופנות לרופא אחר? קראתי באינטרנט שיש מספר סיבות למצב כזה (חלקן אף קשורות בגידול או דלקת בבלוטת המוח)
אשמח אם תוכלו לכוון אותי. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
ליטל15/06/2011יש לציין שאני באותו משקל בשנים האחרונות וכמעט לא סובלת מהתסמינים של השימוטו לאחרונה ( כל חיי כמעט היו לי בעיות ביציאות- אחת למספר ימים ועייפות, זה לא משהו חדש). בנוסף בתקופה האחרונה דווקא הסתדרו לי היציאות אם כי בשבוע האחרון אני נכנסת לשירותים 3-5 פעמים ביום וזה מאוד מוזר לגוף שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTSH גבוה T4 תקין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/06/2011שלום,
בגיל שלך אלו ערכים גבוהים ויהיה מקום לטפל בעיקר אם קיימת עליה, קיימים סימפטומים או במידה ואת מתכננת הריון. רצוי להכנס להריון עם TSH<2.5.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהרמי15/06/2011
להן תוצאות הבדיקה שבצעתי של איסוף שתן נפח 2000,
PROTEIN- URINE 24h 70 mg/24h
PROTEIN- U SAMPLE 3.5 mg/dl
ברצוני לדעת מה משמעות תוצאות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/06/2011שלום
הבדיקה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהניקול15/06/2011
שלום פרופ
שמי ניקול אני בת 23 גובה 1.73 ותמיד היתה לי עםזה בעיה מפני יותר מיד גבוה רצתי לדעת האם יש דרך להוריד כמה סנטימטרים מיותרים שמפריעים לי ???:)
האם אפשר לעשות זאת בלתרום תא לגובה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/06/2011שלום,
לא הבנתי את המשפט האחרון אך לא ניתן להוריד גובה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת קושינגהשואלת14/06/2011
שלום,
אני בת 30 וחצי. סובלת מעודף משקל רוב חיי , ההשמנה מתבטאת בכל הגוף ולא באיזורים מסויימים. יש לי סמיני מתיחה הרבה זמן בבטן שעד עכשיו פרשתי שנבעו מעליות והירידות במשקל לאורך השנים. אני סובלת מעור יבש (לעיתים אפילו חתכים), בעיקר בידיים. לאחרונה נוספו תסמינים נוספים לעודף משקל :עייפות רבה, מעט שיער בסנטר, התנפחויות ברגלייםוכאבים,לאחרונה אובחנה אצלי התחלה של סכרת (ע"פ רופא המשפחה נובע מההשמנה). ובשנה האחרונה יש לי בעיות במחזור החודשי (מופיע לתקופה ממושכת או שכלל אינו מופיע)- מבדיקה עולה שיש לי שחלה פוליצסטית.
שאלתי: האם יש חשד אצלי לתסמונת קושינג? במידה ואבקש מרופא המשפחה בדיקת שתן של 24 שעות ע"פ ממצאיה יהיה ניתן לשלול את התסמונת. בימים אלו אני שוקלת לעבור ניתוח שרוול ולכן חשוב לי לברר לפני אם קיימת סיבה אחרת להשמנת היתר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת קושינג - תגובה
לפני ביצוע ניתוח שרוול נהוג לשלול מחלות אנדוקריניות הגורמות להשמנה שהן : תת פעילות בלוטת תריס וCUSHING'S . תבחין דיכוי מדויק יותר לשלילת CUSHING'S מאשר איסוף שתן לקורטיזול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושינג
השואלת15/06/2011האם רופא המשפחה יכול לתת לי בדיוקת אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושינג
השואלת19/06/2011ממתינה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסרן14/06/2011
מה משמעות התוצאות (מדובר על תוצאות שחוזרות על עצמן כבר תקופה לא חד פעמי)
TSH = 0.05mh/l
FT4 = 14 pmol/l
FT3 = 3.41 pmol/l
מקבל אלטרוקסין באופן קבוע, TSH ו - FT3 נמוכים מדי T4 בנורמה (אבל זה כנראה האלטרוקסין אם אני מבין נכון)
האם מה שמשפיע בסופו של דבר על חילוף החומרים והתפקוד זה לא ה- FT3?
מה קורה כאן האם זו תת - פעילות או משהו אחר (כי ברור שמשהו לא תקין)...
(האם זה יכול להשפיע גם על נשירת שיער ובכלל...???)
בבקשה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
אתה מקבל מינון יתר קל של ELTROXIN המתבטא בTSH נמוך (יתכן ובמידה וסבלת מסרטן בלוטת תריס המטרה הנה השגת TSH מדוכא) במידה ולא אז כדאי להוריד מעט מינון ELTROXIN
לרוב האנשים המטופלים בELTROXIN רמת FT3 מעט נמוכה.לא ידוע לנו שקיימת בעיה בתנאי שרמת FT4 תקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של תפקוד והרגשה לא טובהשלום תודה.14/06/2011
היה חסר לי ויטמין D תקופה ארוכה שנים. (חוסר חשיפה לשמש)
ואני כבר לא כמו שהייתי פעם, יש לי הפרעות בתנועה, ולחץ בשרירים. יש ימים טובים ויש ימים פחות טובים, יש רגישות בגוף בשרירים, כמו שיש דלקת.
אני מרגיש חריקות בתנועות. במיוחד בצוואר ובאזורים של הקיפולים.
לפעמים מרגיש גמיש כמו נייר ולפעמים תפוס כמו ברזל (במצב הזה התנועות לא חלקות ויש כאבים ונשימות כבדות + זרמים בפנים בעורף ובכפות ידיים ורגליים)
אני לא מרגיש קליל כמו פעם.
תיקנתי את הויטמין מזמן. והתופעות האלה לא חולפות.. ולא אני לא יודע מה זה.. ובתקופה שהיה חסר בדקו מלא רופאים בגלל התלונות..
מה יכול להיות שקרה פה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה של תפקוד והרגשה לא טובה - תגובה
ממליצה שתתיעץ אם רופא ראומטולוג. יתכן ואתה סובל ממחלת פרקים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חם ליst13/06/2011
בת 60 כ-10 שנים עם סוכרת לא מאוזנת. אני מאד סובלת מחום.גם בימים קרים חם לי ואני חוששת מהקיץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חם לי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/06/2011שלום,
כדאי לאזן את הסוכרת. היום קיימים טיפולים מגוונים אשר יעזרו לך לאזן את הסוכרת .
לגבי תחושת חום, במידה ולא מדובר בגלי חום אשר הופיעו לאחרונה אלא תופעה אשר קיימת תקופה ארוכה, אין מה לעשות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לנתוניםA12/06/2011
שלום לך
בהמשך לתשובתך ש-ע"פ ההגדרה אנני סוכרתי
הינה כמה פרטים עלי
בן 53
גובה 180
משקל 69-70
צימחוני ( לייט)
מעשן ( קופסא וחצי ליום)
פעילות ספורטיבית 4-5 פעמים בשבוע
ללא ל/ד
ללא בעיות קרדיולוגיות
כולסטרול גבוה(ערכי הכולסטרול הכללי גבוהים מאוד כולל ה- LDL.......
HDL= 42ׂ)
רקע משפחתי: אבא/אמא לאחר אירוע לבבי כולסטרול גבוה ו- ל/ד
אבא...אבחנה סכרתית בגיל 60 .......... אמא לא מוגדרת סוכרתית
והשאלות הם:
בהמשך לתופעת ההשתנה המרובה שלי ו- יובש בפה מידי פעם נשלחתי ל-
העמסת הסוכר 75 שלי תקינה
ערכי מדד בצום טיפל'ה מעל( 100- 105)
כולסטרוליס לא סימפטיקו
ולאחר כל הנתונים ה-נ"ל.......הברנש מוגדר כ-
סוכרתי?
טרום?
אחר?
2- עדיין לא עשיתי A1C
נניח שהמדד שיצא לי הוא בערכי ה-סכרת ( נגיד 7 או 8)
ושאר הנתונים ( ראי ערך העמסת סוכר ו- מדד בצום תקינים)
מה תיהיה ההגדרה ?
3- הבנתי שמצב של השתנה מרובה ויובש בפה מאפיינים בעלי תוצאה של
+180( אני רחוק מהמס' הזה !!!!)
4- לאיזה בדיקה או רופא היית מפנה אותי להמשך בירור
?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לנתונים - תגובה
ד''ר זהר לנדאו12/06/2011שלום רב,
נראה לי כי היובש בפה וההשתנה המרובה אינן קשורות לערכי הסוכר.
אני מציעה לפנות לרופא המשפחה ולדון איתו על הדברים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסברA12/06/2011
שלום רב
תוצאת העמסת סוכר 75
זמן התחלה.... 105
לאחר שעתיים 106
1- באיזה הגדרה אני ע"פ שבצום אני טיפל'ה מעל טווח היחוס המקסימלי?
2- יתכן מצב שתוצאה A1C תיהיה מעל 6.5( נניח 7 או 8 ) ושאר תוצאות בדיקת הסוכר יהיו תקינות ( ראי ערך למעלה)....ואם כן באיזה הגדרה נמצא אותו נבדק...
סוכרתי?
טרום סוכרתי?
אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר - תגובה
יש לך רמת סוכר גבוהה מעט בצום עם העמסת סוכר תקינה.
חשוב מאד לקחת בחשבון פרטים אישיים כמו משקל, אורח חיים, מחלות אחרות (יתר לחץ דם, מחלת לב וכו') וסיפור משפחתי. לפי ההגדרה אין לך סוכרת, אולם יתכן וכדאי לך לעשות שינוי מסויים בהרגלי החיים שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה 1.74ניקול11/06/2011
שלום ד"ר
הגובה שלי 1.74 וזה תמיד הפריעה לי ורציתי לעדת איך אפשר לטפל בזה?:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה 1.74 - תגובה
בן / בת כמה את / אתה?
בכל אופן מדובר בגובה תקין, ומבחינה רפואית לא מהווה כלל בעיה.
אני יכולה לומר כי באופן כללי אין טיפול המתאים למישהו בגובה שכזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לגידול אנדוקרינולוגירותם11/06/2011
ד"ר שלום,
אני בת 66 ובחצי שנה אחרונה התחילו שינויים בלחץ הדם (לחצי דם גבוהים ונמוכים) מלווים בבחילות, חולשה כללית, גלי חום ולעיתים דקירות שמופיעות בחזה, בצוואר, באזור האוזניים ובראש. ישנם גם כאבי ראש ולחץ בעורף, איוושה תמידית באוזניים וירידה של 15 ק"ג במשקל תוך 4 חודשים.
ברצוני לשאול האם בדיקת Chromogranin a שנעשתה שלא בצום ללא הפסקת לקיחת Lanton 30 (אותו אני לוקחת חודשים ארוכים) יכולה להשפיע על תוצאת הבדיקה שהגיעה לערך של 938?
בנוסף רציתי לדעת מה רואים במיפוי Dotatoc (octreotide) לשלילת גידולים אנדוקרינולוגים יותר ממה שרואים בצילומי CT (כשצילומי ה-CT תקינים ללא ממימצא פתלוגי)?
תודה רבה,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לגידול אנדוקרינולוגי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/06/2011שלום,
טיפול בלנטון מעלה רמת כרומוגרנין ולכן צריך לבצע את הבדיקה לאחר 3 שבועות מהפסקת הטיפול.
המיפוי הנו מיפוי כל גופי אשר מתרכז בתאים נאורואנדוקרינים ובתור כזה יכול לעיתים לאתר ממצאים שלא אותרו בCT רגיל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ויטמיןD נמוך רק גורם לתופעות שלשו10/06/2011
טרשת ??
או שזה עלול לגרום לזה שגם אם מתקנים את הויטמין זה כבר לא יעזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ויטמיןD נמוך רק גורם לתופעות של - תגובה
יש הטוענים שיש קשר בין מס]ר מצבי תחלואה ורמת ויטמין D.
במידה ורמתו נמוכה מומלץ לטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתאלי09/06/2011
שמי אלי בן 48 חולה סכרת מזה כ10 שנים לצערי הביקות סוכר לא מאוזנת בזהאחרון הרופא סכרת העלה לי את האינסולין מבבקר 32 ל36 ובערב 20 ל24 וכדור קלופגש 850 כפול 2 ביום ובערב ועליתי במשקל במשך חצי שנה 3 קילו אני מקבש אם משהו יכול לעזור האם זה נורמלי אני מפחד ללכת לבידקות שאחר רופא משפחה יומר לי עוד הפעם לך למכון סכרת ויעלו לי עוד הפעם את המינון תןדה מראש על העזרה אלחנן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת - תגובה
אני מציעה לך כן לגשת למכון סוכרת. יש אפשרויות נוספות לטפל מבלי לעלות במשקל.
אתה אדם צעיר ויש לך עוד הרבה שנים טובות ובריאות לפניך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PANHYPOPITUITARISMליזה07/06/2011
מעוניינים ליצור קשר עם משפחות או בוגרים המתמודדים עם panhypopituitarism. נשמח אם רופאים יעבירו לפציינטים פניה זו לשם הקמת קבוצת תמיכה. תודה ליזה 052-6621126
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PANHYPOPITUITARISM - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/06/2011שלום,
קיימת אגודה של חולים הסובלים ממחלת יותרת המוח כדאי ליצור איתם קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקויות איבחוןA07/06/2011
שלום רב
בשאלותי הקודמות קיבלתי ממך תשובות כלליות
אנסח שאלות יותר מדויקות ואודה לך אם אקבל הפעם תשובות
האם בבבדיקה שיעשו 2 נבדקים שעתיים לאחר האוכל לראשון תוצאה של 137..והשני יאכל את אותה ארוחה ושעתיים לאחר מכן התוצאה תיהיה 102 ההיתיחסות שלך לגבי שניהם כ-לא סוכרתיים או שזה עם התוצאה של 137 הוא בעל בעתודת ה- סוכרתיים ע"פ שהמדד של שניהם הוא בטווח הנורמה?
\
מה מוגדר כארוחה לבדיקת שעתיים אחרי?
בבדיקות שעשיתי לאחר האוכל:
בדיקה ראשונה
ארוחה : 2 פרוסות לחם+גבינה + ירקות + כפית דבש....שעתיים לאחר הארוחה הערך היה 105
( בדיקה דומה ביום אחר עם ערכי פחמימות קצת שונים פיתה רגילה + כ-80 ג'+ טחינה +עגבניה התוצאה: שעה לאחר האוכל: ....110........שעתיים לאחר האוכל התוצאה :105)
בדיקה שניה: ארוחה 2 פרוסות לחם מלא +גבינה+ 2 קציצות סויה+ 2 קציצות עדשים כתומות+ בננה + 8 דובדבנים
הספרות הראו שעה לאחר האוכל 145.......שעתיים לאחר האוכל 130
בדיקה שלישית- ארוחה מלאת חלבונים ופחמימות+ פחית קולה:
אחרי שעה 153
אחרי שעתיים 135
אחרי 3 שעות 105
ג- ממתי השעון מתקתק שעתיים : האם מהביס הראשון של הארוחה או מסיומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקויות איבחון - תגובה
ד''ר זהר לנדאו08/06/2011שלום רב,
אין ארוחה סטנדרטית לבדיקת סוכרת. הבדיקה הסטנדרטית הינה העמסת סוכר של 75 גרם.
לגבי כמה זמן לאחר ארוחה יש לבדוק - תלוי לצורך מה..
באנשים המטופלים באינסולין או מטופלים תרופתית בודקים שעתיים אחרי ארוחה כדי לראות אם הטיפול מספק. לנשים בהריון בודקים לאחר שעה - כדי להמנע מערכים גבוהים גם שעה לאחר האוכל.
כך שתלוי מהי מטרת הבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)