כ13 שנים תפוקת מוח העצם מעט נמוכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כ13 שנים תפוקת מוח העצם מעט נמוכה
    עמית אלתם
    17/05/2014

טסיות בסביבות 125-160 עולה יורד וכדוריות לבנות 2.8-5 עולה יורד ועוד פראמטרים מעט מתחת לסקאלה או בתחתית
    לפני שנתיים ההמטולוגית רצתה לשלוח לביופסה מאחר שגם הלקויציטים ירדו , במידה ובבדיקה הבאה כעבור חודש עדיין יהיו ירודים ,ופלא בבדיקה הבאה כעבור חודש ,כל תפוקות מוח העצם כאילו מפחד ההמטלוגית עלו וניכנסו לתוך הנורמה ולא היה לי אף אחד באדום בדרך כלל היו כ 5 וכן בבדיקה נוספת כעבור חודשיים עד שההמטולוגית אמרה לי שאני לא צריך יותר מעקב המטולוג
    לפני חודשיים עדיין המצב היה בסדר ,לפני שבוע התייבשתי מעט ונשלחתי למיון בבדיקה ,שוב היו 5 פרמטרים של מוח העצם באדום טסיות 135 כדוריות לבנות 2.76
    רופאת המשפחה (שמדבררת מזה שנים על סרטן דם יציב ,בניגוד לדעת ההמטולוגית) אומרת שתבדוק שוב בעוד חודש ואם אין שיפור ,אז חזרה להמטולוגית,
    בייעוץ עם רופא גסטרו שהוא מנהל מחלקה פנימית בבית חולים ובעבר כששימש גם כרופא משפחה היה הרופא שלי ,
    אמר לי "התנודות האלו אצלך קיימות כבר שנים רבות אני לא מסכים עם רופאת המשפחה שלך ,כל עוד אתה במסגרת התנודות תתעלם"
    למי לשמוע???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם נאטוקינז בעייתי לבעלי טסיות נמו

עמית אלתם
    17/05/2014

עקב תופעות לואי עם מיקרופירין (בגיל 62 לאחר ארוע לב קל וצינטור) החלפתי אותו בנאטוקינז פעמיים ביום,
    האם הנאטוקינז בעייתי לבעלי טסיות דם מעט נמוכות, אצלי בדרך כלל כבר שנים רבות בסביבות 120 -160 ועכשיו עם הנאטוקינז הטסיות 135 בעוד חודש יבדקו שוב

להערכתי הנאטוקינז עושה אצלי עבודה מצויינת , האקג שהיה כשנה מעט מחוץ לנורמה חזר לנורמה תעוקות קלות שהיו לי פסקו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כ13 שנים תפוקת מוח העצם מעט נמוכה - תגובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    18/05/2014

על מנת לענות כמו שצרוף חייבים לראות את כל הספירות בדף השנים
    האחרונות
    אם אכן תנודות אלו קיימות שנים וסוג התאים הלבנים תקין- אין מקום
    לדאגה
    אך אם מגמה זו מתמידה או חלילה מחמירה יש
    לשקול בדיקת מח עצם ולו גם להרגיע את הרוחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו