פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• איזה בלוטת אנדו' אינה מתפקדת
    l
    14/07/2011

שלום,בן 44 מטופל עם אומניק עקב ערמונית מוגדלת עשיתי בדיקות עקב ירידה ביכולת, תשישות/עייפות וזאת אחרי שהצעתי לרופא שאולי יש מקום לתוספת של טסטוסטרון ועוד. להלן התוצאות:
    test tosterone - nmol/l18.10
    , tsh - 1.12 uiu/ml
    , prolactin - 161.08 m/ul,
    fsh - 2.12 miu/ml
    , LH- 2.20 miu/ml
    השאלה המתבקשת האם ניתן להסיק שיש כאן בתפקוד אחת הבלוטות ואיזה(המוח/התריס/הכליה) ? אשמח לדעת מה להמשיך מכאן מבחינת בדיקות נוספות מאחר וזה מפריע לי בתפקוד היומיומי.
    מודה לך מראש על התייחסותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה בלוטת אנדו' אינה מתפקדת - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/07/2011

שלום,
    הבדיקות נראות תקינות.
    לא לגמרי ברור לי מה רמת הטסטוסטרון: במידה ו18 אז זה תקין.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נועה
    17/07/2011

למה הכוונה, הוא מופיע עם המחלה עצמה?
    והאם זה לא יכול להיות הדרגתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נועה
    18/07/2011

אוקיי, תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר פעילות בבלוטת התריס
    נועה
    14/07/2011

שלום,

השבוע נשלחתי לבדיקות דם בגלל דופק גבוה מאד (120 במנוחה), ואובחנה אצלי יתר פעילות בבלוטת התריס (TSH = 0.03; T4 = 29.3; T3 = 15.74). נעשה גם מיפוי בלוטת התריס שיצא תקין. קיבלתי מרשם למרקפטיזול, מינון של כדור וחצי ביום, ונאמר לי לעשות בדיקות דם נוספות בעוד 6 שבועות.

שאלותיי הן:

1. תוך כמה זמן התרופות אמורות להשפיע, והסימפטומים אמורים להעלם?

2. הבנתי שאחד מהסימפטומים האפשריים של יתר פעילות בבלוטה הוא בלט עיניים, שהינו ברובו בלתי הפיך. האם אין חשש שהמינון שקיבלתי נמוך מדי, ושבשישה השבועות שיעברו עד שדבר זה ייבדק שנית הסימפטומים ימשיכו, כולל סימפטום זה?

3. הרופא שבדק אותי ציין שהסיבה ליתר הפעילות אינה ידועה. האם אין חשש שהדבר שגורם לכך עלול לגרום גם לנזקים אחרים כל עוד אינו ידוע? לדוגמא, ה-TSH מופרש מההיפופיזה - האם זה לא יכול להיגרם גם מגידול באזור ההיפופיזה? בהקשר זה ייתכן שראוי לציין שבזמן האחרון העיניים שלי רגישות לאור בצורה קיצונית מאד (ידוע לי שהפרעות ראיה עשויות להיות קשורות לגידול בהיפופיזה).

תודה רבה,

נועה

לקביעת תור
    סגירה
    יתר פעילות בבלוטת התריס

הוספת תגובה

• יתר פעילות בבלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/07/2011

שלום
    הטיפול שקיבלתי הוא הטיפול המקובל וצריך לחכות כ-4 שבועות עד שנצפה שיפור קליני.
    הבעיה נובעת מבלוטת תריס ולא מיותרת המוח (רמת TSH נמוכה מתאימה לבעיה בבלוטת תריס בעוד ובמידה וTSH היה תקין או אף מעט מוגבר אז היה חשד לבעיה מאד נדירה בה קיים גידול ביותרת המוח אשר גורם לפעילות יתר)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט עיניים

נועה
    17/07/2011

תודה רבה על התשובה.

מה ניתן לעשות בכדי שבזמן שייקח עד שתשפיע התרופה לא יווצר בלט עיניים בלתי הפיך?

שוב תודה,

נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט עיניים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/07/2011

שלום,
    בלט העין לרוב מופיע עם המחלה עצמה ולא סביר שיופיע בחודש הקרוב כך שאת לא צריכה לדאוג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נועה
    17/07/2011

למה הכוונה, הוא מופיע עם המחלה עצמה?
    והאם זה לא יכול להיות הדרגתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    18/07/2011

לרוב הבלט עיין מופיע בעת המחלה החריפה.
    כפי שהמחלה יכולה לחלוף ולחזור בעתיד כך גם בלט העין אך במידה ואין לך כעת בלט עין לא סביר שזה יופיע כעת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות ושיעור יתר
    מיכאלה
    14/07/2011

שלום רב

אני בת 22 סובלת משחלות פוליציסטיות .
    התסמינים שיש לי הם אי סדירות מחזור - מגיע פעם בחודשיים שלושה,אקנה ושיעור יתר.
    אני מטופלת בגלולות דיאנה נגד הריון כשנה ועד כה ראיתי שיפור עצום - המחזור מגיע כל חודש,האקנה נעלם ורמת השיעור ירדה(בשילוב עם טיפול להורדת שיער בלייזר).

לאחרונה אני רואה שהשיעור קצת חוזר וגם האקנה מופיעה מדי פעם....האם ייתכן שלאחר תקופה מסויימת הגלולות יפסיקו להשפיע?
    האם יש דרך טיפול אחרת לשחלות פוליציסטיות שאינה כוללת נטילת גלולות?

דבר נוסף,האם גלולות יכולות לגרום לחולשה ועייפות אם לוקחים אותם לאורך תקופה?

הוספת תגובה

• נסיון מרובה שנים עם גלולות

סכרתית + PCOS
    14/07/2011

אני חושבת שיכולתי לכתוב חיבור שלם על הדברים שאף אחד מעולם לא אמר לי על "דיאנה". ההכרח בביצוע בדיקת תקינות לכבד כל חצי שנה, הכאבים האיומים מהם סבלתי בעת המחזור שבין כל חבילה לבאה בתור, השיעור שהחמיר והחמיר והחמיר עד שאפילו לייזר כבר לא עזר לי, ופשוט עוד המון דברים זוועתיים שכאלה. לקחתי דיאנה משנת 1995 ועד שנת 2002, אז עברתי למיקרודיול עד 2006, שגם גרם להמון כאבים במחזור... צריך לזכור, אבל, שהתופעות וההשפעות משתנות בין הנשים. מה שהשפיע עליי בכזו צורה שלילית אולי תהיה התרופה המתאימה לך וההיפך...

האמת שנורא מעניין אותי לדעת אם כבר התחיל מחקר על PCOS ותורשה... לאבא שלי יש עודף אינסולין בדם (מאובחן), לאחותי ולי יש PCOS בדרגות שונות, אך לאחותי השלישית אין... נשמע לי כמו גן רצסיבי... מעניין אם עובר באמת, ואם כן האם רק מהאב? האם אעביר את הזוועה הזו לבנותיי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מיכאלה
    14/07/2011

יכול להיות שזה באמת משפיע על כל אחת אחרת.האמתי שלי אישית הייתה התחלה טובה...מהרגע הראשון הרופאה דואגת שאעשה בדיקות כל כמה חודשים והיא עוקבת אחרי כל דבר.... ולא היו לי בכלל תופעות לוואי,להפך איכות החיים שלי מאוד השתפרה הפסקתי להאבק באקנה שפשוט נעלם ואין לי בכלל כאבי מחזור.

עדיין לא ייצא לי להתייעץ איתה בתחושה שלי שהגלולות פחות משפיעות ,אני אמורה ללכת אליה אבל תמיד טוב לשמוע עוד דעות של רופאים אחרים כי לא תמיד מציעים לך את כל האופציות.....

זה קצת גורם לי לחשוש שהתופעות מתחילות לחזור כי אני לא רוצה לחזור לתקופה של פעם שכל הזמן יש אקנה ושהשיעור לא נעלם ולא יורד גם אחרי שנתיים של הורדה בלייזר.
    מאוד מעניין אותי לדעת אם יש אלטרנטיבות אחרות שמטפלות מבפנים ולא חיצונית במידה והגלולות לא עובדות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות ושיעור יתר - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/07/2011

שלום,
    ההשפעה המיטיבה של הגלולות לא אמורה לפוג אלא אם חל שינוי הורמונלי (כדאי לבדוק) או קיימת עליה משמעותית במשקל אשר בעקיפין תחמיר את המצב ההורמונלי.
    כדאי להתייעץ עם הרופאה שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטופלת באלטרוקסין ו-TSH ממשיך לקפוץ
    אליס
    13/07/2011

שלום רב.
    בת 60 בקרוב. משקל 77 ק"ג.
    מטופלת באבורל קונטי.
    מטופלת 25 שנים באלטרוקסין, עד לפני חודש 850 מק"ג לשבוע.
    לא הקפדתי על נטילת התרופה בצום כי חשתי אי נוחות בבטן שעתיים אחרי אך הבדיקות הראו בעיית ספיגה (כנראה)
    במשך שנה שלימה TSH "מטייל" ולצערי אני חשה בזה.
    בחודשים מאי/יוני/יולי 2010 הוא היה בין 1.84-2.78
    בפברואר השנה קפץ ל-9, באפריל ירד ל-7.19
    ביוני קפץ עוד ל-9.15 ובבדיקה היום, חודש בלבד ,אחרי שהועלה מעט המינון 1050 מק"ג לשבוע ה-TSH נפל עד 0.52 uiu/ml
    איך ניתן להרגיע את הרולרקוסטר הזה?
    נשירת השיער מדאיגה אותי והתנודות הקיצוניות האלה משגעות אותי.
    כל רעיון יתקבל בברכה ותודה

הוספת תגובה

• מטופלת באלטרוקסין ו-TSH ממשיך לקפוץ - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/07/2011

שלום,
    חשוב ליטול את הELTROXIN בצום בבוקר (או בערב) ולא לשנות מינון בטווחי זמן של פחות מ6-8 שבועות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל 3 שעות
    אביב
    12/07/2011

הבנתי שרמת סוכר 100 היא תקינה
    אני אוכל כל 3 שעות כך שרמה גבוהה מ100 רוב היום
    האם זה גורם לבעיות?

לקביעת תור
    סגירה
    כל 3 שעות

הוספת תגובה

• כל 3 שעות - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    12/07/2011

שלום רב,
    קשה לתת תשובה לשאלתך, השאלה כמה גבוה.
    אם יש חשד לסוכרת יש לעשות את הבירור המקובל (רמת סוכר בצום, רמת HbA1c) ולפי התוצאות להחליט מה לעשות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 שעות אוכל

אביב
    12/07/2011

נמצא בנורמה של מתחת 130 אחרי שעתיים אבל שאנחנו אוכלים הסוכר עולה השאלה היא היא אם כל הארוחות האילו שמעלות את הסוכר גורמות לבעיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות שמפריעות לפעולת האינסולין
    רותי ג.
    12/07/2011

דר', שלום רב,
    אני בת 55, סכרתית (סוג 2) מלפני כ-15 שנה, מזה כשנה אני מזריקה אינסולין, מאחר ויש לי רגישות גבוהה להיפוגליקמיה, לנטוס לא התאים לי והרופאה שלי העבירה אותי ללבמיר, לפני כשנה התחלתי ב-8 יח' וכיום אני מזריקה כבר 44 יח' בערב בשעה קבועה פחות או יותר, לפני השינה, עד לפני כשבוע מדידות הבוקר לפני ארוחת בוקר עמדו על
    כ-104 עד 115,בצהריים על ממוצע 100 ובערב ממוצע 150-160.
    פתאום, מזה כשלושה ימים (לפני 3 ימים פתחתי מזרק חדש), מדידות הבוקר זינקו
    ל-140 עד 160, צהריים ממוצע 100 ובערב כ-200 עד 210 (בדיקת ה-A1C האחרונה שביצעתי לפני כ-3 חודשים עמדה על 8).
    בנוסף אני נוטלת גלוקומין 3 ביום, ג'נוביה בבוקר, כמו כן, ליתר לחץ דם בבוקר 1 לוטן פלוס ו-1 אמלו 10, לאוסטאופרוזיס 1 קלציום ציטראט ו-10 טיפות ויטמין D3 ולכולסטרול 1 סימבסטאטין בערב.
    שאלתוי הן
    1. האם יתכן שהחומר במזרק הלבמיר לא תקין (תאריך תוקף תקין) ?.
    2. האם יתכן שחלק מהתרופות הנוספות שאני נוטלת, מפריע לפעולת האינסולין ?.

הוספת תגובה

• תרופות שמפריעות לפעולת האינסולין - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    12/07/2011

שלום רב,
    במידה והאינסולין שהה בחום רב יתכן ופעילותו אינה תקינה.
    מציעה לנסות מזרק חדש.
    במידה והערכים גבוהים עליך להתייעץ עם הרופא שלך לגבי הטיפול.
    אנו יודעים כי המהלך הטבעי של הסוכרת היא כי יש ירידה של תפקוד הלבלב במשך השנים ולכן יש צורך לעדכן את הטיפול (מבחינת סוג התרופות והמינון שלהן).
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' תודה רבה...רק רציתי להוסיף...

רותי ג.
    12/07/2011

דר' לנדאו, המון תודה על תשובתך המהירה,
    רק רציתי להבהיר שאני שומרת במקרר את המזרקים המלאים (בתוך קופסאת הקרטון, בה הם מסופקים), כשאני צריכה להוציא מזרק חדש לשימוש, אני מוציאה אותו מהמקרר כשעה-שעתיים לפני ההזרקה ולאחר מכן בהתאם להנחיות בעלון לצרכן - מזרק בשימוש צריך להישאר בטמפרטורת החדר, כנראה שטמפרטורות הקיץ חמות מידי, לכן, מעתה
    אשמור מזרק בשימוש במקום קריר יותר.
    בכל מקרה אני מקבלת בהערכה את עצתך ואנסה להזריק ממזרק חדש מסידרה חדשה
    שאותה אני עומדת להוציא היום בבית המרקחת.
    שוב תודה ויישר כוח על תרומתכן/ם בייעוץ באינטרנט. בהוקרה, רותי ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 110
    נועם
    11/07/2011

שלום שעתיים לאחר ארוחה מתקבלים ערכים 125 ו 3-5 שעות
    100-110 האם זה תקין באדם בריא?
    והאם הליכה מעלה את רמת הסוכר?

לקביעת תור
    סגירה
    110

הוספת תגובה

• 110 - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    12/07/2011

שלום רב,
    הערכים נראים תקינים.
    בדרך כלל הליכה לא מעלה את רמת הסוכר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה ניכרת ברמת הקורטיזול בדם
    רונן
    11/07/2011

שלום רב,

אני בן 22. לפני כשבוע ביצעתי בדיקת קורטיזול בדם בבוקר והתוצאה הייתה מעט מוגברת- 643 (נורמה בין 118 ל- 618)....

אתמול ביצעתי בדיקה חוזרת לרמת הקורטיזול לאחר נטילת דקסמטזון במינון 1 מ"ג לילה קודם לכן והתוצאה היא 30.

כיצד תיתכן ירידה משמעותית כזו ברמת הקורטיזול והאם זה שולל סינדרום ע"ש קושינג???

האם עליי להמשיך בבירור וכיצד??? תודה וכל טוב!!!

הוספת תגובה

• ירידה ניכרת ברמת הקורטיזול בדם - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    12/07/2011

שלום רב,
    המטרה בבדיקה שאתה מציין היא לראות ירידה משמעותית בערך הקורטיזול לאחר מתן הדקסמטזון. הבדיקה תקינה.
    בכל אופן עליך להתייעץ עם הרופא שלך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת פרוגסטרון גבוהה אצל בחור צעיר
    רונן
    10/07/2011

שלום רב,

אני בן 22. עקב בעית אקנה חמורה ומתמשכת, מאפייני מין נשיים וכו', נשלחתי לביצוע בדיקות לפרופיל הורמונלי. תוצאות הבדיקות הראו רמת פרוגסטרון מעט מוגברת- 5.3 (נורמה בין 0 ל- 4)... לפי מיטב ידיעתי עודף אסטרוגנים אצל גבר גורם למאפייני מין נשיים- האם באמת זה נכון???

מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים את הבירור? תודה וכל טוב!!!

הוספת תגובה

• רמת פרוגסטרון גבוהה אצל בחור צעיר - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    10/07/2011

שלום,
    כדאי לך להתעייץ עם אנדוקרינולוג ולבדוק גם רמות 17OHP ANDROSTENDIONE וכמובן TESTOSTERONE
    יתכן פגם אנזיטמטי קל הנקרא 21OHD אשר יכול לגרום לכך ואף להחמיר ACNE.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת וזריקות
    אבי
    09/07/2011

הנני חולה בסכרת סוג 2 ומקבל 3 כדורים של מטאפורמין.לאחרונה ביצעתי בדיקות
    והתוצאות הראו כי למרות שלושת הכדורים רמת הסוכר גבוהה (כ202).
    שאלתי לד"ר לאנדו היא האם השלב הבא הוא זריקות אינסולין או שיש אפשרות
    לקבל כדור נוסף ולבצע דיאטה רצינית לפני הזריקות?

0(

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת וזריקות

הוספת תגובה

• סכרת וזריקות - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    09/07/2011

שלום רב,
    יש היום אפשרויות טיפוליות נוספות שצריך לשקול. למשל, תרופות ממשפחת ה - DPP4 וזריקות ויקטוזה או ביאטה שיש להן השפעה מצויינת בסוכרת מסוג 2.
    בנוסף, חשוב לציין, כי אנשים רבים מאד חוששים מזריקות אינסולין. חשש זה אינו מוצדק והתוצאות של הטיפול מצוינות.
    כדאי לבדוק עם הרופא שלך את האפשרויות ולהתקדם ולא להשאיר את המצב כמו שהוא.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר 100 - האם תקין??
    אפרת
    07/07/2011

שלום רב,
    ביצעתי העמסת סוכר 100 ויצאו תוצאות קצת מוזרות...
    בצום - 84
    אחרי שעה - 159
    אחרי שעתיים - 159
    אחרי 3 שעות - 136

האם זה לא מוזר שרמת הסוכר נשארה זהה אחרי שעתיים כמו אחרי שעה? האם הבדיקה מצביעה על סכרת הריון?
    המון תודה,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    העמסת סוכר 100 - האם תקין??

הוספת תגובה

• העמסת סוכר 100 - האם תקין?? - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    07/07/2011

שלום רב,
    לפי הבדיקה אין לך סוכרת הריונית. לעיתים קרובות רואים רמות דומות אחרי שעה ואחרי שעתיים.
    בכל אופן עליך להתייעץ עם הגניקולוג לגבי המשך המעקב.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    רונן
    07/07/2011

שלום רב,

רציתי לשאול כיצד ניתן לאבחן גידול נוירואנדוקריני של הלבלב המפריש ACTH (תסמונת קושינג)???

תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/07/2011

שלום,
    השאלה אינה פשוטה.
    לעיתים גידולים נאורואנדוקרינים יכולים להפריש הורמונים שונים ביניהם ACTH
    אפשר לבצע מיפוי עם SOMATOSTATIN .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורטיזול ופרוגסטרון מוגברים בדם
    רונן
    07/07/2011

שלום רב,

אני בחור בן 22. סובל כבר שנים מאקנה קשה וממושכת שלא מגיבה לשום טיפול. בנוסף לכך, לאחרונה ירדתי 5 ק"ג במשקל ויש לי מזה שנתיים פסים אדומים בקפלים שמופיעים ונעלמים בבטן או ביד. יש לציין אף שיש לי עיכוב בהתפתחות המינית (בדיקת טסטוסטרון תקינה). רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות הורמונליות ובינתיים מה שיצא חריג זה קורטיזול בדם (8 בבוקר)- תוצאה 648 (נורמה בין 118 ל- 618) ופרוגסטרון- תוצאה 5.3 (נורמה עד 4)....יש לציין כי ביקרתי הבוקר אצל אנדוקרינולוג שלא התרגש מרמת הפרוגסטרון כי לדעתו אין לבדיקה זו משמעות קלינית בגברים, אך לגבי רמת הקורטיזול המוגברת הוא שלח אותי למבחן דיכוי דקסמאתזון במינון נמוך כדי לשלול תסמונת קושינג.

האם באמת לדעתך לרמת הפרוגסטרון המעט גבוהה מהנורמה אין משמעות קלינית? האם כאשר רמת הקורטיזול בדם בבוקר מדוכאת לאחר נטילת דקסאמתזון 1 מ"ג בלילה הקודם שוללת סינדרום ע"ש קושינג???תודה וכל טוב!!!

הוספת תגובה

• קורטיזול ופרוגסטרון מוגברים בדם - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    07/07/2011

שלום רב,
    נראה כי הקורטיזול מעט גבוה ומבחן דיכוי דקסמטזון יעזור לתת את התשובה. אכן לרמת פרוגסטרון בגבר אין משמעות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת מתפרצת אחרי הריון
    אמא של רועי
    06/07/2011

שלום,
    היתה לי סכרת הריון בערכים גבוליים (עד 140 שעה אחרי אוכל ועד 95 בצום), התקשתי לאזן עם דיאטה ולקראת הסוף כבר הזרקתי אינסולין 12 מנות בבוקר.
    אחרי הלידה עשיתי העמסת סוכר 75, יצא 100.5 בצום 70 אחרי שעתיים.
    הרופא אמר לי שהכל בסדר ושאלך לדרכי.
    במשך חצי שנה אחרי הלידה בדקתי מידי פעם בבקרים בצום, תוצאות בין 95 ל100.
    לפני חודשיים חזרתי לעבודה. לא מזמן בדקתי (אחרי ארוחת ערב סושי אבל דיי הרבה חתיכות) יצא 122.
    נורא נלחצתי והתחלתי לאכול כל בוקר ארוחת בוקר ובערב בעיקר סלט, הרגלי האכילה שלי מזעזעים נורא קשה לי לאכול דברים מלבד חומוס, פסטה, אורז.. אני לא אוכלת כמעט אוכל מבושל והרבה הרבה שוקולדים.
    אחרי שהתחלתי לאכול בבוקר (כריך מלחם מלא עם אבוקדו, קנוי) הרמות בבוקר ירדו ל105-110 בצום. אתמול אכלתי בלילה סושי, בבוקר שוב 120.
    אני רוצה ללכת להתייעץ עם אנדוקרינולוג שלי (יש תת פעילות בלוטת התריס, 50 מ"ג אלטרוקסין הביום) כי אני חושבת שמתפרצת לי הסכרת, אולי בגלל הלחץ בעבודה.
    איזה בדיקות הייתם ממליצים לי לעשות לפני שאלך אליו? נורא קשה להשיג תור והייתי רוצה לבוא מוכנה עם בדיקות לאבחון.

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת מתפרצת אחרי הריון

הוספת תגובה

• סכרת מתפרצת אחרי הריון - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    07/07/2011

שלום רב,
    כדאי לבוא עם בדיקות כימיה כללית, כולל פרופיל שומנים, תפקודי כבד וכו', תפקודי תריס (בשל הטיפול באלטרוקסין) ו - HbA1c (בדיקה המשקפת את רמת הסוכר במשך ה - 3 חודשים האחרונים).
    לפי הצורך האנדוקרינולוג יפנה אותך לבדיקות נוספות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר 100 בהריון
    אולגה
    05/07/2011

שלום,

נמצאת לקראת סוף שבוע 27.
    קיבלתי באינטרנט תוצאות, אך לא ברור לי כלל התוצאות.
    הריון הקודם לא הייתה סכרת.

נשלחו למעבדה 3 בדיקות ראשונות ולמחרת בדיקה רביעית.

3 הבדיקות הראשונות:
    Glucose mg/dL 180.1 55(.........)* 100ב-27/10/10 עודכנו תחומי הייחוס
    Glucose mg/dL 86.0 לאחר 100 גר' סוכר
    Glucose mg/dL 147.7 לאחר 100 גר' סוכר

הבדיקה שנשלחה למחרת:
    Glucose mg/dL 97.1 לאחר 100 גר' סוכר

לא נראה לי כל כך הגיוני שבצום התוצאה הייתה 180, אולי התוצאות קצת התבלבלו, וניתן לקרוא ככה את התוצאות?

בצום 86
    שעה 180.1
    שעתיים 147.7
    שלוש 97.1

מה אומרות התוצאות?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    העמסת סוכר 100 בהריון

הוספת תגובה

• העמסת סוכר 100 בהריון - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    05/07/2011

שלום רב,
    לא מצויינים הזמנים בהם נלקחו הבדיקות.
    אני מניחה כי 86 היה בצום, 180 לאחר שעה - זהו ערך גבולי. כל זה ניחוש...
    מציעה לדבר עם המרפאה/מעבדה להבין את זמני הבדיקות ואז להתייחס.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיברנו עם המעבדה, אשמח להתייחסות

אולגה
    06/07/2011

התבלבלו במדבקות בזמן שליחת הדגימות.

צום 86
    לאחר שעה 180.1
    לאחר שעתיים 147.7
    לאחר שלוש שעות 97.1

תודה! אשמח להתייחסות נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה