בלוטות לימפה מזנטראליות מוגדלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטות לימפה מזנטראליות מוגדלות
    רונית
    10/08/2015

ערב טוב,
    מתנצלת מראש על הודעתי הארוכה.
    בשל העובדה שבתי חיילת ואני מודאגת מאוד בשל כך שאיני יכולה לנווט את הבירור עקב מידור ההורים בצה"ל ויחד עם זאת, הבירור של רופאי הצבא מתנהל בעצלתיים.
    איני מתיימרת לאבחן את בתי בעצמי, אך בהחלט מבקשת להיות עירנית, ולבחון כיוונים נוספים של בירור רפואי על מנת לשלול חלילה מחלות קשות, אשר יפה שעה אחת קודם בטיפול בה אני פונה אליכם.
    בתי חיילת כבת 20 , פונתה לבית החולים לפני כ-3 שבועות לאחר שחשה בכאבים חדים וחזקים עד כדי התקפלות, לבית החולים בחשד לדלת תוספתן. CRP היה 15, ובספירת הדם, לויקוציטוזיס 15K. בספירה המבדלת כמות הנויטרופילים הייתה בערך של 9.2 אך מעבר לכך הכל היה תקין בספירה.

לאחר שבUS אי אפשר היה לאושש את החשד, בוצע CT בטן ואגן, והודגם תוספתן תקין ( ברקע ללא חום, הקאות או כל תופעה אחרת ). מה שכן הודגם בצילום היה בלוטות לימפה מוגדלות עד כ-1 ס"מ מזנטריאליות ללא עדות לממצאים אחרים נוספים. בהתייעצות עם ההמטולוגית אובחן כי מדובר בממצאים מעבדתיים והדמתיים ריאקטיביים. הומלץ על ספירת דם נוספת חוזרת לאחר שבוע, ושוחררנו. בינתיים, כאבי הבטן בצד ימין פחתו, אך בספירה חוזרת לאחר כשבוע, נצפתה ספירה כמעט זהה של 15K ללא סימפטומים נוספים מלבד לחץ באיזור בטן תחתונה מימין.
    כרגע אנחנו לפני בדיקת דם חוזרת. שבוע נוסף קדימה. ( נבדקה גם גניקולוגית, והכל היה תקין בבית חולים )
    בתי בריאה באופן כללי אך סובלת ממעי רגיז . לאחרונה עוד טרם התופעות שתוארו כאן, היא עוברת תקופה קשה ולוחצת מאוד בשירותה הצבאי המלווים בסטרס רב. בכל עת שחוזרת לאחר חופשה מהבית לבסיס, שוב הקיבה כואבת, שוב בעיות של של יציאות רבות ושוב, גם הלחץ מימין גובר. קראתי לא מעט חומרים ברשת ( אני יודעת שזה לא מומלץ ועדיין...) האם סטרס יכול לגרום ללויקוציטוזיס?
    לאיזה כיוון הייתם ממליצים לי לפנות?
    אשמח לכל הארה וחוות דעת שלכם.

תודה,
    אימא דואגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה מזנטראליות מוגדלות - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    17/08/2015

סטרס לא גורם לעליה בלוקוציטים .
    אין משמעות קלינית לבלוטות מזנטריאליות ב CT
    ממליץ על המשך מעקב .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו