מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית קרישה וטיסהעדי09/11/2011
שלום,
בת 30, רווקה ללא ילדים. בבירור המטלוגי לגבי שאלת קיום הפרעה בקרישת דם.
ללא מחלות ידועות, אך סובלת מצרבת. מיועדת לבדיקת גסטרסקופיה בקרוב. בגלל צרבת וכאבים בחזה נבדקתי במיון ושם יצאו ערכים מוגברים של PTT. עברתי ברור קרדיאלי שנמצא תקין.
אין לי נטייה לדמם ספונטני, אך נחבלת בקלות. אין דימום חריג של וסת ואין סיפור משפחתי של נטיה לדמם (אם כי לאבי ייתכן ויש תרומבוציטופניה). אני ממוצא פולני ותורכי.
בבדיקות מעבדה בוולפסון נמצא ערך מוגבר של PTT במיוחד בראגנט אקטין FS, וערך תקין של PT.
הבנתי שממצא זה מרכמז על חוסר של פקטור קרישה 11, אך שיתכנו גם מצבים אחרים שיש לשלול אותם כמו LAC. קבעתי כבר תור לבדיקות הנחוצות לקרישה וללופוס.
שאלתי: אני אמורה לטוס בשבוע הקרוב לפראג (טיסה של 5-6 שעות), ואני חוששת מכך על רגע חוסר הוודאות באבחנה שלי. במידה ואכן יש לי LAC, (ובהתאם לכך נטייה לקרישתיות), האם אני מסכנת את עצמי? אני לא טסה הרבה כך שאין לי אינדיקציה גם איך אני בטיסות.
מה דעתך? תודה, לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קרישה וטיסה- מידע נוסף
עדי09/11/2011D-DIMER במיון היה 830 ולמחרת ירד ל-290
בבדיקה עדכנית לפני שבוע במחלקת המטולוגיה בוולפסון נמצא הערך הזה 500 (הטווח התקין הוא בין 0-500)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית קרישה וטיסה - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/11/2011מדובר בטיסה קצרה יחסית.
אפשר לשתות, להזיז הרגלים, ולקום פעמים להליכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)