הגדלת בלוטות לימפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגדלת בלוטות לימפה
    דינה
    17/12/2014

שלום!
    אני בן 53 ,חולה סרקואידוזיס משנת 1992(משנת 2000 ברמיסיה).לפני כחודש עשיתי בדיקת ACE וסרקואידוזיס לא פעיל.לפני כשנתיים בשל דימום מדרכי שתן עשו לי סי-טי בטן תחתונה ואז התגלו בלוטות לימפה מוגדלות בחלל הבטן.מאז עשו לי סי-טי בטן תחתונה עוד פעמיים!!! ובלוטות הלימפה לא גדלו.לאחרונה היה לי שיעול ונשלחתי לסי-טי חזה ובו התגלו:בלוטת לימפה מוגדלת סופראקלביקולרי מימין,בשומן בין כבד ודופן החזה וזה בנוסף לבלוטות מוגדלות בחלל הבטן(ידוע לי בוודאות שמיוני 2012 ועד לאוגוסט 2014 הן לא גדלו וזה לפי ההשוואה של רדיולוגית מוסמכת).בפיענוח לא נעשתה השוואה עם הסי-טי הקודמים ולא תואר גודלן של הבלוטות.בשלושת החודשים האחרונים נעשה בירור מקיף:רוב הבדיקות כולל LDH תקין,אלקטרופורזת חלבונים בדם ובשתן תקינה,ביוכימיה תקינה,ספירה תקינה,קריוגלובולינים תקינים,CRP 6.5(הנורמה 5),מיקרוגלובולין B2 טיפה גבוה מהנורמה.כרגע נשלחתי למיפוי ריאות.ברצוני לדעת:
    1. האם יש אפשרות להמיר מיפוי באולטראסאונד בלוטות לימפה,כי הקרינה שקיבלתי בשנתיים האחרונות מעל ומעבר ...?
    2.האם נכון שהבלוטה שנמצאת מעל עצם הבריח ברוב המקרים ממאירה?
    3. מהן המלצותכם להמשך הבירור.
    בתודה מראש ובברכה,
    נחמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הגדלת בלוטות לימפה

הוספת תגובה

• הגדלת בלוטות לימפה - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    20/12/2014

1 -כן
    2-לא יודע
    3-המשך מעקב ב US ובדיקות דם
    -לסדר יעוץ המטולוג במרפאה אזורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אולטרסאונד- לימפה?

עפרה י
    21/12/2014

ביתי החיילת ניגשה לבדיקת אולטרסאונד בשל "גוש נימוש" באיזור הלסת התחתונה, מעין גוש כדורי שהיה נפוח וכואב למגע, אך ירד בנפיחותו וברמת הכאב אך עדיין קיים. תוצאת הבדיקה היא:" באיזור הסופרה-מנדיבולרי מצד שמאל הודגם מוקד היפואקוגני ולא הומוגני בגול כ -0.2X0.7 סמ'. מרקם שומני ,ווסקולריזציה חלשה, הממצא יכול להתאים לבלוטת לימפה קטנה".
    היא הופנתה להמשך בדיקה אצל רופא א.א.ג. במסגרת הצבאית, אגב בבדיקת רופאת השיניים לא נמצאו ממצאים חשודים.
    אבקש לקבל יעוץ , אם ניתן מהר ככל שניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אולטרסאונד- לימפה? - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    24/12/2014

מדובר בגודל מינימלי של בלוטה .
    לעשות ביקורת בעוד 3-4 חודשים ויעוץ א.א.ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו