מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת לימפה מוגשת בצד שמאל מתחת ללסתדן31/03/2016
לדר שלום
אני בן 44. מאז הילדות בסמוך למחלה זיהומית לעיטים הייתה מופיעה בלוטת לימפה מוגדלת ורגישה (אינה בולטת לעין, אך בהחלט ניתנת למישוש ומורגשת כאשר אני מצמיד את הראש לחזה).
לפני 3 חודשים היה שיעול יבש ממושך (צילום חזה תקין) שנמשך כ 4 שבועות וחלף. במקביל שוב אותה בלוטה הופיעה עם רגישות (כאבת למגע) שזה מצד רגיל אצלי.
כבר חלפו כמעט חודשיים מאז שהשיעול חלף, אבל הפעם הבלוטה לא נעלמה. היא עדיין מורגשת, אך כבר לא רגישה ולא כואבת.
אני מתקשה להעריך את הגודל שלה, אבל אם אני אוחז בה בין האצבעות, היא מרגישה קשה כמו גומי קשה ובקוטר של כ 1.1 ס"מ (מדדי עם קליבר מול המראה עד כמה שזה נשמע הזוי). עובי הצביטה של העור באותו מקום (ללא הבלוטה) היא כ 0.5 ס"מ.
יש לציין שהגודל שלה לא השתנה בכל הזמן שחלף מאז הזיהום היא פשוט הפכה לסטטית. מבחינת ניידות, היא לא מקובעת ומאד ניידת לכל אורך הלסת כמעט, אך קשה ולא כואבת.
השבוע חזרתי לרופא המשפחה שמישש אותה באצבעותיו ואבר שאין לא כל חשד למשהו ממאיר ושככל הנראה מרוב שהבלוטה הייתה פעילה בגלל זיהומים קודמים, היא עברה סוג של הצלתקות וכנראה היא תשאר מורגשת לתמיד.
הוא סירב לשלוח אותי לאף אוזן גרון, המטולוג או אולטרה סאונד צוואר. אמר שאין כל צורך בכך, בעיקר אם אין שינוי בגודל ואין כל סמפטום אחר.
האם יש צורך בבירור נוסף או רק מעקב שהיא לא תגדל יותר?
מה קורה אם קשרית למפה באמת מצטלקת והופכת למוגדלת באופן קבוע? האם זה יפגע ביעילות שלה במקרה של זיהום עתידי? האם זה מעלה סיכון לממאירות בעתיד?
תודה
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה מוגשת בצד שמאל מתחת ללסת - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/03/2016מדובר בבלוטת מינימליות שלא גודלות. צריך מעקב בלבד וביקורת של רופא משפחה ואם צאיך א.א.ג בעוד 4-6חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)