מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד למיאלומה- בדיקת אימונוספיקסציהאנונימית14/10/2014
שלום,
אולי השאלה שלי קצת מוזרה, אבל אני מקווה שתוכלו לענות אליה, כי לא ידעתי היכן לשאול. (תור להמטולוג רק בעוד חודש).
נשלחתי ע"י המטולוג לעשות בדיקת דם בעקבות ממצא של IGG גבוה (1870, כאשר הנורמה עד 1600),
GLOBULIN GAMA 23.2 (נורמה- 11.1-18.8).
ALBUMIN (BY EP) 52 (נורמה- 55.8-66.1).
ההמטולוג שלח אותי לבדיקות הבאות: ig's immunofixation ו- immunoglobulins bl. לפני שבועיים עשיתי את הבדיקות והתוצאות יצאו דומות בערכן למה שרשמתי למעלה (שאר הערכים כמו גלובולין אלפא ובתא בנורמה). הדבר המוזר הוא שתחת שם הבדיקה "Ig's IMMUNOFIXATION" רשום לי "ראה בדיקת PEP".
השאלה שלי היא אם זו טעות? כלומר למיטב ידיעתי (לפי מה שקראתי באינטרנט) תחת הכותרת של הבדיקה ig's immunofixation, אמור להיות לי רשום אם נמצאו בדם שלי חלבונים מונוקלונאליים (חד שבטיים), ולא אמור להיות רשום "ראה בדיקת PEP" שהיא לפי מה שהבנתי אלקטרופורזה-הכמות של גלובולינים אלפא, בתא וגמא. אני צודקת?
מקווה שהשאלה ברורה,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד למיאלומה- בדיקת אימונוספיקסציה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ14/10/2014במידה ולא עשית בדיקת אלקטרופורזה של חלבונים כדאי לעשות
להשלמת הברור
בכל מקרה ניתן לחכות בשקט לביקור אצל ההמטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אנונימית14/10/2014האם בדיקת האלקטרופורזה היא לא מה שרשמתי קודם (התוצאות של אלבומין by ep וגלובולינים אלפא, בתא וגמא)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בבקשה?
אנונימית21/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)