מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום וספירת דםדינה09/11/2014
שלום רב!
אני פונה אליכם לא בפעם הראשונה,כי יותר מ-4 חודשים בעלי עובר בירור בחשד ללימפומה/מאילומה והדברים הולכים ומסתבכים.
בכמה מילים אזכיר את הסיפור:לפני 4 חודשים באופן אקראי התגלו בסי-טי בלוטות לימפה מעט מוגדלות עד 1.5 ס''מ.חשוב להזכיר שבעלי חולה אנקילוזינג ספונדילייטיס בשלב מתקדם וסרקואידוזיס ברמיסה.נעשה בירור הבא:גסטרוסקופיה(כיבים רבים בתריסריון,הליקובאקטר),קולונוסקופיה תקינה,אלקטרופורזה של דם ושתן תקינות,קריוגלובולינים תקינים,שרשראות קלות תקינות,CRP תקין,תפקודי כליות,כבד תקינות,מיקרוגלובולינים 1438(הערך התקין סביב 1300).היום נעשתה לבעלי ספירת דם ובה 4100 תאים לבנים (בדרך כלל הערך הוא סביב 5000)ו-99000 טרומבוציטים.לבעלי יש אנמיה של חוסר ברזל שנים רבות וגם טרומבוציטים נמוכים סביב 100000 לפחות 10 שנים.כרגע ה-המוגלובין 13.1 וכך זה גם שנים רבות.את הספירה כזאת בעלי עשה אחרי שביום רביעי בשבוע שעבר הפסיק טיפול במוקסיפן וקארין(טיפול בהליקובאקטר) בגלל כאבי בטן ושלשולים חריפים.
היום בערב עלה לו חום עד 37.6 בפה ולבעלי זה דבר נדיר.תמיד יש לו טמפרטורה מקסימום 36.5.יש לו חולשה חזקה וכאבי ראש.האם,לדעתכם, הממצא החדש קשור לבירור החשד ללימפומה?אני מאוד דואגת לבעלי ולכן אני מבקשת מאוד לענות לי.
סליחה על ההודעה הארוכה.
בברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה להודעה הקודמת
דינה09/11/2014בעלי ממוצא אשכנזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריט נוסף אחרון
דינה10/11/2014שלום וסליחה על עוד דבר שלא ציינתי.לבעלי עלה חום ותוך שעתיים ירד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריט נוסף אחרון - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ11/11/2014לםי הםרטים שמסרת לא נראה שמדובר בלמפומה
יש מספיק סיבות להופעת חום נמוף באופן זמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום וספירת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי11/11/2014הפורום הוא לא תחליף לרופא המשפחה ולהמטולוג המטפל!
אין עדיין אבחנה וצריך להשלים את הבירור.אבחנה נקבעת לפי ביאופסיה בלבד ואני לא חושב שניתן להגיע לבלוטה הקטנה שרואים ב CT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)