MCV גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• MCV גבוה
    שמעון
    03/09/2012

שלום,
    יש לי MCV גבוה 101 והמוגלובין נמוך 12.7. בנוסף יש לי חוסר כמעט מוחלט של G6PD.
    בבדיקות הדם אין לי חוסר של ויטמין B12 או חומצה פולית. אפילו ניתן לי חומצה פולית במשך 3 חודשים במינון של 5 מ"ג והמצה לא השתנה. נעשו לי כל הדיקות הרלונטיות CT ואולטרה סאונד והתוצאות ללא ממצאים.

הרופא חושד ב-MDS דבר מפחיד. האם זה יכול להיות בגלל G6PD (למרות שאין סימנים של המוליסה).

תודה
    שמעון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    MCV גבוה

הוספת תגובה

• MCV גבוה - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    04/09/2012

בסך הכל הירידה בהמוגלובין מינימלית וה MCV מעט מוגבר. אני מציע מעקב בלבד וביקורת ס.ד כל 3-4ח'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MCV גבוה

שמעון
    04/09/2012

שלום,

ראשית תודה רבה על התשובה. ההמטולוג נתן חשד של MDS , האם MDS ניתן לאבחן רק עם בדיקת מוח עצם?

הבנתי ש-MDS יכול להגיע ללוקמיה האם גם זה מצריך בדיקת מוח עצם או מספיק בדיקת דם?

ושוב תודה
    שמעון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MCV גבוה - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    05/09/2012

עניתי כבר. מציע בשלב זה מעקב בלבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו