מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות על בעיות קרישת דם והיריוןלימונית19/03/2008
ד"ר שלום,
בת 42. ב-1995 אובחן אצלי protein C deficiency ו- פקטור 5 ליידן, על רקע הטרוזיגוטי.
האבחנה נעשתה בעקבות מספר תלונות שלי.
באותה השנה פחות או יותר, אובחנו אצלי גם חוסר חמור מאוד בויטמין B12 ומחסור בחומצה פולית (על ידי רופא המשפחה, ולא במרפאת הקרישה). קיבלתי מספר מחזורי טיפול מוגברים של ויטמין B12 בזריקות, וכדורים לטיפול בחוסר בחומצה פולית (5 מ"ג ליום). לאחר מכן המשכתי לקבל זריקה של B12 פעם בחודש ולקחת את הכדורים של החומצה הפולית (ה-5 מ"ג ליום).
מדיי פעם רופאי המשפחה המתחלפים ניסו להפסיק לי את הטיפולים הללו, אך כל פעם כזו הובילה מחדש לחוסר של וטמין B12 ושל החומצה הפולית. מזה מספר שנים, איני מסכימה בשום פנים ואופן שיפסיקו לי את הטיפולים הללו, כי את המחיר שלהם אני זו שנושאת, מה גם שאין אפשרות לבדיקת דם בעניין, לפני תום שנה בין בדיקה לבדיקה.
אני רוצה לשאול מספר שאלות:
1) האם ייתכן שירידה בזיכרון ובלבול שהחלו בתקופה ההיא הם בלתי הפיכים?
2) האם יש קשר בין protein C deficiency ו- פקטור 5 ליידן על רקע הטרוזיגוטי לחוסר בויטמין B12 ולחוסר בחומצה הפולית, כלומר האם השניים האחרונים שייכים גם לגורמי הקרישה?
3) אני נמצאת כרגע בטיפולי פוריות לפני הריון ראשון, ולפני שהתחלתי את טיפולי הפוריות הייתי בקשר עם רופאת קרישה שהמליצה על טיפול בקלקסן 40 מ"ג ליום, החל משבוע 4. רציתי לדעת האם המינון הוא בטוח על מנת למנוע הפלות, כאשר אני בעלת משקל יתר דיי גדול (מעל 30 גרם), או שמומלץ מינון גבוה יותר? אני שואלת, כי ראיתי כאן בפורום שנשים שסובלות מבעיות דומות לשלי, הפילו למרות לקיחת הקלקסן? והאם הגיל לא מהווה פקטור נוסף בהחלטה על המינון?
4) האם לא מומלץ להתחיל את הטיפול לפני שבוע 4 (מקבלת הורמונים)?
5) לאחר מספר הזרעות שכשלו - האם ידוע על קשר גם בכניסה להיריון בעקבות הבעיות שהצגתי?
6) מתיי (בהקשר לטיפולים ולהיריון המיוחל) כדאי לי להיות בקשר עם רופאת הקרישה?
7) במידה ונמצאים במעקב קרישה בהיריון, מה זה אומר מבחינת תדירות הפגישות עם רופאי הקרישה ועם בדיקות הדם המיוחדות?
אודה מאוד לתשובותך, וסליחה על עומס השאלות.
חג שמח,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת חשובה ודחופה
לימונית19/03/2008המשך לשאלות:
האם אתה ממליץ לפני ההרדמה לשאיבת הביציות לקחת משהו, או ממליץ להיפגש קודם לכן עם המרדים?
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שלא נענתה
לימונית20/03/2008ד"ר שלום
אנא תשובתך לשאלות בהודעות לעיל.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישה ועוד...
ד''ר אשר וינדר24/03/2008שלום לימונית.
יש לך שאלות רבות. רובן נכונות וחשובות.
מכיוון שיש מספר פקטורים בעייתים, ומיכיוון שאת נמצאת בקשר עם רופאת קרישה, יהיה זה נבון יותר שתפני את כל השאלות למקור אחד. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת את דעתך בנושא
לימונית25/03/2008ד"ר וינדר שלום,
אנא, בכל זאת את תשובותיך בנושא.
חשוב לי לדעת מספר דברים, ובכלל לא ברור לי מתי עליי להיות בקשר עם רופאת הקרישה. מה עוד שבתחילה דובר על תהליך פוריות אחר, ועכשיו מדובר על IVF.
אנא, בכל לשון של בקשה, חשוב לי לשמוע את דעתך בנושא.
בתודה מראש,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתך בנושא
ד''ר אשר וינדר31/03/2008שלום לימונית.
יש לך שאלות רבות. רובן נכונות וחשובות.
מכיוון שיש מספר פקטורים בעייתים, ומיכיוון שאת נמצאת בקשר עם רופאת קרישה, יהיה זה נבון יותר שתפני את כל השאלות למקור אחד. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)