מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טלסמייה בהריוןדנה03/04/2008
שלום רב,
יש לי טלסמיה מיינור עד כה ההמוגלובין היה סביב ה-9
אני בהריון תאומים בשבוע 16 לערך ההמוגלובין ירד ל-6.4 וקבלתי 2 מנות דם בביה"ח (אושפזתי עקב משהו אחר והדבר התגלה בבדיקות דם) וההמוגלובין עלה ל-8.4
מאז בהמלצת המטולוג אני מקבלת עירויי ברזל 2 בשבוע כל פעם 2 אמפולות.
כיום אני בשבוע 25 וההמוגלובין ירד ל-6.9.
שאלתי האם אני אמורה להמשיך בעירויי הברזל כפי שהמליץ ההטולוג (למרות שקבלתי כבר כ-10 אמפולות)
או שמה לשנות את הטיפול ועפ"י המלצת רופא נשים ולקבל מנות דם?
יש לציין כי רמת הברזל אינה נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלסמייה בהריון
ד''ר אשר וינדר04/04/2008נחנו מעדיפים רמת המוגלובין מעל 7 אצל אישה בהריון. אך זה תלוי במדדים נוספים. בדרך כלל ההמוגלובין לא יורד מתחת לערך זה בתלסמיה קלה. אם אין חוסר ברזל אני לא רואה חיוניות בהמשך הטיפול בברזל תוך ורידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דנה04/04/2008תודה רבה,
ההמוגלובין ירד כבר בעבר מתחת ל-7 והתחושה הכללית לא טובה של סחרחורות עייפות וקשיי נשימה.
אם אין שיפור ובאמת אין טעם בהמשך קבלת עירויי ברזל מה המלצתך לגבי שיפור במצב?
יש סיכון כלשהו שבשבועות 25 והלאה זה יהווה סיכון כלשהו לעוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)