מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הודג'קין פעם 2ורד16/06/2008
לד"ר שלום רב-
אני נערה בת 21 עוד מעט.
בגיל 18 חליתי בהודג'קין וקיבלתי 12 טיפולים של ABVD.
לאחר צילים CT-PT התגלה כי אין מחלה.
ההיתי בריאה כ שנה וחצי ולפני כ 4 חודשיים התגלתה המחלה שנית.
היום אני אחרי 2 טיפולי ESHAP ולפני השתלת מח עצם עצמית, אך בבדיקת ה CTPT התגלה כי המחלה באותו מקום, ללא שינוי .
אך הם שוקלים להכניס אותי להשתלת מח עצם בכל מקרה.
האם זה הגיוני?
האם זה יכול להשמיד את המחלה?!
קראתי קצת באינטרנט על תרופה בשם "מבטרה", האם במקרה שלי יש טעם לחשוב על זה?
ושאלה אחרונה האם ESHAP זה הטיפול היחידי החזק נגד הודג'קין?
יש טעם לנסות טיפול אחר?
תודה רבה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודג'קין פעם 2
ד''ר אשר וינדר16/06/2008שלום ורד. לצערינו מחלת הודגקין יכולה לחזור בדומה למה שקורה לך. הטיפול שאת מקבלת הוא טיפול מקובל. מצב רפואי כמו שלך דורש שיקול דעת פרטני ובהחלט יש וריאציות לפי תת סוג המחלה, הפיזור שלה, הופעת סימפטומים וכד. אני משוכנע שאת נמצאת בטיפול מכון המטולוגי בבית חולים והרופאים עושים את השיקול הפרטני. מבטרה היא תרופה מאוד מקובלת בלימפומה מסוג NON HODGKIN ולא במחלת הודגקין. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עם עוד שאלה...
ורד16/06/2008קודם כל המון תודה על תשובתך המהירה.
רציתי לדעת האם זה קורה הרבה שהודג'קין חוזר בפעם השנייה ולאחר שני טיפולי ESHAP המחלב לא נסוגה.
מה עושים בדר"כ במקרה כזה ? יש טיפול שכן יוכל לחסל את המחלה?
לא עולה לי כרגע עוד שאלות אבל בעיקר מוזר שהאישפ לא השפיע אני עדיין מאוד מופתעת ולחוצה מהעניין.
זה לא קורה בדר"כ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציע שתתיעצי עם פרופ' בן יהודה ...
יוסי07/04/2010מהדסה עין כרם, אפשר לקבוע תור מהיר דרך השר"פ, ביטוח משלים מחזיר את רוב העלות
בנוסף אפשר לפנות לרב פירר, אולי הוא מכיר מקרים דומים
אני לא מקצועי, אבל הייתי מציע לבצע ביופסיה נוספת במידה ולא בוצע לאחרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/04/2010המקרה אינו פשוט כפי שאת מבינה וקשה להמליץ מה לעשות בלי שמקבלים את כל הנתונים המפורטים: צילומים , הדמיות, פתולוגיה וכו' .
אפשרות נוספת היא להקרין את האיזור במידה וזה ניתן - או לפני או אחרי ההשתלה העצמית .
שאלה נוספת האם יש ביטחון שקיימת מחלה באיזור בו היתה קליטה ב- PET CT האם לא שקלו ביופסיה?
ועל כן במידה ואת מעוניינת ניתן לראות אותך במרפאתנו בבי"ח וולפסון ולגבש עמדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)