מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלות רקמת החיבור / לופוס ומגוס מיאלומה?סימה12/06/2017
צהריים טובים,
הנני מאובחנת כבר מספר שניםעם מחלות רקמת החיבור מעורבת (MCTD) ולופוס, עד כה המעורבות שלי היתה בפרקים (לופוס קל) בהמשך בעקבות מיחושים שונים אובחנה פיברומאילגיה.
הבעיה שאני חושבת שלמדתי לחיות ולהתמודד ע הפיברומיאלגיה וחושבת שהרופאים מייחסים כל תלונה שלי לפיברומיאלגיה.
יש לי קושי רב בהליכה, עקצוצים בכל הגוף ועייפות .
בשנה האחרונה עשיתי בדיקות דם שיצאו :
זה פרוט הבדיקה השנייה כאשר יש עלייה בLABDA
לציין שאת הבדיקות הראשונות עשיתי כי היו לי כאבים חזקים בשרירים במיוחד ברגליים ולא יכולתי לקום משיבה לעמידה כמעט כחודש.
CK-CREAT.KINASE(CPK) 74 U/L
IgG LAMBDA 1.1 g/dl
IMMUNOFIXATION מונוקלון
ALBUMIN (BY EP) 55.4 %
GLOBULIN ALPHA-1 4.0 %
GLOBULIN ALPHA-2 8.7 %
GLOBULIN BETA-1 5.6 %
GLOBULIN BETA-2 4.1 %
GLOBULIN GAMA 22.2%
C-REACTIVE PROTEIN 0.36 mg/dl
RHEUMATOID FACTOR <9.69
COMPLEMENT C3 107 mg/dl
COMPLEMENT C4 22 mg/dl
B2 MICROGLOBULIN 2404 ng/ml
IgG 1870 mg/dl
IgM 75 mg/dl
IgA 301.00 mg/dl
בדיקות ה ANA כרגיל חיוביות וכל שאר הבדיקות שלא מפורטות כאן בטווח הנורמה, למעט חוסר גבוה בוטמין D שלמרות שאני לוקחת 5 כדורים ביום ל עולה.
הראומטולוגית הסבה את תשומת ליבי לבדיקות הנ"ל ו נלחצתי כאשר התחלתי לקראו ברשת, ואז התעמקתי קצת יותר בנושא ואם הבנתי נכון זה נורמלי במחלות כמו לופוס ורקמת החיבור שיהו כאלה תוצאות? או שחייב המשך בירור המטולוגי וכן יש סכנה למיאלומה?
מצטערת על האורך, ניסיתי לפרט ויודעת שהאתר הוא לא פתרון לבדיקות, אבל אני די לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת רקמת....
פרופ` אלן ברבי13/06/2017מקטע מונוקלונלי קטן יכול ללוות מחלה אותו-אימונית. מדובר ב MGUS שדורש מעקב של בדיקות בלבד כל 6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)