מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרישת יתר הטרוזיגוטית,פקטור 5 ליידןעידית21/05/2008
שלום רב! אני אובחנתי כנשאית של פקטור 5 ליידן, הטרוזיגוטית. לאימי היו אירועים טרומבוטיים, לאחר לידות. אני עברתי הריון ראשון, עם נטילת קלקסן 40 מ"ג, משבוע 6 במשך כל ההריון,ולאחריו 6 שבועות וילדתי ילד בריא. בהריון השני נטלתי קלקסן, משבוע 8 עד שבוע 12 שבו התחלתי לדמם. באותו שבוע עדיין היה דופק , אך היתה הינתקות של השיליה מדופן הרחם. והשיליה כיסתה את פתח צוואר הרחם.היו לי 3 אירועים של דימום שבמהלכם הפסקתי את הזריקות ולבסוף היתה לי הפלה טבעית. שאלתי היא: האם נטילת הקלקסן החמירה את המצב ויכול להיות שבעקבות כך היתה ההפלה? האם אני בכלל צריכה ליטול קלקסן? אני שוקלת הריון נוסף ואני אובדת עיצות. בתודה על התשובה, עידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת יתר הטרוזיגוטית,פקטור 5 ליידן
ד''ר אשר וינדר21/05/2008הקשר בין קרישה לבין סיבוכי הריון הוא לא חד משמעי. רק בשנים האחרונות הנושא נבדק. בשלב זה אין עדויות חד משמעיות ולכן הדעות וההמלצות הן שונות. האם היית זקוקה לקלקסן בהריון ראשון? האם הקלקסן החמיר את עניין שדימומים עקב היפרדות השלייה? מכיוון שמדובר בנושאים שלא ניתן לתת חוות דעת חד משמעית אני מציע שתפני להמטולוג מומחה קרישה שיבחן את העניין בקפדנות ב- 4 עיניים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקטור 5 ליידן - הריון
עידית22/05/2008בהמשך לתגובתך, רופא נשים המליץ לי לקחת קלקסן מהרגע שבו שמעתי דופק בשבוע 6 בהריון הראשון. כמו כן גם בהריון השני. אינני יודעת אם הקלקסן החמיר את הדימומים. האם ייתכן שהקלקסן גרם להינתקות השילייה מדופן הרחם? איך יכול להיות שעברתי הריון תקין עם הזריקות ועכשיו זה מוגדר כסכנה?
האם ידוע לך מה גורם להינתקות שיליה?
האם זה שלא עברתי אירועים טרומבוטיים( ורק אימי עברה ), ועצם היותי נשאית הטרוזיגוטית- האם לזה יש השפעה באם לקחת זריקות קלקסן בהריון בכלל?
לפי המלצתך אגש לייעוץ אצל המטולוג מומחה, האם אתה יכול להמליץ לי על מישהו מסויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקטור 5 ליידן - הריון
ד''ר אשר וינדר25/05/2008יכולה לפנות אלי או לכל המטולוג אחר העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)