מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות לברור טרומבופיליהשיר29/04/2008
ד"ר שלום,
אני בת 35 שלושת הלידות שלי היו בשבוע 35 כאשר נולדו במשקלים של 2 קילו - 2.400 קילו. הגניקולוג שלי שלח אותי לבדיקות ברור טרומבופילה לפני מתן גלולות למניעת הריון כדי לשלול שהלידות המוקדמות לא נבעו מקרישיות יתר.
1. האם יש קשר בין קרישיות יתר ללידות מוקדמות?
2. רשימת הבדיקות שביקש הרופא: protein c+s , antithrombin 3, apcr,
lupus anticoagulant, anticardiolipin ugg+igm
pcr-prothrombin,pcr-mthfr, pcr-factor v leiden,
clotting factor 2, homocystein, clotting factor 9+11
factor 8 chromogenic
האם אלו הבדיקות שיש לעשות לשם ברור קרישיות יתר? האם ניתן לותר על הבדיקות של ה-pcr שאינן כלולות בסל והן יקרות באופן פרטי?
3. הרופא ציין שרק אם אינני מעוניינת לקחת גלולות אינני צריכה לבצע את הבדיקות הנ"ל האם ניתן בכל זאת להשתמש בגלולות ללא הברור הנ"ל (אין לנו במשפחה מישהו בעל קרשיות יתר )?
4. האם בכל מקרה לבצע את הבדיקות כולל ה-pcr לאור הלידות המוקדמות והמשקלים הנמוכים של הנולדים?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לברור טרומבופיליה
ד''ר אשר וינדר01/05/2008שלום
במידה ולפי דעת הגינוקולוג אחת מהלידות שלך מתאימה להפרעה חמורה בתפתחות (דגש על חמורה) יש מקום לבצע ברור מלא של קרישיות, כי יש סבירות לקשר בין התופעות. דווקא בדיקות PCR הן חשובות יותר מהבדיקות האחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)