שאלה חשובה MGUS

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה MGUS
    בתאל קנר
    27/07/2017

שלום אבא שלי בן 63 נהג משאית 40 שנה ומעשן. בחודשיים האחרונים יש לו כאב בגב שמקרין לרגל שמאל ומשחות לא עוזרות לו ולא זריקת וולטרן שקבל. האורטופד הפנה לMRI אבל עקב חלבון בשתן ובדיקות דם מרובות הסירת דם הראתה על עלייה במדדי דלקת ובלי לדעת בדיוק איפה. צילום חזה תקין. צילום כליות תקן. אקולב תקין. ערך חלבון בשתן עלה מ409 ל437 במשך עשרה ימי אולי יותר . ומדיי דלקת הם כיום

WBC 12.4 K/µl

STABS %-DIF 7

NEUT% 72.5 %

NEUT.abs 9.0 K/µl

LYM% 18 %

MACRO 2.7

PROTEIN- URINE 24h 437

PROTEIN- URINE 24h- לא נמצא

RHEUMATOID FACTOR- קטן מ10

RDW 11.6 - כתוב שזה נמוך מהנורמה והנורמה- 11.8

ממה שלא ציינתי זה היה תקין

הרופא הפנה להומולוג בין היתר. וכתב ככה : יעוץ הומטולוג בשאלה ל- MGUS

בנוסף הוא המלית מיפוי עצמות CT בטן וCT חזה
    התור להומוטלוג רחוק מאוד לצערי רק עוד חודשיים רציתי לדע עד כמה כדאי להגיע לרופא פרטי ולא לחכות את החודשיים האלה. ובנוסף איזה בדיקות צריך ועדיף שאני אדרוש לעשות לפני שאני מגיעה לרופא כדי שתהיה לו תשובה כמה שיותר מדויקת ויכוון אותנו לפתרון. (כדי שלא נבזבז זמן על הלוך חזור לרופא ונוכל להקיך את זה כמה שיותר) מה זה בדיוק MGUS
    ואם יש לך משהו לומר או לחוות את דעתך על הבדיקות אני אודה לך מאוד מאוד . תודה רבה על ההתייחסות ותודה שיש את האפשרות להתייעץ כאן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה MGUS

הוספת תגובה

• שאלה...

פרופ` אלן ברבי
    29/07/2017

החלבון כמותי של 24 שעות שליל.
    אני לא רואה שום עדות לMGUS שזה חלבון פתולוגי ללא משמעות קלינית. אין שום דחיפות ואתם יכולים לחקות בשקט לתור של המטולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו