קריש דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קריש דם
    דנה
    02/03/2012

בסיום הריון תאומים לפני כשנתיים סבלתי מלחץ דם גבוה וילדתי בניתוח קיסרי. כ-3 ימים לאחר הלידה פתאום התחלתי לראות הכל כפול ומבירורי CT ו- MRI נצפה קריש דם סמוך לעין שנספג תוך שבוע וראייתי חזה לנורמל (חלק מהרופאים סברו באותו שלב שזה נראה כמו גידול אבל בהמשך התבדו) .
    לפני ההריון עשיתי בירורי קרישה מקיפים מכיוון שיש לי המנגיומה נרחבת על הרגל והעכוז, ונמצא שאין לי בעיה בתפקודי קרישה.
    עכשיו אני שוקלת להכנס להריון נוסף וחרדה שמא יופיע שוב קריש, ואולי הפעם מסוכן?
    יש לי מספר שאלות:
    1. האם אני צריכה לחזור על בדיקות הדם לקרישה? האם יכול להיות שלאחר הלידה חל שינוי מהבדיקות שביצעתי לפני כשנתיים?
    2. אם צריך בדיקות דם - אילו בדיוק?
    3. האם כדאי לקחת בכל מקרה במהלך ההריון הבא "קלקסן"?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קריש דם

הוספת תגובה

• קריש דם - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    03/03/2012

קודם כל רצוי לחזור למחלקה שטיפלה בך בלידה ובזמן האירוע.
    אם הבדיקות לקרישיות יתר היו תקינות אין צורך לחזור.
    הנחיות בנוגע לטיפול בהריון הינם בידים של רופא נשים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דנה
    05/03/2012

תודה על התשובה.
    אם מספיק בירור רק פעם אחת בחיים לגבי קרישיות יתר, ולפני ההריון נמצא שאין לי בעיה, אז מה יכולה להיות הסיבה לקריש דם אחרי לידה?
    האם קרישי דם כאלה יכולים להיות מסוכנים ולגרום לאירוע מוחי/לבבי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    10/03/2012

עניתי כבר !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו