הטרוזיגוט לפרוטרומבין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטרוזיגוט לפרוטרומבין
    הילה
    25/10/2011

שלום, אני גרה בארה"ב ועושה טיפולי פוריות בארץ ובארה"ב.
    עשיתי 10 טיפולי פוריות, מתוכם החזרת עוברים אחת בוטלה והיו לי 2 הפלות.
    הפלה ראשונה בשבוע 18 של תאומים, הייתה פתיחה וירידת מים. העוברים היו תקינים.
    שנה לאחר מכן עברתי הפלה של עובר אחד בשבוע 5-6, היה שק אבל לא הגעתי לשלב הדופק.
    אחרי ההפלה השנייה עשיתי בדיקות קרישיות ונמצאתי הטרוזיגוטית למוטציית פרוטרומבין.
    ההמטולוג בארץ הסביר לי שאסור לי לקחת גלולות ובטיפולי פוריות בזמן קבלת אסטרוגן עלי להזריק קלקסן בגלל הסיכון של קרישי דם.
    אני עושה עוד טיפול אחד בארה"ב כי יש לי פה עוברים מוקפאים, רופאת הפוריות (RE) פה אמרה לי שאין סיכון לקרישי דם עם המוטציה הזו כאשר לוקחים אסטרוגן אלא רק בפקטור 5.
    היא הסכימה לתת לי מדלל דם (levenox) כפי שהומלץ לי בארץ אבל אמרה שלדעתה לא צריך ואם כן אז אפשר להתחיל רק אחרי החזרת עוברים ולא עם תחילת מתן אסטרוגן. האם זה נכון שבמקרה שלי אין סיכון לקרישי דם בזמן טיפולים עם אסטרוגן?
    אם אכן יש סיכון, איך יכול להיות שבאחד מבתי החולים הכי טובים בארה"ב אומרים לי שאין?
    לקחתי גלולות במשך 10 שנים ועשיתי 10 טיפולי פוריות בהם האסטרוגן שלי היה מאוד גבוה בעקבות גירוי יתר, האם זה רק עניין של מזל שלא היה לי קריש דם?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הטרוזיגוט לפרוטרומבין

הוספת תגובה

• הטרוזיגוט לפרוטרומבין - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    26/10/2011

יתכן. יש דעות שונות בנוגע למתן קלקסן בזמן טיפול פוריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו