חוסר חמור בחומצה פולית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר חמור בחומצה פולית
    מיקה
    18/06/2014

שלום רב.
    אני יודעת שזהו פורום לילדים אבל בפורום למבוגרים לא עונים.

ילדתי לפני שנה וחודשיים בלידה רגילה, שנייה, הריון תקין ורגיל.
    לפני שני ההריונות ובמהלכם לקחתי חומצה פולית כמו שנדרש.
    לפני ההריון השני עשיתי בדיקות דם שהראו על חוסר בחומצה פולית. בהריון הייתי עייפה אבל לא מעבר לזה.
    לאחרונה הופיעו כאבי בטן ממקור לא ברור.
    הנקתי כשנה .
    כעת, נודע לי שבדצמבר (?) בדיקות הדם שלי הראו על חוסר חמור (1.5) בחומצה הפולית.
    אני חלשה ומבולבלת, לא מסוגלת להגיד משפטים שלמים לעיתים, ובעבודה עייפה מאוד ורק רוצה ללכת הביתה ושהיום יגמר ומאז חזרתי צומצמו זכויותיי והתקדמותי נבלמה.
    דאגתי העיקרית היא מאחר ואני סובלת מהבעיה מספר שנים, לא ברור לי כמה, תזונתי מאוזנת ואני צורכת ירקות ופירות, וממה שקראתי, מחלות לב וסוגי סרטן שונים עלולים להופיע אצל הסובלים מתופעה זו של חסר.
    שאלתי היא : מה טווח הזמן שלוקח לחוסר זה להביא לסוגי מחלות הלב והסרטן המוזכרות בספרות כי אני ממש מודאגת.
    אני בת 37.
    תודה על תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר חמור בחומצה פולית

הוספת תגובה

• חוסר חמור בחומצה פולית - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    19/06/2014

להרגע !
    חוסר בחומצא פולית נובע מכלכלה לא מספקת ואפשר לתקן בלקיחת כדורים .
    אני לא חושב שהסימנים שלך קשורים לזה . רצוי לפנות לרופא משפפחה שיבדוק בלוטת תריס ערך וויט. ב12 פריטין ס.ד סמני המוליזה ויתר הבדיקות כמיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו