מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קריש דםדנה02/03/2012
בסיום הריון תאומים לפני כשנתיים סבלתי מלחץ דם גבוה וילדתי בניתוח קיסרי. כ-3 ימים לאחר הלידה פתאום התחלתי לראות הכל כפול ומבירורי CT ו- MRI נצפה קריש דם סמוך לעין שנספג תוך שבוע וראייתי חזה לנורמל (חלק מהרופאים סברו באותו שלב שזה נראה כמו גידול אבל בהמשך התבדו) .
לפני ההריון עשיתי בירורי קרישה מקיפים מכיוון שיש לי המנגיומה נרחבת על הרגל והעכוז, ונמצא שאין לי בעיה בתפקודי קרישה.
עכשיו אני שוקלת להכנס להריון נוסף וחרדה שמא יופיע שוב קריש, ואולי הפעם מסוכן?
יש לי מספר שאלות:
1. האם אני צריכה לחזור על בדיקות הדם לקרישה? האם יכול להיות שלאחר הלידה חל שינוי מהבדיקות שביצעתי לפני כשנתיים?
2. אם צריך בדיקות דם - אילו בדיוק?
3. האם כדאי לקחת בכל מקרה במהלך ההריון הבא "קלקסן"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריש דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי03/03/2012קודם כל רצוי לחזור למחלקה שטיפלה בך בלידה ובזמן האירוע.
אם הבדיקות לקרישיות יתר היו תקינות אין צורך לחזור.
הנחיות בנוגע לטיפול בהריון הינם בידים של רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה05/03/2012תודה על התשובה.
אם מספיק בירור רק פעם אחת בחיים לגבי קרישיות יתר, ולפני ההריון נמצא שאין לי בעיה, אז מה יכולה להיות הסיבה לקריש דם אחרי לידה?
האם קרישי דם כאלה יכולים להיות מסוכנים ולגרום לאירוע מוחי/לבבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` אלן ברבי10/03/2012עניתי כבר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)