מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיקרופירין ואפידורל בהריוןהדס26/10/2011
שלום,
אני בת 29 בהריון ראשון בשבוע 33, ומטופלת במיקרופירין 75 מ"ג ליום עקב נטיה לקרישיות יתר עקב נוכחות נוגדנים מסוג אנטיקרדיוליפין ובטא 2 מקרוגלובולין. במשפחתי יש תרומבופיליה תורשתית, אשר לא הודגמה אצלי.
בשבוע 31 אושפזתי עקב צירים מוקדמים וקיים חשש ללידה מוקדמת.
ההמטולוג המטפל בי הורה לי להפסיק את המיקרופירין שבוע לפני תאריך הלידה המשוער בכדי שאוכל לקבל אפידורל, אך אני חוששת שהלידה תתרחש לפני התאריך המשוער, וכך לא אפסיק את המיקרופירין, ולא אוכל לקבל אפידורל.
מה הסיכון, במידה ויש כזה, בהפסקת המיקרופירין לפני כן, למשל בשבוע 36? האם בביה"ח שיבא, בו אני מתעתדת ללדת, לא יוכלו להזריק אפידורל במידה ולא הפסקתי לפחות שבוע לפני הלידה?
אודה לתשובתך,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרופירין ואפידורל בהריון - תגובה
פרופ` אלן ברבי27/10/2011אני לא רואה בעיה להפסיק אספירין שבוע לפני הלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקרופירין ואפידורל בהריון- המשך
הדס27/10/2011פרופ' אלן שלום,
אני אחדד את שאלתי: מאחר ולא ניתן לדעת מתי תתרחש הלידה, במיוחד במצב של סיכון ללידה מוקדמת, מרבית הסיכויים הם שלא אוכל להפסיק את המיקרופירין שבוע מראש. במצב כזה לא אוכל לקבל אפידורל. רק אם הלידה תתרחש בשבוע 40 (תאריך לידה משוער) ואילך,ואפסיק בשבוע לפני כהוראת הרופא, אוכל לקבל את האפידורל.
שאלתי היא האם יש מניעה מהלפסיק את נטילת המיקרופירין באופן שרירותי החל משבוע 36?
בתודה מראש,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקרופירין ואפידורל בהריון- המשך - תגובה
פרופ` אלן ברבי27/10/2011קשה לענות. אם מדובר במחלת APLA רצוי שההפסקה תייה קצרה.
אם אבחנה זו לו אוחכה אפשר להיות יותר גמיש.
ההחלטה אצל רופה משפחה וגינקולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)