מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חסר בפרוטיאן S - סיכון ומניעהסטודנטית20/04/2012
שלום פרופסורים יקרים,
אני סטודנטית לרפואה בת 24 שלאחר מס' בדיקות קרישה אובחנתי כסובלת מחסר בפרוטאין S. רמות כל פקטורי הקרישה כולל מדד ה-INR תקינות. רמות פרוטאין S חופשי נעות סביב ה-50-56 בבדיקות חוזרות. הגעתי לבדיקה עקב סיפור משפחתי של סבתא שנפטרה מקריש דם במוח בגיל 34 (וסבלה משיתוק חצי פנים מספר חודשים לפני שנפטרה). רציתי לשאול מספר שאלות:
א. על סמך המידע הרפואי הידוע כיום, מהו הסיכון היחסי שלי לפתח קרישי דם ואירועים טרומבוטיים בהתחשב ברמות החלבון הנמוכות מעט מתחת לנורמה שיש לי? והאם יש קורלציה בין רמת הפרוטאין להיארעות מקרי אמבוליזם ו-DVT בחולים?
ב. האם יש המלצה לשמירת אורח חיים מסויים לחולים להורדת גורמי סיכון באופן אקטיבי (מלבד הימנעות מגלולות ועישון)? אילו דברים אוכל לעשות על מנת להוריד את סיכויי לאירוע כתוצאה מהמחלה?
ג. האם טיפול תרופתי מומלץ לחולים ומתי?
ד. מה הן ההשלכות לגביי הריון בנשים (אותה סבתא שנפטרה ילדה שני תינוקות בריאים לפני שהלכה לעולמה)?
תודה רבה על העזרה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר בפרוטיאן S - סיכון ומניעה - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/04/2012מדובר ברמת PS בגבול התחתון של הנורמה , לפי דעתי ללא משמעות קלינית.
אני מציע לך טיפול מונע רק במצבים של נסיעה או טיסה ארוכות, שכיבה ממושכת מחבלה או אחרי ניתוח. כמובן לשתות מספיק ולמנוע ישיבה ממושכת על מחשב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)