האם נגעים ליטיים בצלעות יודגמו בMRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם נגעים ליטיים בצלעות יודגמו בMRI
    גל
    29/08/2014

עקב חשד למיאלומה ׁ(בגיל 20) וכאבים כרוניים ממוקדים בחזה ימני כבר שנה שלמה ניתנה לי הפניה לMRI בית חזה.
    האם גם בדיקה זו מדגימה היטב נגעים ליטיים בצלעות, או שמא רנטגן רגיל עדיף? מיפוי עצמות וUS לאיזור-תקינים, ואעדיף מאוד להמנע מCT לאיזור בגלל שכבר עשיתי פעמיים בשנה שעברה (לבעיות אחרות).

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בנוסף

גל
    02/09/2014

אם אכן היו נגעים ליטיים כאלה בצלעות, האם לא היו אמורים להראות במיפוי העצם? כזכור, יצא תקין בכל השלד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נגעים ליטיים בצלעות יודגמו בMRI - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    04/09/2014

אם הMRI מוזמן לבצע אותו ולראות מה התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התור מעט רחוק

גל
    09/09/2014

האם תוכל לומר לי אם אופי הכאבים אצלי מתאים להופעת נגע ליטי כזה בצלעות העליונות?

הכאבים ממוקמים כ8 ס''מ תחת עצם הבריח ומעל לשד, מרגיש כאילו מישהו נתן לי אגרוף לחזה ונשארה מכה יבשה. הם עמומים ובלתי סדירים-עשויים להמשך שעות ולהעלם או ימים ולהעלם. החמרה קלה בכאב לאורך הזמן, ומתעצמים בהרמת עצמים כבדים ועבודה רבה עם היד כגון כתיבה, ציור או הקלדה ובתנוחות שכיבה מסויימות. לעתים רחוקות הכאב מתפשט עד אמצע החזה ועצם הבריח לכמה דקות, לפעמים גם מעט לשמאל החזה. במישוש-כואב מאוד אך לא נימוש כל ממצא. כך כבר שנה שלמה ללא הפוגה, אך US שעשינו לאיזור ומיפוי עצם כדי לשלול גידול או דלקת בלשד\סחוס חזרה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו