מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוגדנים ל lua בשבוע 28.מירי29/12/2014
שלום רב,
אני סוג דם בי פלוס. בבדיקה בשבועות הריון ראשונים נמצאו בדיקות סקר נוגדנים שליליות. בבדיקה שנעשתה "בטעות" בשבוע 26, שכן אני rh חיובי וללא צורך תיאורטי בהמשך בדיקות סקר נוגדנים, נמצא coombs indirect חיובי. חזרתי על הבדיקה והתקבלה תוצאה זהה. לאחר הפניה למיון, אופיין הנוגדן כ lua. יש לציין כי יש לי ילדה בריאה בבית ולאחריה עברתי הריון ללא עובר שהסתיים בהפלה באמצעות כדורים לפליטת השק. עוד חשוב לי לציין כי בשבועות הראשונים להריון זה יצאו תוצאות coombs שליליות.
בביה"ח נאמר לי על ידי הרופאה שהיתה מאד לא בטוחה בעצמה כי המקור לנוגדן הוא האב, כי עליו לעבור בדיקות לאיתור הנוגדנים וכי בין אם יימצא כי הוא הומו/הטרו זיגוטי יהיה עליי לעבור בדיקות תכופות לשלילת אנמיה של העובר. בספר שקראתי הנקרא other blood types כתוב במפורש כי נוגדן מסוג lua יכול להתפתח באופן טבעי וכי יש לקחת בחשבון כי ישנן מורכבויות בזיהוי וודאי של הנוגדן בקרב האב, והרי גם אני על פניו לא נשאתי את הנוגדנים בשלב מוקדם של ההריון הנוכחי. עוד כתוב כי תוצאה שלילית של בדיקה אצל האב היא שתשלול בוודאות סכנה לתינוק.
שאלתי היא למה עליי לקוות? הייתכן כי האב יימצא לא נשא של הנוגדן? הבנתי שהסיכוי לאנמיה המוליטית לאור הימצאות הנוגדן הזה נמוכה, אבל האם עליי לעבור מעתה ועד סוף ההריון מדי שבוע בדיקה הבודקת את זרימת הדם של התינוק? כיצד עליי להתייחס לחוסר ההתאמה בין מה שאמרה הרופאה בביהח, תוך שהיא מזכירה כל הזמן שהיא איננה המטולוגית, ובין מה שהספרות המחקרית אומרת לגבי הנוגדן המסויים הזה ואופן הופעתו יש מאין? האם אכן ייתכן כי הופיע יש מאין? האם ייתכן והוא קשור להפלה שעברתי? מה הימצאותו אומרת לגבי סוג הדם של התינוק?
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים ל lua בשבוע 28. - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/12/2014את יודעת על lua יותר ממני !
מציע לך לפנות לרופא נשים שעוקב על ההריון שלך והוא יבקש הסברים ממנהל בנק הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)