מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיעלה26/11/2012
שלום,
בת 58, בבדיקת סיטי בטן נמצאו קשרי לימפה מוגדלים בשער הכבד, ברטרופריטונאום באגן ובמפשעות, בבדיקת סיטי חוזרת לאחר שלושה חודשים הבלוטות ללא שינוי מהותי אך מומלץ המשך בירור. אני כעת בתהליך של אבחון. שלחו אותי לבצע בדיקות דם (שנראות לי תקינות חוץ מהמוגלובין מעט נמוך 25.8 וגם LDH לא יצא כי הדגימה הייתה המוליטית), לאחר מכן אבצע בדיקת ct בפעם השלישית (כ 5-6 חודשים לאחר בדיקת הסיטי הקודמת), ולאחר מכן ייתכן שתילקח ביופסיה בשיטה לפרוסקופית, וכמו כן יכול להיות שישלחו אותי לצילום pet.
1. ברצוני לשאול כיצד מאבחנים בדרך כלל לימפומה? האם לוקחים ביופסיה מבלוטה אחת בלבד או שיש משמעות ללקיחת ביופסיה ביותר ממקום אחד? האם פרט לבדיקות דם, ביופסיה, סיטי ואולי pet יש שלבים נוספים באבחון?
2. האם עליי לדאוג מכך שהתהליך מתנהל באיטיות? בנתיים חצי שנה אחרי שנמצאו בלוטות לימפה מוגדלות בבדיקת הסיטי וביצעו בנתיים בדיקות דם בלבד ומתכננים לבצע סיטי חוזר, ואחר כך מתישהו ביופסיה... האם עליי לדאוג שהתהליך איטי ואני מפספסת זמן יקר? ואם כן - מה אני יכולה לעשות בנדון?
3. בתוצאות בדיקות הדם כל המדדים בטווח של הנורמה פרט להמוגלובין נמוך מעט 25.8 ובדיקת LDH לא יצאה כי הדגימה הייתה המוליטית. האם זה שאומר שתוצאות בדיקות הדם תקינות?
אודה לתשובתך,
בברכה,
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ27/11/2012אין ספק כי הבדיקה הקובעת היא ביופסיה מאחת הבלוטות המוגדלות שניתן להגיע אליהם בקלות יחסית וזהלדעתי מה שרצוי לבצע בהקדם
כנראה כי ההחלטה לחכות הייתה מאחר ולא היה שנוי בגודל הבלוטות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ27/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)