חסר בפרוטיאן S - סיכון ומניעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסר בפרוטיאן S - סיכון ומניעה
    סטודנטית
    20/04/2012

שלום פרופסורים יקרים,
    אני סטודנטית לרפואה בת 24 שלאחר מס' בדיקות קרישה אובחנתי כסובלת מחסר בפרוטאין S. רמות כל פקטורי הקרישה כולל מדד ה-INR תקינות. רמות פרוטאין S חופשי נעות סביב ה-50-56 בבדיקות חוזרות. הגעתי לבדיקה עקב סיפור משפחתי של סבתא שנפטרה מקריש דם במוח בגיל 34 (וסבלה משיתוק חצי פנים מספר חודשים לפני שנפטרה). רציתי לשאול מספר שאלות:

א. על סמך המידע הרפואי הידוע כיום, מהו הסיכון היחסי שלי לפתח קרישי דם ואירועים טרומבוטיים בהתחשב ברמות החלבון הנמוכות מעט מתחת לנורמה שיש לי? והאם יש קורלציה בין רמת הפרוטאין להיארעות מקרי אמבוליזם ו-DVT בחולים?
    ב. האם יש המלצה לשמירת אורח חיים מסויים לחולים להורדת גורמי סיכון באופן אקטיבי (מלבד הימנעות מגלולות ועישון)? אילו דברים אוכל לעשות על מנת להוריד את סיכויי לאירוע כתוצאה מהמחלה?
    ג. האם טיפול תרופתי מומלץ לחולים ומתי?
    ד. מה הן ההשלכות לגביי הריון בנשים (אותה סבתא שנפטרה ילדה שני תינוקות בריאים לפני שהלכה לעולמה)?

תודה רבה על העזרה ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חסר בפרוטיאן S - סיכון ומניעה - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    21/04/2012

מדובר ברמת PS בגבול התחתון של הנורמה , לפי דעתי ללא משמעות קלינית.
    אני מציע לך טיפול מונע רק במצבים של נסיעה או טיסה ארוכות, שכיבה ממושכת מחבלה או אחרי ניתוח. כמובן לשתות מספיק ולמנוע ישיבה ממושכת על מחשב....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו