מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת נוגדנים לטסיות בהריוןדפנה24/01/2013
שלום רב,
אני בהריון רביעי. שתי לידות ראשונות תקינות. בהריון האחרון בני נולד עם 29,000 טסיות. קיבל פעמיים תרומת דם ואח"כ הטסיות עלו והדבר הסתדר מעצמו.
אני לא סבלתי מטרומבוטציטופניה וכן הייתה לי ירידת מים עכורים בלידה, חום ו - crp גבוה.
בבירור לאחר הלידה אצל המטולוג סבר שמדובר במשהו על רקע זיהומי.
לאחרונה, במהלך הריון הנוכחי ורק ליתר בטחון פניתי שנית להמטולוג , שבשלב זה דווקא החליט להפנות אולי לבדיקת נוגדנים לטסיות. הבדיקה בוצעה על ידי ועל ידי בעלי והייתה תקינה.
בהערות המבדה צויין כי לבירור מלא של המקרה מומלץ לבצע איפיון גנטי של אנטיגנים על פני טסיות לשני בני הזוג.
הרופא סבור שכדאי לבצע את הבדיקה כדי לשלול את הנושא ב - 100%.
יצויין כי אני כעת בשבוע 33 ולא ברור לי האם אכן כדאי לבצע את הבדיקה, מה תועלתה וכמה זמן לוקח עד שמקבלים תוצאות.
בנוסף, על אף טלפונים ובירורים רבים לא הצלחתי לקבל תשובה היכן לבצע את הבדיקה.
אשמח לעצתך, בדבר התועלת בבדיקה בשלב כזה ולאור תוצאת הבדיקה שכבר עשיתי.
בברכה,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נוגדנים לטסיות בהריון - תגובה
פרופ` אלן ברבי24/01/2013האירוע של התינוק השלישית תומך בעד נוגדנים נגד תסיות יותר מבעיה זיהומית.
אני מציע לפנות ליחידת קרישה של המכון המטולוגי תה"ש לשאלות והשלמת הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)