מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות בלוטת התריסשירי15/05/2011
אני בת 34 , אחרי 2 לידות (בן 9 וחצי ובן 6) , מגיל 20 לערך אני סובלת מבעיה בבלוטת התריס לפהי למעלה מעשור טופלתי ביוד ולאחר מכן עד היום באלטרוקסין לסרוגין , לצערי לא תמיד הקפדתי על לקיחת הכדורים כמו שצריך מכל מיני סיבות וכיום אני סובלת מתת פעילות יחסית קלה , TSH 7.5 וT4 תקין (בטווח) , אך התופעות מאד מאד משפיעות עליי , מצבי רוח , דיכאון , ווסת מאד ארוכה אני כרגע ביום ה 10 למחזור עם דימום , חוסר תאבון וכאבי בטן - ההבדל אצלי שאני לעולם לא עליתי במשקל אלא בדיוק להיפך משקלי היום הוא 45 ק"ג אז זה מצב שהוא כמעט רגיל , ביום יום אני שוקלת 47 ק"ג , כל חיי הייתי מאד רזה ,
האם ייתכן שרמה קלה יחסית של TSH גורמת לכאלו תחושות , בעיקר מפחיד אותי המחזור הארוך , כרגע אני נוטלת 100 מ"ג אלטרוקסין ביום ומטופלת אצל רופא משפחה , שנים לא הלכתי לאנדוקרנולוג - אנחנו רוצים להיכנס לבריון שלישי ואני מפחד שתהיה בעיה בגלל המצב ,
שאלה אחרונה , האם ייתכן שהבלוטה מאוזנת מבחינת בדיקות הדם אך תופעות הלוואי נשארות , כמו עייפות , מצבי רוח וירידה במשקל?
תודה מקרב לב , אי פשוט תשושה כל כך ולכן גם חרדה ולחוצה
שירי
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/05/2011שלום,
תת פעילות קלה של בלוטת תריס אינה מסבירה את רוב הסימפטומים וכדאי לברר סיבות נוספות כגון לשלול מחלת CELIAC (בדיקת דם פשוטה בשלב ראשון)
לגבי הריון רצוי שבלוטת תריס תהיה מאוזנת ושרמת TSH תהיה פחות מ-2.5 בטרימסטר הראשון להריון.
כדאי לפחות פעם בשנה לבקר אצל אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרתהילה12/05/2011
ב 50 G יצא לי GLUCOSE1HR 50G 132.00 MG/DL האים זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/05/2011שלום
ערך לא תקין הוא מעל 140 אך יהיו כאלו שיגידו שמעל 130 כדאי לבדוק או לפחות לעקוב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH רצוי במהלך ההריון?שלומית12/05/2011
שלום,
אני בשבוע 14 להריון. חולת השימוטו, לאחר כריתת אונה של בלוטת התריס. נוטלת כרגע אלטרוקסין.
בבדיקת דם מאתמול נמצאו ערכים:
TSH 2.12
T3 4.2
T4 14.9
בבדיקת דם לפני כשלושה שבועות:
TSH 1.7
T4 13
אני מאוד מודאגת מעליית ערך ה TSH
מהו הטווח הרצוי של ה TSH במהלך ההריון, ומהי הסטייה המקסימלית האפשרית מטווח זה ללא פגיעה בעובר?
האם זה עוד בגדר הנורמה?
תודה, מודאגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH רצוי במהלך ההריון? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/05/2011שלום
רצוי בטרימסטר הראשון מתחת ל-2.5 ובטרימסטר השני ושלישי מתחת ל-3.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוהלינדה12/05/2011
שלום,
היסטוריה של פרולקטין גבוה וטיפול בפרילק עד כניסתי להריון
כיום, שנה וחצי לאחר הלידה רמה גבוהה של פרולקטין(1600), לאחר MRI שתוצאותיו תקינות, ממשיכה לקחת פרילק מזה ארבעה חודשים
בבדיקת דם שנעשתה השבוע הערכים עדיין מאד גבוהים(1300)
מהי הסיבה? האם זמן השפעת התרופה הוא ארוך כל כך?
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין גבוה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/05/2011שלום,
השאלה שלך היא מורכבת. יתכן ונשלל תת פעילות בלוטת תריס.
נשאלת השאלה אם את צריכה טיפול בPARILAC או ניתן להסתפק בטיפול בגלולות במידה ואינך מעוניינת בהריון נוסף.
כדאי לדבר עם אנדקורינולוג אישית על הנושא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרו שברים סיבת כאב, כתוצאהיוח10/05/2011
מאוסטאומלציה
זה בעצם סיכון לשברים ?
הסיכון הזה של מיקרו שברים עובר ביחד עם האוסטאומלציה ?
או שתמיד יש סיכון לזה בגלל שהיה ?
ויש הבדל בין צעירים למבוגרים ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרו שברים סיבת כאב, כתוצאה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/05/2011שלום,
מיקרו-שברים קורים בעיקר במקרים של אוסטאופורוזיס בו קיימת ירידה כללית במסת העצם והיא מחלה של הגיל המבוגר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאופורוזיס יכול להתרחש גם אצל
יוח12/05/2011צעירים ראיתי. ואפילו אצל ילדים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- necrolytic migratory erythemaרונן08/05/2011
שלום רב,
רציתי לדעת האם תופעה עורית זו יכולה להופיע בהתקפים של אודם בקפלי עור (ללא הופעת שלפוחיות/כתמים) ???
תודה וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר necrolytic migratory erythema - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/05/2011שלום,
הממצא האופייני הוא השלפוחיות, העובדה שמועפיע במקומות שונים בזמנים שונים.
אודם בקפלי עור לא נראה לי מספיק אך כדאי להתייעץ עם רופא עור.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עישון וסכרתדנה06/05/2011
רציתי לדעת אם הפסקת עישון תגרום לירידה בסוכר תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עישון וסכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/05/2011שלום
הפסקת עישון לא יגרום לירידה בסוכר אך יגרום יגרום לשיפור משמעותי בפרופיל בריאותי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר 104דנה06/05/2011
אתמול אכלתי נקנקיות בערב לאחר צום יצא 104 בד"כ יש 93 יש לי HDL נמוך ו LDL גבוה אני גם מעשנת ורוצה להוריד את הרמה של הסוכר שוקלת 81 על גובה 158 מה עלי לעשות כדי שסוכר יירד תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר 104 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/05/2011שלום
דיאטה ופעילות גופנית וכמובן שמירה על משקל תקין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת סכרת סוג 2מלי06/05/2011
שלום !
התחלתי אתמול ליטול אינסולין לבמיר 12 יחידות ואמורה להעלות בהדרגה את המינון
בנוסף נוטלת מטרופמין פעמיים ביום ואמריל 4 מ"ג פעם ביום
טרם קבעתי תור לדיאטנית
השאלה שלי האם עליי לשנות את הרכבי הארוחות עקב התחלת טיפול באינסולין ?
אני פוחדת מחשש להגיע להיפו
עד שאגיע לדיאטנית אודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולת סכרת סוג 2 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/05/2011שלום,
כאשר נוטלים אינסולין ארוך טווח לא צריך לשמור על דיאטה מיוחדת פרט לדיאטה הרגילה המומלצת לחולי סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קורטיזול ברוקקורטיזול05/05/2011
שלום
בבדיקת קורטיזול ברוק שנערכה לי בשעה 23:00 יצאה התשובה הבאה:
0.06MCG /100 ML
האם זה תקין?
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קורטיזול ברוק - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/05/2011שלום
כן הבדיקה תקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס והריוןאנה05/05/2011
כנראה יש לי יתר פעילות הבלוטת תריס האם אפשר לטפל בזאת בזמן הריון בלי לפגוע בעובר?
האם יש כדורים שלא פוגעים בעובר?
tsh שלי הוא פחות מ0.05 והt3הוא 10.22 אין ל תוצאה לt4 האם זה מספיק כדי להגיד שזה גרייביס?
לא היה לי בעבר שום מקרה כזה ואני שנה אחיר לידה
עשיתי מיפוי ש בלוטת התריס וזה לא דלקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס והריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/05/2011שלום,
אם עשית מיפוי אז אני מבינה שאת לא בהריון כעת.
יתכן ומדובר בGRAVES אין בעיה לטפל ולהכנס להריון אך יותר פרטים ותוכנית את צריכה לעשות עם האדנוקרינולוג שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר פעילות בלוטת התריס-דחוףאנה04/05/2011
עשיתי בדיקת דם והתגלה כי tsh שלי תקין אך ה t3 הוא 10.22 כאשר הקסימום הוא 7 הרופא שלך אותי לעשות מיפוי בלוטת התריס ולאחר התוצאות הוא אמר לי שיש לי גרייבס האם יתכן שיש לי באמת לאחר אירוע חד פעמי כזה?
בעבר לא היה לי שום בעיה עם בלוטת התריס
הוא אמר לי לקחת מרקפטיזול אך אני ממש חוששת שהוא לא צודק?
האם זה יתכן?
חשוב לציין שאני שנה לאחר לידה ונתונה ללחץ בבית עם התינוק ולא מש אוכלת כמו שצריך ונחה
האם יכול להיות שזה בגללזה קפץ לי פתאום הבלוטת התריס.?
במיפי הזריקו לי חומר יוד
ממש מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר פעילות בלוטת התריס-דחוף - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/05/2011שלום
מה הם תפקודי בלוטת תריס שלך? TSH FT4 FT3
כאשר קיימת פעילות יתר , רמת TSH הנה אפסית.
ממליצה שתתיעצי עם אנדוקרינולוג באופן אישי לודא אם אכן מדובר בGRAVES ומה הטיפול הדרוש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעינוח בדיקות דם - דחוף
רונית חסאן04/05/2011שלום, שמי רונית בת 42
ערכתי בדיקות דם ותוצאות הבדיקה מאוד מדאיגות אותי ואלה הן התוצאות:
TSH - 6.52
FREE T4 12.74
ANTI-TOP 542.0
THYROGLOBULIN AB 3000
לי הבדיקות לא נראות טובות' מה הן אומרות
אשמח לתשובה מהירה
תודה מרונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת 17- קטוסטרואידיםרונן03/05/2011
שלום רב,
1. ברצוני לדעת מתי נהוג לבצע בדיקה זו ומה משמעות הבדיקה?
2. האם רמת טסטוסטרון טוטאל בדם תקינה שוללת התבגרות מינית מאוחרת?
תודה וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת 17- קטוסטרואידים - תגובה
ד''ר זהר לנדאו04/05/2011שלום רב,
מדובר בבדיקה הבאה להעריך את תפקוד בלוטת יתרת הכליה (אדרנל).
רמת טסטוסטרון כללי תקינה מעידה על הפרשה תקינה של ההורמון. בהתבגרות מינית מאוחרת רמת הטסטוסטרון נמוכה (יש להתייחס לרמה בהתאם לגיל).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת המגן שאלה דחופה !!ל02/05/2011
שלום רב ד"ר.
חליתי במחלת הגרייס. ביקרתי כעת אצל הרופאה וקיבלתי ממנה טיפול.
ערכי ה TSH שלי עולה כל שבועיים לערך, וכרגע הגיע כבר ל 80.44
T3 2.8 ו T4 5.2 לפי המלצתה של הרופאה עליי להתחיל מייד במינון של 50 מ"ג ובתוך שבוע, בהדרגה, לעלות למינון של 100 מ"ג ולהישאר עם 100. שאלתי היא האם אני יכולה להתחיל במינון יותר נמוך של חצי כדור של ה 50 לשלושה ימים ואח"כ להעלות את המינון בהדרגה לכדור שלם של 50 מ"ג ולהישאר אותה כמות של 50 במקום 100, ואז לעשות בדיקות, ולראות באם המינון הזה עוזר לייצב את המצב ?? האם אתה חושב שזה יכול להיות בסדר ?
ברצוני לציין כי אני רוצה להירות בחודשים הקרובים.
אני בת 42 ללא ילדים.
תודה רבה על תשובתך המהירה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת המגן שאלה דחופה !! - תגובה
ד''ר זהר לנדאו04/05/2011שלום רב,
רמת ה - TSH שלך גבוהה מאד ומעידה על תת פעילות של בלוטת התריס.
המינון אשר הומלץ לך נכון ונראה לי כי עליך לקחת את הטיפול כפי שאמרה לך הרופאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה בהריוןמרינה02/05/2011
שלום רב!
אני בת 30, בשבוע ה-7 להריון, מאובחנת כסובלת מהשימוטו, נוטלת 75 מק"ג אלטרוקסין ליום - מאוזנת טרם ההריון. בבדיקות דם האחרונות מלפני שבועיים: TSH - 8.39, וT4- 15, THYROGLOBULIN AB- 142 , ANTI THYROID PEROXID- 1915. רופאת המשפחה המליצה להעלות מינון ל-100 מק"ג ליום, וכמו כן לפנות בדחיפות ליעוץ אנדוקריני להמשך טיפול ומעקב. התור שקיבלתי במוקד הוא רק לעוד 3 חודשים, וכל נסיונותי להקדים את מועד התור טרם הניבו תוצאות.
אני כבר 4 ימים מקבלת מינון 100 מק"ג, אך מרגישה פיזית שזה לא מספיק. מהמידע שקיבלתי אצל רופאת הנשים ומהאינטרנט, במצב כזה של חוסר איזון ו-TSH מוגבר - יש חשש להתפתחות תקינה של מוח העובר.
שאלתי היא: האם כדאי כבר עכשיו להעלות מינון מעבר ל-100 מק"ג ליום, בכדי להקטין סיכויים לנזק בהתפתחות מוח העובר?
לתשובתכם הדחופה אודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/05/2011שלום,
מסכימה עם העלאת המינון ל100 מיקרוגרם ליום.
כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג בהקדם ובמקרה של הריון כמובן לא צריך לחכות.
מטרת הטיפול בטרימסטר הראשון הוא TSH<2.5
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)