מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המוגלובין נמוך וברזל תקין בהריוןיעל17/09/2017
.שלום רב,
אני בהריון בשבוע 27+4. במסגרת בדיקות דם שעשיתי בתחילת חודש יולי התברר שההמוגלובין שלי נמוך (9.8), mcv 87.3, אך הברזל ושאר הדברים שלמיטב הבנתי משפיעים על ההמוגלובין תקינים (ברזל 155.9, טרנספרין 292, חומצה פולית 16.36, פריטין 41.5, b12 356.6).
בשלב זה כבר נטלתי פרנטל של אלטמן המכיל ברזל וחומצה פולית.
רופא הנשים שלי אמר להוסיף לזה 2 כדורי פולקס ביום, למרות שהברזל תקין.
בבדיקה מלפני מספר ימים נראה שההמוגלובין לא עלה(9.9) והברזל ירד למרות כל הכדורים (עדיין בטווח הנורמה). הערכים שיצאו: mcv 91.2, ברזל 124.7, חומצה פולית מעל 24, פריטין 26.6, b12 261.8.
רופא הנשים נתן לי הפניה להמטולוג אך התור שנקבע לי הוא לחודש וחצי לפני הלידה, מה שלא משאיר הרבה זמן לטיפול. אני מאוד בלחץ כי על פניו הרופא לא מבין מדוע יש לי אנמיה. אשמח לדעת ממה זה עשוי לנבוע או אילו בדיקות כדאי לעשות לקראת התור להמטולוג כדי שכשאגיע לפחות יהיה לו את המידע הרלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין נמוך...
פרופ` אלן ברבי18/09/2017לרוב בהריון מדובר באנמיה מחוסר ברזל ורצוי להמשיך בפולקס (אחד מספיק).בכל זאת רצוי לשלול מחלת טלסמיה. לבקש בדיקת HBE מרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, הגיעה תשובה של עוד בדיקה שעשיתי
יעל19/09/2017הגיעה תשובה של בדיקת hemoglobin variants שעשיתי.
המוגלובין A: 97.4%
המוגלובין A2: 2.6%
רשום שהערכים בטווח הנורמה, מצד שני הבנתי שיש גם המוגלובין f שלא צוין בתוצאות. האם זה תקין? הבשיקה הזאת קשורה איכשהו לטלסמיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תודה רבה....
פרופ` אלן ברבי22/09/2017בדיקה תקינה .להמשיך בטיפול בברזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)