פקטור V ליידן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פקטור V ליידן
    LiLi
    11/04/2008

הלכתי לרופא המטולוג
    והוא אמר שאני לא אוכל להישתמש בגלולות (זה משהו שכבר ידעתי כיוון שהרופא נשים אמר לי)
    ורציתי לדעת מה בעצם הפקטור הזה אומר כי שמעתי שזה יכול לגרום להריון בסיכון.

הוא אמר שלנשים עם פקטור בהריון נותנים איזו זריקה וכך אין הפלה טבעית.
    אבל הוא אמר שכשאני אכנס להריון עדיף שלא יזריקו לי כלום כי אז יחשבו שהתינוק חי בגלל הזריקות ואז בכל הריון יזריקו לי את זה.
    בקיצור - הוא אמר שכשאני אכנס להריון יש לי סיכוי כפול לעבור הפלה טבעית מכל אישה אחרת, ואם תיהיה לי הפלה - רק אחרי זה בהריון הבא יתחילו להזריק לי משהו שצריך כדי שלא תיהיה הפלה.

מה דעתך על מילותיו של אותו רופא?
    ואיזה חומר באמת מזריקים לנשים עם פקטור בהריון?
    האם באמת יש לי יותר סיכויים לעבור הפלה טבעית בגלל הפקטור?
    והאם באמת בהריון הראשון אני צריכה לקוות לנס ורק בהריון השני (ואחרי טראומה נוראית) להתחיל טיפול?

אשמח לתשובות וכל מידע נוסף בנושא
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פקטור V ליידן

הוספת תגובה

• פקטור V ליידן

ד''ר אשר וינדר
    13/04/2008

פקטור V ליידן הוא שינוי גנטי שבא בתורשה. מי שיש לו את השינוי הזה הוא בעל סיכון מוגבר לפתח סיבוכים של קרישי דם. קיום שינוי גנטי זה הוא גורם סיכון להתפתחות מחלה והוא לא מחלה לכשלעצמו. מאוד חשוב לדעת אם יש לך גורמי סיכון נוספים, האם את חולה במשהו והאם יש במשפחה מחלות קשורות.
    יש נשים עם השינוי הגנטי שנוטלות גלולות למניעת הריון. יש נשים במצבך שעוברות הריון ולידה ללא כל סיבוכים. כלומר המצב מורכב.
    אני מייעץ לך לקבל יעות מתאים אצלי או אצל כל המטולוג העוסק בקרישה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו