טיסה בהריון - APLA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיסה בהריון - APLA
    שרון
    14/03/2008

רציתי לדעת האם מותר לי לטוס?

אני בהריון, מטופלת בקלקסן - 120 מ"ג (שלטענת אחד מרופאי חצי מהמינון מספיק בהחלט).
    מאובחנת כ - APLA .
    הנני נמצאת כרגע בארה"ב (חוף מערבי) ורוצה לבא לארץ לסקירות מוקדמות - שבוע 14-17 .

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיסה בהריון - APLA

הוספת תגובה

• טיסה בהריון - APLA

ד''ר אשר וינדר
    18/03/2008

הריון הוא גורם סיכון לקרישה. טיסה היא גורם סיכון לקרישה. קיום APLA הוא גורם סיכון לקרישה. מצד שני - את מקבלת טיפול מגן בפני הקרישה. לכן השאלה היא מה מידת הסיכון הכולל ומה מידת הסיכון שאת רוצה לקחת. כדאי לפנות להמטולוג העוסק בקרישה בעיקר כדי שיעשה הערכה למה הכוונה של "מאובחנת כ- APLA".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה בהריון

שרון
    19/03/2008

קודם כל תודה רבה על התגובה העניינית.

למעשה שאלתך במקומה, אם היית שואל אותי אז הייתי אומרת שהאבחון מוגזם מאחר והוא הסתמך על: anticardiolioin Igm - positive ן- LAC שלפעמים יוצא תקין ולפעמים לא (פעם אחרונה שנבדקתי - בהריון יצא תקין - ייתכן וזה תלוי באיזו מעבדה). כמו כן היה ארוע שהוגדר כחשש ל- TIA שלדעתי היה מה שנקרא "אאורה" וקדם להתקף מיגרנה (הארוע כלל טשטוש קצר של שדה ראיה בצד שמאל וכן נימול של מס' שניות/ דקות בודדות ביד שמאל ולאחר מכן באזור הפנים). לאחר הארוע בצעתי MRI אשר היה תקין.
    כמו כן את ה APLA אבחנו רק אחרי שני הריונות תקינים (ודי במקרה) - ללא כל טיפול כשהייתה הפלה אחת ברקע בשבוע 6-8 כך שלא ברור אם יש קשר. כרגע נמצאת בהריון רביעי (או חמישי כולל ההפלה).
    אגב כל הבדיקות הגנטיות (פקטורים למיניהם וגם MTHFR) תקינות וכן אין מחסור בחומצה פולית.
    כרגע אני נמצאת בחוף המערבי של ארה"ב ושוקלת לטוס ארצה הרופאים כאן טוענים שמותר לי לטוס, אך הרופאה שלי מהארץ טוענת שטיסות הן סיכון מיותר כרגע.
    אני יודעת שקיים סיכון אך האם לאור הטיפול והאבחון השמרני הסיכון נמוך המיוחד?
    (אגב גם בהריון הקודם טסתי (לניו יורק), הזרקתי קלקסן ולא היו כל סיבוכים)

הערה נוספת : כחודש קודם לטיסה הצפויה אנו מתכננים לטוס כל המשפחה למקסיקו (טיסה של כ - 5 שעות) האם יש לכך השלחה?

שוב תודה

שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו