CLL

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CLL
    צביקה
    05/01/2013

אני בן35 עם CLL בלוטות לימפה בצוואר בית שחי ומפשעות אבחנה בביופסיה. כרגע שנה ללא טיפול. מעקב כל 3 חודשים , בדיקות דם תקינות כולן בנורמה. שמעתי על התרופה החדשה בעתיד BTK- IBRUTINIB . והבנתי שהיא כרגע בניסוי על חולים לא בקו ראשון (כמובן לאחר שהתרופה נוסתה בהצלחה בחו"ל) שאלתי 1 .האם כן האם המטרה הסופית של התרופה בסופו של דבר שתילקח בצורת כדור בלבד, ולא תהיה בשילוב כימוטרפי .(כמו כדור של CML שנלקח בצורה כרונית כל החיים) או המטרה היא גם בשילוב של כימוטרפיה כמו אמבטרה. 2. האם באמת הפעם התרופה הנ"ל מהווה סוג של "פריצת דרך מסויימת" בטיפול ב- CLL . תודה על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CLL

הוספת תגובה

• CLL - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    06/01/2013

לא ברור לי אזה מין CLL יש לך.
    הס.ד תקינה והאבחנה נעשת בביופסיה. יתכן שמדובר בsmall cell lymphoma.
    בנוגע לטיפול ב BTK השאלות תאורטיות כלפך. אין לי תשובות זה עדיין תחום של מחקר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CLL

צביקה
    06/01/2013

ביופסיה נלקחה לי מבלוטה גדולה בצוואר ואבחנה SLL/CLL וכרגע אין צורך בטיפול כול הבדיקות דם בנורמה כולל ספירות דם ולימפוציטים. הבנתי ש- BTK במחקר, אבל זה לא השאלה, השאלה האם המטרה הסופית כדור בלבד ללא כימוטרפיה בכלל או בשילוב של כימותרפיה? (בניסויים בעולם הבנתי שניסו את הכדורים הנ"ל על חולים שלא הצליח להם מספר טיפולים )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו