בלוטת לימפה מוגדלת וטחול מוגדל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטת לימפה מוגדלת וטחול מוגדל
    Jennifer
    11/11/2016

אני בת 48 . כבר יותר משנה אני מרגישה משהו ש״יושב״ לי על הצוואר בצד שמאל מתחת לאוזן שמאל. אני ממש מרגישה את הדופק בצוואר פועם בחוזקה . כאילו מישהו מושך אותי בשערות לכיוון למעלה. בבדיקת אולטראסאונד נמאה קשרית לימפה שבה שישה בלוטות שהגדולות בינהן הן 13 ו 21 מ״מ. ברקע יש לי בראש מנינגיומה ואני סובלת מטרומבוזות ותסחיפי ריאה חוזרים תחת קלקסן כתוצאה מתאונת דרכים ב 2001. כל בדיקות הדם לקרישיות יתר תקינות. אין לי מחלות חום. לא מחלת הנשיקה ולא וירוסים אחרים. ההמטולוג שלי המליץ להוציא את כל הקשרית לביופסיה ולא לערוך דיקור FNA למרות שבעבר עשיתי והבלוטות היו תגובתיות ללא כל הסבר ולאחר בדיקות מעמיקות. אפילו לא בעיית שיניים או סינוסים. הוא טוען כי לא ייתכן כי בלוטות תגובתיות יהיו בגודל כזה יותר משנה. השאלה שלי היא מה הקשר בין בלוטות מוגדלות לטחול מעט מוגדל 14ס״מ ולמה הבלוטות מציקות לי מבחינה פיזית כמו איזה בטון על הצוואר? אודה להתייחסותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה...

פרופ` אלן ברבי
    12/11/2016

אני מסכים . צריך ביופסיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לבלוטת הלימפה המוגדלת והטחול המוגדל

Jennifer
    13/11/2016

תודה על תשובתך המהירה. אין ספק שאערוך בקרוב מאוד את הביופסיה. השאלה המעניינת היא:
    1.מה הקשר בין בלוטות מוגדלות לטחול מעט מוגדל 14ס״מ
    2. מדוע הבלוטות מציקות לי מבחינה פיזית כמו איזה בטון על הצוואר?
    4. הייתכן בלוטות לימפה תגובתיות יותר משנה ללא ממצא?<

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע....

פרופ` אלן ברבי
    13/11/2016

דיון הקיים אחרי קבלת שובה של הביאופסיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו