ממצאים חריגים בספירת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאים חריגים בספירת דם
    זקוקה לעזרה
    27/11/2012

שלום רב,
    אני בת 25, בריאה בד"כ, חוץ מאנמיה קלה (11.6 HB בבדיקת דם מאוגוסט).
    מזה כחודש אני סובלת מחום שמתחיל בשעות אחר הצהריים ועולה בשעות הערב עד 38-39 מעלות. בתחילה סבלתי גם מכאבי ראש וצוואר תפוס, אולם תופעות אלו כבר חלפו ונותר רק החום. לטענת רופאת המשפחה מדובר במחלת הנשיקה (על אף שלא ניתן להסיק זאת באופן חד משמעי מבדיקות הסרוגוליה שנערכו).
    מה שמטריד אותי הוא התוצאות של ספירות הדם שערכתי. בשלושת השבועות האחרונים נערכה לי ספירת דם מדי שבוע. להלן הממצאים החורגים מטווח הנורמה:
    בבדיקה מה - 12.11:
    RBC 3.77
    HB 10.4
    HCT 30.4
    כל היתר היה בטווח הנורמה.

בבדיקה מה - 19.11:
    RBC 3.78
    HB 9.9
    HCT 30.9
    RDW 16
    NEUTRO 34%
    LYMPHO 48%
    MONO 13%

בבדיקה מה - 27.11 :
    RBC 3.21
    HB 9.2
    HCT 26.5
    RDW 16.1
    LYMP 54%
    NEUT 31.7%
    RETICULOCYTES 1.9%
    RETICUL COUNT 69

האם הירידה המשמעותית בהמוגלובין על פני השבועיים האחרונים ובכדוריות הדם האדומות יכלה להיגרם ממחלת הנשיקה בלבד או שמא אין בה כדי להסביר את השינויים בבדיקות הנ"ל? כמו כן, אודה לך אם תוכל להסביר האם ייתכן כי העלייה בלימפוציטים והירידה בניוטרפילים יחד עם הירידה בכדוריות האדומות עשויה להעיד על תהליך סרטני (לוקמיה/ לימפומה/ סרטן אחר)? אם כן, מה עליי לעשות או לבקש על מנת לקבל תשובות מדוייקות יותר בנוגע למצבי?

תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצאים חריגים בספירת דם

הוספת תגובה

• ממצאים חריגים בספירת דם - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    28/11/2012

נכון יש אנמיה וצריך לאפיאן אותה בצורה יותר מדויקת . לשולל המוליזה. בנוגע ל% הלימפוציטים ונויטרופילים צרין להתייחס רק למספר אבסולותי. אם החום ממשיך לבקש יעוץ רופא פנימי או הפנייה לחדר מיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו