מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימן כחולאריה09/02/2015
שלום רב,
מדי מספר חודשים, נגרם לי באצבעות הידיים כאב חד אשר בעקבותיו מופיע סימן כחול הנראה כמו וריד נפוח וכואב. הכאב נעלם לאחר מספר דקות והסימן הכחול כמה שעות. מהי התופעה? האם נדרש ברור רפואי. זה אף פעם לא בכל האצבעות אלא באצבע אחת ובד"כ בחלקה התחתון של אותה אצבע. למעלה משנה שהבעיה הנ"ל לא הופיעה ואין לי יכולת לחזות מתי תופיע. שמתי לב שזה קורה כשאני נניח סוחבת שקית מאוד כבדה והאצבעות מקופלות לצורת אחיזה ואז האמה נהיית כחולה מהשורש לכיוון אמצע האצבע.
יודגש כי אני בת 36, לא מעשנת אבל נוטלת גלולות ברצף (שלושה חודשים ואז הפסקה לקבלת מחזור) בעקבות אינדומטריוזיס.
לאחרונה אני שומעת יותר ויותר על הקשר בין גלולות לקרישי דם והחשש שלי שהסימנים אשר תיארתי לעיל הם קרישי דם שעלולים להזיק לי.
אינני יכולה להפסיק את השימוש בגלולות, שכן אז תחול החמרה במצב האנדומטריוזיס.
אשמח אם תוכלו להשיב לי בהקדם ולהתייחס לבעיה שציינתי לעיל.
אני מאוד חושש והדבר מדיר שינה מעיני.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן כחול - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ09/02/2015לפי בתאור כנראה מדובר בבעיה מקומית באצבע ולא
קשורה להפרעות במנגנון הקרישה כתוצאה אפשרית מגלולות
אם את לא שקטה את יכולה לפנות לאורטופד ו/או למומחה לכלי דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת בהמשך..
אריה09/02/2015פרופ' רחמילביץ שלום,
ראשית תודה על תגובתך המהירה!
שנית, שכחתי לציין שכל פעם הסימן מופיע באצבע אחרת, לא בהכרח באותה אצבע. לרוב זה בשורש האגודל או האמה (בחיבור עם כרית כף היד) כלפי אמצע האצבע.
בנוסף, בעבר עשיתי כבר בדיקת דם לקרישיות ועפ"י דבריי הרופאה דאז היא תקינה.
האם ייתכן שמדובר במיקרו אמבוליות (דברים שנתקלים בהם באינטרנט..).
לפעמים עדיף לקרוא עיתון :)
אשמח לתשובתך!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת בהמשך.. - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/02/2015לא!!!
תתייעצו עם אורטופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' רחמילביץ!!
אריה10/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)