מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- MACRO CK TYPE 2 IS DETECTED- עזרתך!דרור22/07/2012
שלום ד"ר,
אני בן 30, בריא בד"כ, נמצא בטיול בארה"ב ואמור לחזור לארץ חודשיים, לאחרונה סבלתי מכאבי שרירים מעיקים מאוד, בעיקר מהצוואר עד לכתפיים, שכמות וגב.
רופא שראיתי הפנה אותי לבדיקות דם CPK וכלל בהם
CK-1-BB תוצאה=0 NOT DETECTED
CK2-MB= 0
CK3-MM-99 לפי הגרף אני בנורמה.
CK-TOTAL- 153- וגם זה נראה בנורמה לפי הגרף (44-196)
לעומת זאת, בתחתית הבדיקה מצויין כך:
MARCO CK TYPE 2 (1%) IS DETECTED
במעבדה אמרו לי שאני צריך לדבר עם הרופא על זה עם רמיזה שזה דבר רע, ואילו הרופא אליו חזרתי עם התוצאות לא אמר לי דבר בעניין, ואמר לי לראות רופא כשאחזור לארץ.
בחיפוש בגוגל נבהלתי לגלות כי הימצאות MACRO CK TYPE 2 בדם מקושרת למחלות כבד או מחלות ממאירות אחרות ועוד שאר ירקות עם פרוגנוזה מלחיצה משהו.
אני יודע שאינך מכיר אותי ושתשובות הפורום אינן תחליף לבדיקת רופא וממילא אין להסתמך עליהן, אך אודה לך אם באופן עקרוני בלבד תוכל להתייחס למשמעות של הממצא, משמעות 1% כפי שנכתב ?,
האם טעה הרופא שהתעלם מממצא שכזה, כפי שהתרשמתי מחיפוש בגוגל ?
האם עליי להתעקש על בירור כאן ועכשיו ? איזה המשך בירור\ בדיקות בד"כ נחוץ כדי להעמיק בירור לאור ממצא שכזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MACRO CK TYPE 2 IS DETECTED- עזרתך! - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ22/07/2012הבדיקות שעשית נועדו לשלול דלקת בשריר לגבי בדיקה הנוספת אינני רואה תצורף בברור נוסף אם בכלל עד שתחזור בשלום לארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)