חוסר B12 ותופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר B12 ותופעות לוואי
    חני
    23/11/2013

שלום רב לרופאי הפורום,

אני בת 28, צמחונית כעשר שנים. ככל הנראה סובלת ממחלה אוטואימונית (יש לי תסמינים חלקיים ללופוס ולקרוהן). בכל אופן בעבר קיבלתי פרדניזון, פלקווניל ואימורן. הרגשתי טוב ולכן הפסקתי לגמרי עם התרופות ללא אישור הרופאים.
    חצי שנה לאחר שהפסקתי עם התרופות הרגשתי שוב לא טוב וקיבלתי בודזון, פלקווניל ואימורן. ההרגשה הרעה המשיכה ולוותה בירידה במשקל של 10 ק"ג בשל חוסר תאבון, עייפות ותשישות קשים. עשיתי בדיקות דם ונמצא כי יש לי לוקופניה קלה (כדוריות דם לבנות 3.4 ניוטרופילים 1.8, לימפוציטים 1.2). מינון האימורן הורד ל- 75 ממאה, ונראה שהספירה עלתה ל- 4.8. במקביל נמצא מחסור בויטמין B12 (רמה 130), ותוצאה גבולית של חומצה פולית (9). קיבלתי 5 זריקות B12 וכדורי חומצה פולית (אותם סיימתי לפני כחמישה חודשים).
    לאחר שהמשכתי להרגיש לא טוב, החלטתי שוב להפסיק עם התרופות. היום ארבעה חודשים לאחר שהפסקתי עם התרופות (ושמונה חודשים מהבדיקות שהצביעו על לוקופניה קלה ומחסור בויטמין B12 וחומצה פולית) חזרתי על הבדיקות ושוב ישנה לוקופניה קלה (כדוריות לבנות 4, לימפוציטים 1.1, ניוטרופילים 2.5) ויטמין B12 180 פריטין 10 (הפעם לא נמדדה חומצה פולית).

השאלות שלי:
    1) האם הלוקפוניה יכולה להגרם מחוסר בויטמין B12 וכיצד ניתן לדעת שזה אכן נגרם מחוסר בויטמין ולא ממחלת היסוד? (אני חייבת לציין, שבעבר סבלתי מחוסר בויטמין, אך ללא לוקפוניה או חולשה ועייפות כה קשים).
    2) מדוע הזריקות לא העלו את הרמה של הוטמין כמעט? (הבנתי שהם ממלאות את המאגר לשנים).

תודה שבוע טוב וחג חנוכה שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר B12 ותופעות לוואי

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה - תודה

חני
    26/11/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר B12 ותופעות לוואי - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    28/11/2013

סיפור ארוך! כמובן רצוי מעקב המטולוגי צמוד.
    בנוגע לשאלות: יתכן קשר עם לוקופניה וחוסר וויט. ב12,לכן להמשיך בזריקות וויט.ב12
    פעם בחודש זה מספיק. יתכן גם שהלוקופניה קשורה למחלה אותו-אימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו