קרישיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרישיות
    מאיה
    24/12/2013

שלום, אני בת 21 ויש לי מיגרנות עם אאורה כעשור. עשיתי בדיקת קרישה וערך הptיצא 12.2 שהמקסימום 12 והinr יצא 1.1 , ptt יצא בטווח הנורמה.לא יודעת אם קשור אך בהערות של בדיקות הקרישה היה כתוב שלנבדקים בעלי תסמונת אנטיפוספוליפידית עלולים להיות ערכי inr ו.pt מוארכים . ספירת הדם יצאה תקינה למעט mcv וmch שיצאו מעט נמוכים ,תפקודי כבד וכליות יצאו תקינים ,היה חוסר בויטמיןd ,יצא לי 6 והמינימום שבטוווח הא 20 וגם היה חוסר בחומצה פולית וברזל. בנוסף מזה 3 שנים יש לי שטפי דם רסיסיים בציפורניים לא גדולים,באורך מילימטר שהולכים ונעלמים עם צמיחת הציפורן לפי מה שהבנתי הדבר נקרא splinter hemorrhages ולפי מה שקראתי באינטרנט הבנתי שהדבר יכול להיות קשור לתסמונת apla. האם תוצאות בדיקות הקרישה מעידות על תסמונת זו? האם עליי לעשות בדיקה לנוגדנים של התסמונת? שאלה נוספת ,הבדיקה בוצעה לפני שלושה שבועות והיום הבנתי שערכי היחוס של הpt השתנו לפני שבוע-מטווח תקין של 10.4-12 לטווח של 10.4-11.7 האם שינוי הערכים מגדיל גם את החריגה של ה.pt ?
    תודה רבה על תשובותייך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרישיות

הוספת תגובה

• קרישיות - תגובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    24/12/2013

תוצאות הבדיקות לא חריגות באופן משמעותי
    אני מציע שתפני לרומטולוג לברור יתר השאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו