מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת לימפה מוגדלת וטחול מוגדלJennifer11/11/2016
אני בת 48 . כבר יותר משנה אני מרגישה משהו ש״יושב״ לי על הצוואר בצד שמאל מתחת לאוזן שמאל. אני ממש מרגישה את הדופק בצוואר פועם בחוזקה . כאילו מישהו מושך אותי בשערות לכיוון למעלה. בבדיקת אולטראסאונד נמאה קשרית לימפה שבה שישה בלוטות שהגדולות בינהן הן 13 ו 21 מ״מ. ברקע יש לי בראש מנינגיומה ואני סובלת מטרומבוזות ותסחיפי ריאה חוזרים תחת קלקסן כתוצאה מתאונת דרכים ב 2001. כל בדיקות הדם לקרישיות יתר תקינות. אין לי מחלות חום. לא מחלת הנשיקה ולא וירוסים אחרים. ההמטולוג שלי המליץ להוציא את כל הקשרית לביופסיה ולא לערוך דיקור FNA למרות שבעבר עשיתי והבלוטות היו תגובתיות ללא כל הסבר ולאחר בדיקות מעמיקות. אפילו לא בעיית שיניים או סינוסים. הוא טוען כי לא ייתכן כי בלוטות תגובתיות יהיו בגודל כזה יותר משנה. השאלה שלי היא מה הקשר בין בלוטות מוגדלות לטחול מעט מוגדל 14ס״מ ולמה הבלוטות מציקות לי מבחינה פיזית כמו איזה בטון על הצוואר? אודה להתייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה...
פרופ` אלן ברבי12/11/2016אני מסכים . צריך ביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לבלוטת הלימפה המוגדלת והטחול המוגדל
Jennifer13/11/2016תודה על תשובתך המהירה. אין ספק שאערוך בקרוב מאוד את הביופסיה. השאלה המעניינת היא:
1.מה הקשר בין בלוטות מוגדלות לטחול מעט מוגדל 14ס״מ
2. מדוע הבלוטות מציקות לי מבחינה פיזית כמו איזה בטון על הצוואר?
4. הייתכן בלוטות לימפה תגובתיות יותר משנה ללא ממצא?<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע....
פרופ` אלן ברבי13/11/2016דיון הקיים אחרי קבלת שובה של הביאופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)