תוצאות בדיקת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת דם
    ענת
    26/10/2012

שלום,
    אני כבת 38. בריאה בדר"כ. לא סובלת ממחלות מיוחדות. לאחרונה חשתי עייפות, כאבי ראש בערבים וחולשה ולאחר שהתגברה החולשה ונמדד לי דופק מהיר מידי עשיתי בדיקות דם.
    ממצאי הבדיקה החריגים:
    RCB 3.81
    המוגלובין 11.6
    המטוקריט 35.5
    שאר הערכים בספירת הדם תקינים- למשל
    MCV 93
    MCH 30.4
    RDW 11.6
    MCHC 32.7
    בבדיקה של הכימיה בדם
    IRON 31
    אבל מצד שני הפריטין 121
    FOLIC ASID 5.7

אציין שלפני כ-3 שבועות חשתי נפיחות ורגישות בגרון וכאבים קלים באוזן ימין ובביקור אצל רופא אף אוזן גרון שלל חיידק בגרון ולדעתו זהו חיידק בקישוריות הלימפה ולכן הנפיחות הקלה - לדבריו אין צורך באנטיביוטיקה ויש להמתין כמה שבועות עד שיחלוף מעצמו. יש לציין שהנפיחות אכן פוחתת ככל שחולף הזמן וכיום כמעט ללא כאבים.

האם יש קשר בין הנ"ל לתוצאות בדיקת הדם? ואיך אפשר להסביר את הסתירה בנושא של הברזל והפריטין? מה הסיבה לאנמיה?
    אגב מעולם לא היתה לי בעיה של אנמיה עד כה.

תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת דם

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם - תגובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    26/10/2012

קרוב לודאי כי מדובר בחסר ברזל
    הפריטין יכול להיות גבוה בעקבות דלקת כתגובה
    האם יש לכך סיבה? מאחר ואין קשר לדלקת בגרון
    דמום מוגבר במחזור או סיבה אחרת? בשלב זה אני מציע לנסות כדורי ברזל למספר שבועות ולחזור על הבדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ענת
    26/10/2012

תודה על התגובה
    לגבי דלקת- אין לי דלקת כלשהי עליה אני יודעת. הדבר היחיד עליו יכולתי לחשוב שעשוי להתקשר לנושא של דלקת היה הנושא של הגרון- החיידק לכאורה בקישוריות הלימפה.

אין לי דימום מוגבר במחזור, אבל עכשיו כשאני חושבת על זה כאשר ביצעתי את בדיקות הדם הייתי ביום האחרון של המחזור. האם יש קשר? אבל בכל מקרה אני סובלת כבר הרבה זמן מחולשה וכאבי ראש ללא קשר למחזור...

אם כך מה יכולה להיות הסיבה לתוצאות של הבדיקה?

תודה רבה על ההתייחסות ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    26/10/2012

לא ניתן לענות על השאלה במסגרת הזאת
    תנסי לקחת ברזל ונראה מה קורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או.קיי. תודה.

ענת
    26/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו