בדיקות לברור טרומבופיליה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות לברור טרומבופיליה
    שיר
    29/04/2008

ד"ר שלום,

אני בת 35 שלושת הלידות שלי היו בשבוע 35 כאשר נולדו במשקלים של 2 קילו - 2.400 קילו. הגניקולוג שלי שלח אותי לבדיקות ברור טרומבופילה לפני מתן גלולות למניעת הריון כדי לשלול שהלידות המוקדמות לא נבעו מקרישיות יתר.

1. האם יש קשר בין קרישיות יתר ללידות מוקדמות?

2. רשימת הבדיקות שביקש הרופא: protein c+s , antithrombin 3, apcr,

lupus anticoagulant, anticardiolipin ugg+igm

pcr-prothrombin,pcr-mthfr, pcr-factor v leiden,

clotting factor 2, homocystein, clotting factor 9+11

factor 8 chromogenic

האם אלו הבדיקות שיש לעשות לשם ברור קרישיות יתר? האם ניתן לותר על הבדיקות של ה-pcr שאינן כלולות בסל והן יקרות באופן פרטי?

3. הרופא ציין שרק אם אינני מעוניינת לקחת גלולות אינני צריכה לבצע את הבדיקות הנ"ל האם ניתן בכל זאת להשתמש בגלולות ללא הברור הנ"ל (אין לנו במשפחה מישהו בעל קרשיות יתר )?

4. האם בכל מקרה לבצע את הבדיקות כולל ה-pcr לאור הלידות המוקדמות והמשקלים הנמוכים של הנולדים?

תודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות לברור טרומבופיליה

הוספת תגובה

• בדיקות לברור טרומבופיליה

ד''ר אשר וינדר
    01/05/2008

שלום
    במידה ולפי דעת הגינוקולוג אחת מהלידות שלך מתאימה להפרעה חמורה בתפתחות (דגש על חמורה) יש מקום לבצע ברור מלא של קרישיות, כי יש סבירות לקשר בין התופעות. דווקא בדיקות PCR הן חשובות יותר מהבדיקות האחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו