תרומת דם וגרימת אנמיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרומת דם וגרימת אנמיה
    מנסה להבין
    28/07/2017

לרופאים שלום רב,

בת 51. סבלתי בעבר הרחוק מחוסר בויטמין B12, ואחרי קורס מרוכז של זריקות, עברתי לזריקות של פעם בחודש במשך שנים רבות, כאשר כל פעם שעברתי לרופא/ה חדש/ה הוחלט לנסות להפסיק לי את זה, וכך הגעתי אחרי כמה חודשים שוב לחוסר. לדעתי גם נפגעתי מהחוסר בעיקר בתחום הזיכרון. וכבר קרוב לשנה שאיני מטופלת בזריקות. כעת הגעתי גם לסף נמוך ב-B12 וגם לחוסר ברזל ופריטין.

לאחרונה תרמתי דם וכשבועיים (אולי קצת יותר) אחר כך עשיתי את בדיקות הדם בהן נמצאה האנמיה.

ברצוני לשאול:
    1) כמה זמן לאחר תרומת דם מתחדש המלאי?
    2) והאם במצבי, כמו שתארתי, עדיף שלא אתרום יותר דם, באופן כללי, ולא רק עכשיו?

בנוסף יש לי FVL.

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרומת דם וגרימת אנמיה

הוספת תגובה

• תרומת דם...

פרופ` אלן ברבי
    29/07/2017

את לא צריכה לתרום דם !!!
    בנוגע לוויט. ב12 מזמן לא מטפלים בזריקות אלה ב כדורים תת לשוניים.לבדוק רמת בדם.אם חסר אפשר לסתפק בכדור אחד לשבוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרה לי תשובה על השאלה העיקרית

אנונימית
    29/07/2017

השאלה העיקרית היא:
    כמה זמן לוקח למחזור הדם להתחדש לאחר תרומת דם?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרה

פרופ` אלן ברבי
    01/08/2017

לא ידוע לי.זו שאלה כללית לא מתאימה לפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו