אנמיה בהריון מסיבה לא ברורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנמיה בהריון מסיבה לא ברורה
    דקלה
    11/08/2011

שלום רב,
    אני בת 36 בהריון רביעי, בשבוע 30. בבדיקות דם התברר המוגלובין 8.8 בבדיקות המשך B12 ופריטין נמוך אך בגבולות הנורמה וברזל נמוך= 35. משיחה עם רופא הנשים הבנתי שרמה זו של ברזל לא מסבירה את האנמיה המשמעותית.
    אשמח לשמוע מה עלי לעשות כדי לברר את המקור ולטפל. בינתיים אני נוטלת 2 כדורי ברזל ביום. רופא הנשים המליץ שאתאם תור להמטולוג. בינתיים חוסר הוודאות די מלחיץ...
    אשמח לתשובתכם, תודה רבה וכל טוב,
    דקלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנמיה בהריון מסיבה לא ברורה - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    13/08/2011

הסיבה השכיחה ביותר לאנמיה של הריון היא חוסר ברזל.
    מציע לך להמשיך בטיפול ולעקוב על ס.ד.
    להוסיף בשר אדום טחון עדשים תחינה ופרות יבשים לאוכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה + המשך לשאלה

דקלה
    13/08/2011

תודה על תשובתך. הסיבה שאני מוטרדת היא שהברזל שלי נמוך אך לא ברמה שמצדיקה המוגלובין 8.8 וכן בעבר היה לי ברזל יותר נמוך מעכשיו (35) ללא ירידה משמעותית בהמוגלובין. אם הסיבה היא לא ברזל ואין דימומים ידועים, מה יכולה להיות הסיבה להמוגלובין 8.8? תאודה לך על תשובתך, שיהיה שבוע מצוין, דקלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה + המשך לשאלה - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    13/08/2011

כאמור, לעקוב על ס.ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו