טלסמייה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טלסמייה בהריון
    דנה
    03/04/2008

שלום רב,
    יש לי טלסמיה מיינור עד כה ההמוגלובין היה סביב ה-9
    אני בהריון תאומים בשבוע 16 לערך ההמוגלובין ירד ל-6.4 וקבלתי 2 מנות דם בביה"ח (אושפזתי עקב משהו אחר והדבר התגלה בבדיקות דם) וההמוגלובין עלה ל-8.4
    מאז בהמלצת המטולוג אני מקבלת עירויי ברזל 2 בשבוע כל פעם 2 אמפולות.
    כיום אני בשבוע 25 וההמוגלובין ירד ל-6.9.
    שאלתי האם אני אמורה להמשיך בעירויי הברזל כפי שהמליץ ההטולוג (למרות שקבלתי כבר כ-10 אמפולות)
    או שמה לשנות את הטיפול ועפ"י המלצת רופא נשים ולקבל מנות דם?
    יש לציין כי רמת הברזל אינה נמוכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טלסמייה בהריון

הוספת תגובה

• טלסמייה בהריון

ד''ר אשר וינדר
    04/04/2008

נחנו מעדיפים רמת המוגלובין מעל 7 אצל אישה בהריון. אך זה תלוי במדדים נוספים. בדרך כלל ההמוגלובין לא יורד מתחת לערך זה בתלסמיה קלה. אם אין חוסר ברזל אני לא רואה חיוניות בהמשך הטיפול בברזל תוך ורידי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דנה
    04/04/2008

תודה רבה,
    ההמוגלובין ירד כבר בעבר מתחת ל-7 והתחושה הכללית לא טובה של סחרחורות עייפות וקשיי נשימה.
    אם אין שיפור ובאמת אין טעם בהמשך קבלת עירויי ברזל מה המלצתך לגבי שיפור במצב?
    יש סיכון כלשהו שבשבועות 25 והלאה זה יהווה סיכון כלשהו לעוברים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו