טרומבוציטופניה NAIT

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרומבוציטופניה NAIT
    אמא מודאגת
    12/03/2012

שלום רב'

לפני 3 חודשים נולדה ביתי הבכורה, עקב חום שהיה לי בלידה עשו לה ספירת דם בה נתגלה כי לילדה יש 19 אלף טסיות, לאחר בירור ובדיקות דם שנלקחו למעבדה בבי"ח רמב"ם עלה כי הילדה סובלת מטרומבוציטופניה - NAIT (האנטיגנים HPA1 ו-HPA3 נמצאים על הגליקופרוטאין GPIIbIIIa ונמצא כי הנגודנים האמהיים מכוונים כנגד HPA3b)

הילדה טופלה בפגייה בהלל יפה שבועיים שם קיבלה טיפול ב- IVIG + טרומבוציטים ושוחררה עם 66 אלף טסיות, לאחר מס' ימים בביקורת שוב חלה ירידה, ומאז היא נמצאת במעקב בבי"ח מאייר (רמב"ם), שם קיבלה פעם נוספת IVIG ללא טרומבוציטים.

מאז ועד היום חלו עליות לצד ירידות כאשר היום הילדה נמצאת עם 70 אלף טסיות.
    (המספר המקסימאלי של הטסיות היה אצלה 80 אלף)
    הוסבר לנו כי תוחלת החיים של הנוגדנים היא מקסימום 3 חודשים ולכן לאחר 3 חודשים צריכה להיות החלמה מוחלטת מהמצב.

בנוסף נערכה בדיקת מח עצם וכן US מוח - שניהם נמצאו תקינים.

בכל הביקורות נעשה מישוש של הבטן - הטחול לא נמצא מוגדל.

אני מתוסכלת ודואגת מאוד... מדוע היום , לאחר 3 חודשים עדיין אין עלייה מספקת במספר הטסיות? האם הדבר הגיוני לאור הממצאים הנ"ל? יש לציין שאני מרוצה מאוד מהטיפול ומהרופאים שמטפלים בביתי אך עדיין עם זאת גם להם אין תשובה באשר למצבה וגם להם נראה תמוה מאוד שאין עלייה דרסטית בטסיות.

אשמח מאוד לעזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרומבוציטופניה NAIT

הוספת תגובה

• טרומבוציטופניה NAIT - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    12/03/2012

תופעה נדירה מאוד אבל מטופלת היטב.
    הרופאים שמטפלים יענו בטח לשאלותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו