CML ותרומת מח עצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CML ותרומת מח עצם
    דניאלה
    12/02/2008

שלום. בן משפחה הודיע לנו כי התגלה כי הוא חולה ב-CLM שהוא סוג של לוקימיה. הדבר התגלה במקרה במהלך בדיקות דם שגרתיות שהובילו לעוד בדיקות ולגילוי המחלה. הוא הודיע כי התחיל לקחת תרופה שנחשבת לנס רפואי ויכולה להאריך חייו אף ב-10 שנים. לי זה לא נשמע כל כך הרבה... האם ניתן להירפא ממחלה זו? האם אני יכולה לעשות משהו - לתרום לו מח עצם וכדומה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CML ותרומת מח עצם

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה

דניאלה
    12/02/2008

אותו קרוב משפחה תורם דם באופן קבוע לפחות אחת לשנה. האם יכול להיות שכתוצאה מכך הוא פיתוח CML? יכול להיות שבגלל שתרומת דם מעודדת ייצור מחודש של הדם, לאחר שנים של תרומות הוא לקה במחלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CML

ד''ר אשר וינדר
    13/02/2008

CML היא אומנם סוג של לויקמיה (סרטן דם), אבל היא מסוג כרוני, ולכן שונה מלויקמיה חריפה. יש היום תרופות שברוב המיקרים לא רואים קיום המחלה כל עוד נוטלים את התרופות. התרופות, קרוב לוודאי טובות גם מעבר ל- 10 שנים, אבל מכיוון שהן חדשות יחסית, אין לנו נסיון מספיק ארוך. השתלת מוח עצם היא אפשרות, אבל כמעט ולא מבוצעת אם יש תגובה לתרופה. אנחנו לא יודעים מהי הסיבה שפתאום התא "מתקלקל" והופך להיות סרטני. אבל, לא סביר להניח שיש קשק כל שהוא לתרומות דם חוזרות. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מקרב לב על תשובתך.

דניאלה
    14/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו