פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• לד"ר בבקשה תשובתך. שאלתי אורטופד
    שאלה
    02/05/2011

בקשר לחוסר בויטמין D משמעותי ממושך בגילאים 15-28 .
    הוא רוצה לשלוח לבדיקה של העצמות. לא יודע מה לעשות..
    הוא ראה את הרמה הנמוכה של הויטמין D .

הוא אמר שגם בגילאים האלה בגלל זה יש אוסטיאופורוזיס ,אוסטיאופניה אוסטיאומלציה. ויכול להיות שזה נגרם אפילו בגיל צעיר.

עוד נאמר
    רככת היא מחלה של עצמות הנמצאות בגדילה (ולכן בילדים עד גיל 18) הביטוי שלה הוא קודם כל בכך שאין התגרמות של לוחיות הגדילה.

אצל מבוגרים אין כבר לוחיות גדילה ואז כשיש חוסר ויטמין D ממושך מופיעים כאב עצמות חולשת שרירים קריבניים כאבי שרירים ואף התפתחות של דפורמציות בשלד עקב התרככות של העצמות. יש סיכון מוגבר ללקות בשברים ללא חבלה ממשית ( שברים פתווגיים ) .

האם לדעתך יש צורך לבצע את הבדיקה לעצמות ? זה נכון מה שנאמר ? צריך לבדוק עצמות דחוף ?

התלונות הם כאבים בגוף. וההשערה היא שזה בגלל הויטמין D הנמוך שאולי עשה נזק.
    תודה על ההכוונה והעזרה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר בבקשה תשובתך. שאלתי אורטופד - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    04/05/2011

שלום רב,
    במידה ויש תלונות על כאבים בעצמות יש לקחת בדיקות דם הכוללות שקיעת דם, אנזים הנקרא אלקליין פוספטאז, סידן, פוספאט ובדיקות נוספות כדי לברר זאת.
    הרופא שלך צריך לשקול האם לשלוח לבדיקת מיפוי עצמות או צפיפות העצם, לפי התרשמותו מהבעיה.
    רמת ויטמין D מאד נמכה יכולה לגרום לבעיות בעצם אבל בדרך כלל זהו לא הגורם.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוצע מיפוי עצם כל גופי לפני כמה זמן

שאלה
    04/05/2011

הבדיקות שציינת בדקו.

בצילום של המיפוי העצמות נראו ישרות. לא אמרו על עקמומיות ואוסטיאופורוזיס ,אוסטיאופניה אוסטיאומלציה..

השאלה אם בצילום הזה רואים את זה? או רק בצילום של צפיפות עצם ?

בממצאים עקמת קלה.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוצע מיפוי עצם כל גופי לפני כמה זמן - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    04/05/2011

שלום רב,
    במיפוי רואים אם יש נגעים בעצמות.
    לגבי אוסטאופורוזיס צריך לבדוק צפיפות עצם.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם העצמות התעקמו בגלל חוסר ויטמיןD

שאלה
    04/05/2011

זה היה אמור להראות במיפוי ?

הבעיה היא חסר ממושך של ויטמין D . (לא ידוע בדיוק כמה זמן) רמה מאוד נמוכה .

גיל 25.

לבצע בדיקה של צפיפות עצם לבדוק אם זה גרם לאוסטאופורוזיס או אוסטיאומלציה ?
    או לא לבצע ? זה קריטי כמו שהרופא מתאר או לא ? מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם העצמות התעקמו בגלל חוסר ויטמיןD - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    04/05/2011

שלום רב,
    החלטה על ביצוע בדיקה זו או אחרת נעשית עם הרופא המטפל במרפאה...
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת.. אבל הרופא משפחה שהפנה

שאלה
    04/05/2011

אל האורטופד שמדבר על אוסטיאופורוזיס ,אוסטיאופניה אוסטיאומלציה גם אצל ילדים עם חסר ממושך בויטמין D לא מבין בזה.

והאורטופד שולח לצפיפות עצם אפילו לגיל 25..

את יודעת יותר טוב משניהם יחד כי זה התחום שלך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    ל.
    02/05/2011

השאלה שלי היא כזאת:
    אני בת 24 יש לי קרוהן כבר קרוב ל3 שנים, יצא לי פעמיים לקחת סטרואידים בתקופה הזאת ובפעם האחרונה שהייתה כמעט לפני שנה לא הצלחתי להוריד במשקל אחרי הסיום של הטיפול, התקשתי לישון
    מאז לא הצלחתי להוריד במשקל ההוא והעלתי עוד בלי שום קשר לתזונה שלי או כמות הספורט שאני עושה (ובתקופה מסוימת הייתי עושה פעמיים בשבוע הליכה מאוד מהירה של 10 ק"מ+ יוגה 5 פעמים בשבוע והמשקל לא זז כלל)
    חשוב לציין שלפני כן לא הייתה לי בעיה להוריד במשקל בדיאטות, הייתי יורדת די מהר.
    לאחרונה הייתה לי תקופה מאוד לחוצה ואחרי שיצאתי ממנה השינה שלי עוד פעם חזרה להיות לא יציבה ואני כל הזמן עייפה, ההשמנה חזרה.
    אני ילידת צ'רנוביל (לסבתא היה גידול בבלוטת התריס, לאמא שלי יש תת פעילות) האם זה הגיוני שזה מה שקרה לי גם?
    יש לי בדיקות דם בעוד מספר ימים ואני האמת די לחוצה והייתי שמחה לדעת כמה שיותר כדי להרגיע את המחשבות

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/05/2011

שלום,
    לגבי המשקל: אכן טיפול בסטראואידים גורם לעליה במשקל. הקושי לרדת לאחר מכן הוא דבר אישי אך אם גם בעבר ירדת מספר פעמים במשקל קיימת לעיתים ירידה במטבוליזם ולכן לאחר ירידות חוזרות במשקל הקושי לרדת גדול יותר.
    לגבי בלוטת תריס: כדאי להבדק .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בקשר לTSH נמוך בשבוע 5
    נתי
    29/04/2011

ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה. האנדוקרינולוגית שלי בחופשה עד יום שני ולצערי לא אוכל להיוועץ עימה עד אז. אני העלתי בנתיים (על סמך המלצה קודמת שלה) מ-800 מק"ג ל950 מק"ג בשבוע. האם זה מספיק והאם לחזור על בדיקת דם בעוד שבועיים או קודם לכן?
    תודה רבה
    נתי

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בקשר לTSH נמוך בשבוע 5 - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    30/04/2011

שלום
    ממליצה לחזור על הבדיקה בעוד 3 שבועות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור/רמה מינימלית נדרשת
    רותי
    28/04/2011

ד.נ. טרם קיבלתי תשובה לשאלתי בנדון מ-22.4 (המתייחסת לרמת ויטמין די), שהתעוררה לאחר תשובות קודמות. אודה על תשובה. בברכה, אליהו

לקביעת תור
    סגירה
    מחסור/רמה מינימלית נדרשת

הוספת תגובה

• מחסור/רמה מינימלית נדרשת - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/04/2011

שלום,
    תחזור בבקשה על השאלה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמות TSH בשבוע 5
    נתי
    28/04/2011

שלום רב
    אני בתחילת שבוע 5 להריון. ברקע יש לי היפותירואדיזם. אני לוקחת כרגע 900 מק"ג אלטרוקסין לשבוע. בבדיקות הדם נמצא TSH-4.15. T4-15.6לפי מה שקראתי הוא צריך להיות פחות מ-2.5. מה עלי לעשות והאם זה מסכן את העובר כרגע ופוגע בהתפתחות הקוגניטיבית? .
    תודה
    נתי

לקביעת תור
    סגירה
    רמות TSH בשבוע 5

הוספת תגובה

• רמות TSH בשבוע 5 - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/04/2011

שלום,
    את צריכה להתייעץ בהקדם עם האנדוקרינולוג/רופא משפחה שלך ולהעלות מינון ELTROXIN. לא קיימת סכנה אך יש מקום להביא את הTSH מתחת ל2.5 ובטרימסטר הראשון לבצע מעקב צמוד של תפקודי בלוטת תריס (כל חודש) ולאחר מכן עד סוף ההריון כל חודשיים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בהמשך ל-TSH גבוה בהריון

נתי
    29/04/2011

ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה. האנדוקרינולוגית שלי בחופשה עד יום שני ולצערי לא אוכל להיוועץ עימה עד אז. אני העלתי בנתיים (על סמך המלצה קודמת שלה) מ-800 מק"ג ל950 מק"ג בשבוע. האם זה מספיק והאם לחזור על בדיקת דם בעוד שבועיים או קודם לכן?
    תודה רבה
    נתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה
    דרור
    27/04/2011

הי

לפי כ- 3 חודשים התגלתה אצלי סכרת, אני מטופל ב-1 כדור גלוקמין+1 כדור טריטייס

בבדיקה שערכתי השבוע התגלו הערכים הבאים:

Creatinine (U) /24h- 2.2

Protein (U)/24 hr - 665

Creatinine (B)- 0.7

HbA1CHbA1C- 5.8 לפני שלושה חודשים עמד על 8...

Glucose (B) - 92 לפני 3 חודשים עמד על 180...

Albumin/creatinine ratio - 199.85

Lymphocytes % - 44.9

Vitamin D 25 (OH) - 16

שאר הערכים שנבדקו עומדים בנורמה.

מהי המשמעות של הפרוטאין הגבוה בשתן? האם במצב הפיך?

האם נובע מאכילה רבה של חלבונים?

חשוב לציין כי אני מקפיד על תזונה+כושר וירדתי 7 ק"ג בחודשיים האחרונים (משקלי גופי 92 ק"ג / 1.79 מטר גובה)

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/04/2011

שלום,
    איזון הסוכרת מצויינת.
    לגבי חלבון בשתן צריך לחזור על הבדיקה ולכלול גם מיקרואלבומין באיסוף. במידה וקיימת הפרשת חלבון ממליצה שתפנה ליעוץ נפרולוגי.
    הפרשה חלבון אינה גבוהה מאד אך בהחלט לא תקינה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחי עשה בדיקות. אמרתי לו לבדוק D
    איזש
    26/04/2011

יצא לו
    2 ng/ml
    נראה לי יש לו אוסטיאומלציה .
    גילו 21 .
    יש לו עיוותים בשרירים של הצוואר והלסת. זה קופץ והוא טוען שזה לא רצוני.

הוא לא נחשף לשמש אז לא פלא. (גם אני לא)

השאלות:
    1. מה התסמינים של אוסטיאומלציה ? זה משהו כזה ?

2. סביר שזה היה נמוך תמיד, האם זה פוגע בצמיחה לגובה ? (אין לו עצמות עקומות)

תודה!

הוספת תגובה

• אחי עשה בדיקות. אמרתי לו לבדוק D - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    27/04/2011

שלום רב,
    נראה כי לאחיך רמת ויטמין נמוכה. כדאי לגשת לרופא המשפחה כדי שיראה אם יש צורך לעשות בירור לכך. רמת ויטמין D נמוכה לכשעצמה אינה גורמת לעיוותים בשרירים, אך יש לכך סיבות אחרות (הפרעות במלחים, בעיות נוירולוגיות ועוד).
    לאוסטיאומלציה אין תסמינים, זהו ממצא בבדיקה של צפיפות עצם.
    נראה לי כי עליו לגשת לרופא המטפל כדי שיראה את התמונה הכוללת ויחליט מה לעשות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת?
    ליאת
    26/04/2011

שלום לאחר סוכרת הריון מאוזנת ע:י דיאטה בלבד. בהעמסה 75 יצא 47 לאחר שעתיים, לאחר צום 90. האם 47 תקין? יש לציין שגם בהריון כשהיתה סכרת לאחר צום תמיד היתה תוצאה 90.

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת?

הוספת תגובה

• סכרת? - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    27/04/2011

שלום רב,
    ההבדיקה תקינה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרופה יוקריאס לסוכרת
    אני
    26/04/2011

ברצוני לדעת פרטים על התרופה יוקריאס לסוכרת.

האם היא תרופה חדשה לסוכרתיים? האם יש מחקרים שפורסמו עליה?

אמי קיבלה אותה מהרופא והיא מעוניינת לדעת עליה עוד פרטים

תודה מראש על עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    התרופה יוקריאס לסוכרת

הוספת תגובה

• התרופה יוקריאס לסוכרת - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/04/2011

שלום,
    EUCREAS הנה שילוב של שתי תרופות: METFORMIN וGALVUS . התרופה האחרונה GALVUS הנה תרופה מקבוצה חדשה לטיפול בסוכרת והיא מאושרת לטיפול לאחר שעברה בדיקות ומחקרים ואושרה ע"י רשויות הבריאות באירופה ובישראל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוקריאס וחוסר תיאבון

אמירה
    07/09/2012

אני בת 55 ו,עם סוכרת 2,לאחר חודש של נטילת יוקריאס 50/850 מ"ג אני מרגישה תופעות אנורקסיות...חוסר תיאבון קשה המדרדר את משקלי למשקל נערה.האם התופעה מוכרת?היא רשומה כאחת מתופעות הלואי.מה ידוע על כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוקריאס וחוסר תיאבון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/09/2012

שלום
    EUCREAS היא תרופה נאוטרלית מבחינת המשקל ותיתכן ירידה קלה במשקל. לגבי ירידה משמעותית וחוסר תאבון ממליצה לבצע בירור במקביל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוקריאס

אמירה
    08/09/2012

תודה להתיחסות..כמו שכתבתי בעלון לצרכן מצוינת התופעה של חוסרבתיאבון. בדיוק סיימתי חפיסה של יוקריאס.האם ,עד שאגיע לאנדוקרינולוג המטפל בי ,יש אפשרות לחזור למטפורמין? עברתי ליוקריאס כי הרופא חשב שעדיף לי הכדור החדש בהקשר של האיזון. ואכן אני מאוזנת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוקריאס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/09/2012

שלום
    תתיעצי עם רופא המשפחה לגבי השינוי וגם לגבי בדיקות נוסופת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• eucreas

רעיה
    25/10/2012

עד לפני 3 חודשיםהייתי מאוזנת עם התרופה אך מזה חודשיים הסוכר עולה יורד עד ערכים של 145 בצום. לפני נטילת התרופהקבלתי ג'נוביה +3 גלוקופג' ןהגעתי ללממוצעים תלתחודשי של6.4 מאז השינוי היה כבר 6.7 איך אפשר לחזור חזרה לאיזון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה???

מלי
    18/11/2012

שלום!!

התגלה לנו לא מזמן שאמא שלי חולת סוכרת 2 .. רופאת משפחה הביאה לה את התרופה EUCREAS היא הביאה לא את התרופה הזו מהמגירה שלה במשרד וללא עלון ..
    רציתי לדעת אם יש קוצר נשימה קל מותר ליטול את התרופה הזו .. והאם מוכרים את התרופה הזו גם בבית מרקחת או שרופאה מספקת את התרופות האלה..

מה תופעות הלוואי של אותה התרופה ??

תודה מראש על תשובתכם!!
    מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרופה נפוצה וקיימת בבתי המרקחת

עופר
    19/11/2013

יש לציין שהתרופה אינה זולה אבל היא אפקטיבית ואינה גורמת לפחות לי לתופעות לואי - קופת חולים מכבי משתתפת ב 50 אחוז מהתרופה (מחיר רגיל 400+) ובתרופות אחרות הקופות משתתפות ב80-90 אחוז....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    ליז
    26/04/2011

שלום שמי ליז בת 26 ואני מנסה להיכנס להריון כארבע שני. במהלך השנה וחצי האחרונות הגעתי למחלקת הIVF וכל פעם התעוררה בעיה אחרת הן אצל בעלי והן לגבי, כעת הכל תקין פרט לסכרת שיש לי אשר היא מעקבת את כל העניין. אני סמוכה ובטוחה כי עיקוב התהליך ע"פ דבריו של הרופא המטפל שלי בשל הסכרת הינם רק לטובתי ןלטובת העובר. וכעת לשאלתי, אני כשמונה חודדשים מאוזנת ברמות הסוכר שלי מוגלובין 5.7 וגלוקוז 92-95, נטלתי עד לפני שבועיים 2 כדורי מטפורמין ו1 כדור ג'נוביה משקבלתי אישור על כך שאנו מגבירים הילוך,ף פניתי לרופאת הסכרת שלי ובתהייעצות עימה הורדנו את הכדור ג'נוביה והוספתי כדור מטפורמין מה שאומר שכעת אני נוטלת שלושה כדורי מטפורמין. האם אן רמות סוכר כאלה לא ניתן להתחיל את תהליך ההפריה? שנית, אעבור לשאלה שהכי מטרידה אותי כעת, במשך השנה וחצי האחרונות אני בודקת סוכר במכשיר "FREESTYLE FREEDOM-LIT" והשתמשתי בסטיקים התואמים למכשיר המגיעים בקופסא תכלת כחול. לפני כשבועיים הגיעו לי סטיקים חדשים התואמים למכשיר ומגיעים באריזה צהובה. הסתכלתי שאכן הסטיק מתאים למכישר אך כשבדקתי את רמת הסוכר הוא הראה לי נורמות שבמשך כל השנ הוחצי שאני בודקת אם הסטיק הקודם לא הגעתי לנורמה כזו לדוגמה: 86 בסטיק החדש ו-110 בסטיק הישן, ישנו הבדל של 24 נקודות זה משמעותי מאוד עבורי. לא הסמכתי על כל והתחלתי לבדוק כמה וכמה פעמים מאותה דגימת דפ באותו הזמן וכן באצבעות שונות והכל הראה על שוני ניכר והפרש רב בין שני הסטיקים. אני ממש חשה בלבול עצום וזאת בשל העובדה שאם אכן הסטיק החדש הוא הנכון ביזבזתי שנה שלמה בכניסה להריון שבו אני חפצה. כמו כן הלכתי למרפאת מכבי ששם אני מטופלת ועשיצי השוואה בין הסטיק החדש למד בדיקה שבמרפאה וההפרש היה 10 נקודות ולטענת האחות שאינה הכי בקיאה בסוכרת שהפרש של 1נקודות בין מכשיר למכשיר הוא ראלי. מה עליי לעשות? אני אבודה? מצפה לתגובה בכיליון עיניים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/04/2011

שלום,
    קיימות הרבה שאלות אך ללא ספק AIC של 5.7% ניתן להתחיל בתהליך הכניסה להריון. אמנם קיימות עבודות על מתן METFORMIN בהריון, עדיין תרופה זו לא מאושרת והטיפול בטרימסטר הראשון במידה ואין איזון עם דיאטה בלבד הוא טיפול באינסולין.
    לגבי ההפרש בסטיקים: מותר בין בדיקות הבדל של עד 10%. במידה ובהשוואה בקופ"ח המכשיר החדש מהימן אז תמשיכי איתו. לגבי המכשיר הקודם ושאלות נוספות כדאי לדבר עם החברה המשווקת להסברים והשוואות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין שלושת אלו=אוסטאופניה
    יולי
    25/04/2011

אוסטאומלציה אוסטיאופורוזיס ?
    "שבר באזור עמוד השדרה אינו מורגש בכלל (עד 50%) ועלול להסתכם באיבוד גובה וגבנונית"

והאם משהו מאלו יכול להתרחש אצל צעירים (נניח גיל 15-30) עם חסר קשה של ויטמין D ?

תודה.

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין שלושת אלו=אוסטאופניה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/04/2011

שלום
    לא סביר שצעירים שחיים בארץ יסבלות מאוסטאומלציה אלא אם כן משתייכים לקבוצות ספקציפיות כגון ציבור חרדי או אנשים אשר לא נחשפים לשמש ומתלבשים בלבוש המכסה את רוב איזורי הגוף.
    אוסטאומלציה הנה ירידה בשקיעת מינרלים בעצם ופוגעים בחוזקה ואוסטאופורוזיס הוא תהליך של איבוד עצם: גם עצם עצמה וגם מינרלים. לא מבדיל ביניהם בבדיקת צפיפות עצם.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ניתן לתיקון ומה לא ?

יולי
    27/04/2011

ל80% חסר ויטמין D , לפי איזה כתבה.
    מה בעיקר המשמעות של חסר בויטמין D בצעירים ? האם זה עד כדי כך בעיה כרונית ונזק בלתי הפיך לעצמות שלא ניתן לתקון ?

אם זה כזה חשוב למה זה לא בדיקה שבודקים אותה קבוע ?
    צריך לבקש את זה במיוחד.

תרשמי בגוגל
    חסר בוויטמין D בקרב ילדי ישראל: מגפה נסתרת

יש שם מחקר שעשו בארץ
    "מחקר זה מצטרף למחקר שבוצע בילדים ונערים בגילאי 3 חודשים עד 19 שנים (ראה מחקר) ע"י רופאי הילדים ד"ר ג’ררד קורשייא וד"ר לבנה קורשייא שבו נראה שגם רוב ילדי ישראל נמצאים במצב של חוסר בויטמין D. כותרת המחקר: חסר בוויטמין D בקרב ילדי ישראל: מגפה נסתרת. אם נסכם את שני המחקרים, נמצא שחוסר בויטמין D בישראל הוא במימדים של מגיפה לאומית בכל שכבות גילאי האוכלוסיה."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרפרולקטינמיה
    שקד
    25/04/2011

שלום רב,

הנני אישה בת 42. לפני כשבע שנים, בעקבות אי קבלת המחזור החודשי, גיליתי כי בדמי רמה גבוהה של פרולקטין (2799) ובבדיקת CT גיליתי כי יש לי מיקרואדנומה בקוטר גבולי (9 מ"מ) על יותרת המח. מאז התחלתי ליטול כדור דוסטינקס אחד לשבוע (0.5 מ"ג) ורמת הפרולקטין ירדה מיד לתחום הנורמה. כמו כן, עשיתי שתי בדיקות CT נוספות (האחרונה לפני כחמש שנים) שהראו הקטנה מזערית ולא מאוד משמעותית של האדנומה.
    לפני כחודש הציע רופא המשפחה שאנסה להפסיק את נטילת הכדור כי לטענתו ייתכן שרמת הפרולקטין תישאר תקינה ואכן עשיתי זאת. בבדיקת דם שעשיתי לפני מספר ימים רמת הפרולקטין היתה 447. יש לציין כי בבדיקת דם שעשיתי חודש קודם לכן (בדיוק לפני הפסקת נטילת התרופה) רמת הפרולקטין היתה 218.
    שאלותי הן:
    1. האם העלייה ברמת הפרולקטין בבדיקה האחרונה צריכה להדאיג וכדאי שאחזור ליטול דוסטינקס? (אני יודעת שגם הבדיקה האחרונה מעידה על רמת פרולקטין בתחום הנורמה, אך חוששת מהעלייה שאולי עלולה לגרום לאדנומה לגדול...)
    2. מאחר שבקופת חולים לא מוכנים לאשר לי לעבור בדיקת MRI ואני חוששת לעשות שוב בדיקת CT (בשל החשיפה לקרינה הגבוהה בעקבות הבדיקה, מה גם שכבר עברתי 3 בדיקות CT) אני נמנעת מלבדוק מהו מצב האדנומה וסומכת על כך שהרמה התקינה של הפרולקטין והעובדה שאני מקבלת מחזור חודשי באופן סדיר מעידה על כך שהכל בסדר. האם אני עושה טעות?

תודה מראש על התשובות
    שקד

לקביעת תור
    סגירה
    היפרפרולקטינמיה

הוספת תגובה

• היפרפרולקטינמיה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/04/2011

שלום,
    העליה בPRL לא משמעותית וצריך פשוט להמשיך לעקוב ולראות אם קיימת עליה של PRL מעל הנורמה אז יהיה מקום לחדש טיפול בDOSTINEX
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך...

שקד
    29/04/2011

שלום רב ותודה על התשובה.

אשמח לקבל גם התייחסות לשאלתי השנייה בנושא בדיקת ההדמייה..

תודה רבה מראש
    שקד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרפרולקטינמיה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    30/04/2011

שלום,
    זהו שיקול קליני אם לחזור על בדיקת ההדמיה. לעיתים לאחר ערעור מוצדק קופ"ח מאשרת את בדיקת הMRI.
    לרוב קיימת הקטנה של האדנומה עם הטיפול בדוסטינקס. מצד שני אם האדנומה לא השתנתה כלל הסיכוי שלא תצטרכי טיפול הוא לא גדול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם טיפול יוד מסוכן ?
    שי
    25/04/2011

שלום ,

לאחרונה נתקלתי במאמר המתייחס לסיכון הטמון בקבלת טיפול יוד לחולי סרטן פפילרי בסיכון נמוך:

Rising Incidence of Second Cancers inPatients With Low-Risk (T1N0)ThyroidCancer Who Receive Radioactive IodinTherapy
    N. Gopalakrishna Iyer, MD, PhD1; Luc G. T. Morris, MD1; R. Michael Tuttle, MD2; Ashok R. Shaha, MD1;
    and Ian Ganly, MD, PhD1

בעלי בן 36 אובחן לפני כשנה עם גידול פפילרי של בלוטת התריס,
    עבר ניתוח להרחקה מלאה של הבלוטה. בדו"ח ההיסטולוגי התגלו 2 גידולים בגודל 3 מ"מ ו-7 מ"מ באונה הימנית. התייעצנו עם טובי המומחים בארץ (אנדו וגם אונקולוגים) וכולם המליצו על טיפול יוד של 100 מיליקירי. שאלנו גם על הגדלת סיכון לממאירויות בעקבות טיפול זה ואמרו לנו כי זה לא משמעותי.
    בעלי עבר את טיפול היוד כמומלץ.

בימים אלו, שנה אחרי עבר מיפוי כלל גופי ובדיקת תירוגלובולין ב-TSH גבוה ונמצא בריא.

דאגתינו העיקרית עד היום היתה לעקוב אחרי השינות הגידול הפפילרי ונוכח מאמר זה כעת נוסף החשש ממאירויות נוספות תולדת היוד הרדיואקטיבי.

את הנעשה אין להשיב כמובן אבל האם בבקשה תוכלי להמליץ על בדיקות מעקב שעל בעלי לעבור כדי לגלות חלילה התחלה של ממאירויות אחרות ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם טיפול יוד מסוכן ?

הוספת תגובה

• האם טיפול יוד מסוכן ? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/04/2011

שלום,
    המינון אותו קיבל בעלך אינו גבוה ורוב הממאירויות מופיעות במינונים גבוהים 1000 מיליקירי ובמתן חוזר.
    בכל מקרה רמות טיפוליות מעלות את הסיכון לסרטן בעיקר הדם אך בצורה מזערית ואין צורך בביצוע מעקב סדיר כלשהו נכון להיום.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין די
    רות
    25/04/2011

שלום, האם זה נכון שבניגוד לפרסומים רבים על ויטמין D, לא הוכחה יעילותו במניעת שום מחלה, פרט לאוסטאופורוזיס? חג שמח. רות

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין די

הוספת תגובה

• ויטמין די - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/04/2011

שלום,
    את צודקת. מתקיימת כעת עבודה גדולה בארה"ב אשר תבדוק אם הטיפול בויטמין D ימנע אירועי לב ו/או סרטן.
    קיימות עבודות תציפיתיות על הקשר בין מחלות שונות וחסר ויטמין D אך זה לא מספיק כדי לקבוע קשר ישיר בין השניים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נופר
    24/04/2011

היי אני בת 19 גובהי 152 ס"מ ושוקלת 36 ק"ג.
    אני כל הזמן רעבה ומחפשת לאכול כל הזמן ושמעתי שזה אחד המאפיינים של סכרת האם לדאוג? יש לי עבר משפחתי של סכרת ובבדיקת דם האחרונה שעברתי לפני שנה הסוכר שלי בצום היה 95.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    24/04/2011

שלום,
    בסוכרת קיימת ירידה במשקל, רעב מוגבר והשתנה מרובה. בדיקת הדם שלך לפני שנה היתה תקינה אם כי בגבול עליון של נורמה לבחורה צעירה ורזה כמוך. הכי פשוט לעשות בדיקת סוכר בצום.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה