אנמיה המוליטית ומבטרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנמיה המוליטית ומבטרה
    אורטל
    27/02/2013

בת 38.5 חליתי לפני 4 חודשים וחצי באנמיה המוליטית אוטואמונית. טופלתי בסטרואידים וזה לא עזר. עברו לטיפול במבטרה. בזמן הטיפול ההמולגלובין עלה מ 7.4 עד ל 10.7. ה LDH והבילוברין נכנסו לטווח. ההפטובלוגין עלה מ - קטן מ-1 ל 96 (גם הוא נכנס לטווח). והריטיקולציטים היו ממש בירידה. אולם שבועיים אחרי סיום הטיפול ההמוגלובין ירד ל 10.3 וה LDH עלה מאוד מ 450 ל- 518 ויצא מהטווח. והרטיקולציטים עלו במקצת.
    האם יתכנו תנודות כאלה עד להתייצבות? האם המבטרה עוזרת לאחר תקופה מסויימת או שקיים חשש שהמבטרה לא עוזרת? (הרופאים טוענים שאם תמשיך הירידה יוציאו את הטחול).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה המוליטית ומבטרה

הוספת תגובה

• אנמיה המוליטית ומבטרה - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    28/02/2013

הטיפול במבטרה ב AIHA ניתן לתקופה מסוימת ויכול לעצור את ההמוליזה. אך יתכן רלפסים. לפני כריתת הטחול האם הציעו לך טיפול ב אימורן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורטל
    28/02/2013

לא הציעו לי. אבל אני 6 שנים לאחר למפומה הוצקין (ברמיסיה). הרופאים טוענים שאני לא יכולה לקבל כימוטרפיה בגלל מחלת הסרטן בעבר. אני לא יודעת אם מה שאתה מציע הוא סוג של כימוטרפיה. אבל האם יש סיכוי שהגוף עוד יתאזן מהמבטרה? לכמה אחוזים המבטרה עוזרת? וכמו כן לכמה אחוזים עוזר כריתת הטחול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    28/02/2013

לא ידעתי על מחלת הודגקין. יתכן שכריתת טחול תפטות הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו