מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת לימפה מוגדלת לאחר הסרת מלנומהעדי07/10/2015
שלום,
הייתי לי בגב העליון מלנומה INSITU עם רגרסיה חלקית שהוסרה.
נשלחתי לאולטראסאונד ואלה התוצאות:
א. בתי שחי:
- מצד ימין: נצפתה בלוטת לימפה מוגדלת בקוטר 3.8 ס"מ עם מראה סונוגרפי שמור.
- מצד שמאל: נצפתה בלוטת לימפה קטנה בקוטר 1 ס"מ ובנוסף בלוטת לימפה בקוטר 2 ס"מ עם מראה סונוגרפי שמור.
ב. מפשעות:
- מימין: הודגמה בלוטת לימפה בקוטר 2.6 ס"מ עם מראה סונוגרפי שמור.
- משמאל: הודגמו שני בלוטות לימפה בקוטר 1.4 ס"מ ו- 2.9 ס"מ עם מראה סונוגרפי שמור.
ראוי לציין שהבדיקות דם תקינות כולל LDH תקין
שאלותיי:
1. היה לי בחודש האחרון זיהום קיבה קשה שנמשך מספר שבועות, האם אפשרי שבלוטת לימפה מוגדלת נגרמה מזה? ולכן האם כדאי לעשות אולטראונד חוזר בעוד חודש?
2. האם אפשרי שזה נגרם מלויקויצטים שנמצאו לי בשתן?
3. במידה שיוחלט לטפל, האם צריך לטפל בכל הבלוטות או רק בבלוטה המוגדלת?
4. האם צריך ביופסיית מחט עדינה או ישר הסרה של הבלוטה?
5. האם הסרת בלוטה היא רק בהרדמה מלאה?
6. עם איזה רופא מומלץ להתייעץ?
אשמח לתשובה מפורטת,
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה מוגדלת לאחר הסרת מלנומה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ09/10/2015קודם כל כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי כל האופציות חוץ ממלנומה
במידה ואין הסבר סביר כדאי לפנות למומחה במלנומה כמו דר שכטר משיבא או דר מיכל לוטם מהדסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)