נפיחות בעיניים ובדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות בעיניים ובדיקות דם
    שירה
    26/12/2016

פרופסור שלום רב,

בת 58, בריאה בדר"כ, לא לוקחת כדורים.

לפני כשבע שנים היתה לי נפיחות בעין ימין ולאחר בירור שכלל C.T. ואולטרסאונד של ארובות העין נאמר לי כי זה פסאודוטומור של האורביטה, טופלתי בסטרואידים וחלף, מאז מידי פעם במעקב אוקופלסטיקה.
    עברתי ניתוח עפעפיים באוקופלסטיקה מכיוון שהעפעפיים נפלו לי מאד.
    כעט למעלה משנה נפיחות בעין שמאל הפעם, ונעשה לי MRI לאחר שלא עשו לי בדיקות הדמיה כל השנים בזמן המעקב.

ב- MRI שומן והרחבת שרירים דו"צ והייתי גם בנוירואופטלמולוגית שחושבת שזה לא פסאודוטומור מכיוון שאומרת שאין לי כאבים ולכן לא מתאים לפסאודוטומור.

נתבקשתי לבצע בדיקות דם לבלוטת התריס שיצאו תקינות, למעט TSI שלא ביצעתי עדיין.

ביצעתי גם הבדיקות הר"מ ורציתי לדעת מה משמעותן והאם מרמז על בעיה סרטנית, אוטואימוניתאו דלקתית

PROTEIN TOTAL = 7.8 (טווח הנורמה הינו 8.3 - 6.6)

ALBUMIN BY EP = 53.0 (טווח הנורמה הינו 66.1 - 55.8 )

GLOBULIN ALPHA-1 = 4,4 (טווח הנורמה הינו 2.9-4.9)

GLOBULIN ALPHA-2 = 10.9 (טווח הנורמה הינו 7.1-11.8)

GLOBULIN BETA-1 = 6.7 (טווח הנורמה הינו 4.7-7.2)

GLOBULIN BETA-2 = 7.6 (טווח הנורמה הינו 3.2-6.5)

GLOBULIN GAMA = 17.4 (טווח הנורמה 11.1-18.8)

מה זה אומר אלבומין BY EP נמוך וגלובולין בטא=2 גבוה?

האם זה מעיד על מחלה סרטני ? מחלה אוטואימוני? או דלקתי?

אנא תשובתך בבקשה.

תודה מראש על סבלנותך ותשובותך האדיבה

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נפיחות בעניים..

פרופ` אלן ברבי
    27/12/2016

הבירור של נפיחויית בוצע היטב. בקשר לבדיקות החלבנים יש שינויים קלים ללא משמעות קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת חלבונים- בהמשך לתשובתך

שירה
    01/01/2017

פרופסור שלום רב,

רציתי לשאול לגבי תשובתך, שינויים קלים ללא משמעות קלינית, האם הכוונה היא שהנפיחויות בעיניים והממצאים זה לא מסביר את תוצאות בדיקות הדם? האם הכוונה שהסימפטומים אינם מתאימים לתשובת הדם של החלבונים?

מכיוון שכך, רציתי להוסיף כי את בדיקות הדם לחלבונים נתנו לי לעשות בטעות, הייתי אמורה לבצע בדיקת דם ל- IGG4 ונתנו לי את הבדיקות לחלבונים כפי שציינתי במייל הקודם.

לא בוצע לי ביחד עם בדיקת החלבונים בדיקות דם נוספות כגון ספירת דם, שקיעת דם ובכלל רק את הבדיקה של החלבונים כפי ששלחתי לך במייל הקודם, לכן אני שואלת האם לדעתך בגלל שיצאו ממצאים בכל זאת עם שינויים קלים האם יש צורך לעשות בירור רחב יותר? או לא להתייחס לכך? מכיוון שלא הבנתי למה הכוונה ללא משמעות קלינית? האם הכוונה שהסימפטומים אינם מתאימים?

תודה מראש לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בעניים

פרופ` אלן ברבי
    01/01/2017

הכל ברור.... אפשר לחזור על בדיקת חלבונים בעוד חצי שנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שירה
    01/01/2017

פרופסור שלום רב,

תודה רבה להתייחסותך ותשובתך

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו