דחוף-קרישות יתר, הריון וטיסות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף-קרישות יתר, הריון וטיסות
    שרון
    08/04/2008

שלום,

אני בשבוע השביעי להריון (בבדיקה מהיום הרופא אמר שההריון בתוך הרחם, שק הריון בתחילתו, יש דופק).

אמא שלי עברה אירוע מוחי בגיל 50, ונשלחתי לפני כ-5 שנים לבדיקות קרישה. נמצא "תרומבופילית עקב פקטור 2 הטרוזיגוטי ופקטור 8 גבוה".

כרגע, הרופא שלח אותי לבדיקות קרישה ולייעוץ המטולוגי, אך הם יתקיימו רק בעוד שבועיים. אני מאד לחוצה, מכיוון שאני אמורה לנסוע בעוד שבוע לחו"ל (טיסה של 5 שעות) והיום הרופא (רופא נשים) אמר לי לבטל אותה באופן מיידי ולא לקחת את הסיכון.

כמובן שאני לא רוצה לקחת סיכונים מיותרים, אך זהו ירח דבש שתוכנן לפני הרבה זמן, האם לא מספיק לקבל קלקסן לפני הטיסה? האם הסיכון הוא גבוה? מה יכולות להיות ההשלכות של זה?

אני ממש אובדת עצות ומרגישה שאין לי עם מי להתייעץ, אני אהיה אסירת תודה אם תוכלו לענות לי במהרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרישות יתר, הריון וטיסות

ד''ר אשר וינדר
    09/04/2008

שלום, יש לך 3 גורמי סיכון לקרישה. הריון, פקטור VIII גבוה ומוטציה בפקטור 2. טיסה היא גורם סיכון נוסף. לכן, באם את מעוניית לטוס, את זקוקה להתנהגות מתאימה כמו גרביים אלסטיות, הליכה במטוס ואולי זריקה של קלקסן. ממליץ לפנות להמטולוג העוסק בקרישה כדי לקבל יעוץ מלא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו