מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית קרישת דם ,מתכננת הריוןמממ09/07/2008
אני בת 24,פניתי לרופא נשים שלי שוב להחליף את סוג הגלולה שלי בשל הופעת דימומים במהלך לקיחת הגלולות והפרשות ועוד... כ"כ במקביל פניתי לנוירולוג לשם ייעוץ לגבי מיגרנות חזקות ביותר שמהן סבלתי,הנוירולוגבעקבו לקיחת גלולות מס' שנים סבר כי ככל הנראה קיים קשר לגלולה שהנני נוטלת יסמין באותה תקופה, פניתי לרופא נשים -בעקבות הכל הוא הפנה אותי לבדיקות קרישיות דם בבי"ח כרמל, התוצאות:pcr f-v leiden-הטרוזיגוט+ pcr mthfr-הטרוזיגוט הרופא טוען כי יהיה עלי לקחת מיידי לכל החיים חומצה פולית ,בינתיים להתחיל עם מינון 5 מ"ג ובמהלך ההריון להגביר מינון ,כ"כ במהלך הריון בעתיד אצטרך לקבל זריקות כל יום :לקסן 40 מ"ג, בנוסף טוען כי מדובר במשהו שנולדתי איתו ,תורשתי,יש לציין שאימי עברה הפלה ראשונה ולאחר 8 הריונות בהצלחה. כ"כ אחותי הגולה עברה 3 הריונות בהצלחה בנוסף 2 הפלות באמצע-לא ידוע לה על בעיה בקרישת דם. אשמח לקבל יעוץ נוסף, דעתכם חשובה לי ביותר!!!!!נ.ב קיבלתי הפניה ליעוץ המטולוג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר
ד''ר אינה צורן-רוזנטל10/07/2008את נשאית למוטציה בפקטור, הגורם לקרישיות יתר ומעלה סיכון לסיבוכי הריון ולכן כדי למנוע סיכון זה תצטרכי לטול קלקסו בהריון. גבי חומצה פולית שחייבים לטול לפני כל הריון ובמהלכו, טיפול ממושך רק אם הומוציסטאין גבוה. הטרוזיגוטיות למוטציה ב-MTHFR לא מעלה סיכון לקרישיות יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך ד"ר אינה.....(מממ)
מממ13/07/2008המוטציה בפקטור שנמצאה אצלי בעצם מהווה רק סיכון לסיבוכי הריון? בחיי היומ יומ הרגילים אין סיכון של קרישת דם בגוף?ומכאן לסיבוכים אחרים... כ"כ רופא המשפחה שלי הפנה אותי לבדיקת הומוציסטין ?מה בעצם הבדיקה אמורה להראות? תודה מראש........... מממ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש...
איריס14/07/2008שלום, אני סובלת בדיוק מאותו דבר, נטלתי גלולות שלא התאימו לי ואז קיבלתי קריש דם וממנו נודע לי על בעיית קרישיות יתר, מאחר וזה כבר פרץ אצלי אני נאלצת לקחת לכל החיים קומדין+חומצה פולית של 5 מ"ג כעת אני בהריון וקומדין אסור לנטילה במהלך ההריון ולכן החלפתי אותו בקלקסן 60 מ"ג פעמיים ביום עד אחרי הלידה עצתי לך : א. חיזקי ואימצי ב. בידקי עם המוטולוג מינון מדויק לקלקסן (זה לפי משקל הגוף) ג. אל תיקחי גלולות יותר... יש דברים הרבה יותר פרקטיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיריס,בתור אחת שעוברת את זה........
מממ14/07/2008איריס, האם הריון במצב כזה של טיפול בקלקסן נחשב ישירות כהריון בסיכון גבוה? לי נאמר שקלקסן יש לקחת פעם ביום ואת לא הראשונה שאומרת שלוקחת פעמיים ביום ועוד במינון של 60 מ"ג,מה הסיבה? זה נכון שאשה המטופלת בקלקסן אסור עליה לקחת אפידורל בלידה?כ"כ האם יש קשר בין סוג הלידה לשימוש בטיפול זה:קיסרי או לידה רגילה? האם ישנם תופעות לוואי לשימוש בקלקסן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות...
איריס14/07/2008תראי, אני לא מומחית כ"כ גדולה ובטח לא רופאה יחד עם זאת יש מס' פרטים שאני אשמח לעזור לך בעיה רפואית של קרישות יתר כן נחשבת להריון בסיכון גבוה הסיבה של כמות הקלקסן היא לפי משקל הגוף בין 50-60 קילו צריך לקחת 60 מ"ג עד 50 ק"ג צריך לקחת 40 מ"ג זה לפחות מה שנאמר לי ע"י המחלקה המטלוגית שלי למה פעמיים ביום ?? מהסיבה שאצלי פרץ כבר פעמיים קריש דם אחותי לדוגמא שזה לא פרץ אצלה אבל יש לה את אותו פקטור גנטי בזמן ההריון שלה היא הזריקה פעם אחת ביום 40 מ"ג (היא שוקלת פחות ממני) אפידורל בלידה מותר ככל שידוע לי, אין שום מניעה לכך אותו דבר לגביי ניתוח קיסרי, אני הייתי מוותרת על לידה טבעית שלא בסביבת הב"ח למקרה שמשהו יסתבך ותופעות לוואי בקלקסן- אין שום תופעות לוואי למעט חבורות באיזור המותניים בזמן השימוש בקלקסן צריך להיזהר מחתכים, דימומים, מאחר וקלקסן היא תרופה שמדללת את הדם. בכיף אם יש לך שאלות נוספות... זה נשמע מפחיד אבל לא נורא זריקות זה לא נעים אבל העיקר התוצאה... תינוק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון וקלקסן
ד''ר אינה צורן-רוזנטל14/07/2008אין השפעה לקלקסן על ההריון, יש לגרום באחוז קטן לדילול העצם, לפי כך צריך לצרוך מוצרי חלב ולעסוק בספורט. המינון נקבע ע"י הרופא ותלוי בהרבה גורמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמממ
ד''ר אינה צורן-רוזנטל14/07/2008יש לך סיכון מוגבר לקרישיות יתר בבמצבים של חוסר ניידות: אחרי ניתוח, טיסות ארוכות, שברים. רצוי לשמור על משקל תקין, לעסוק בפעילות ספורטיבית להמנע מטיפול הורמונלי, אז הסיכון לקרישי דם יורד. הומוציסטאין יכול לעלות במקרה של נשאות למוטציה ל-MTHFR, אם מוגבר יש לטול חומצה פולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיריס וד"ר אינה-תודה!!!!!
מממ14/07/2008תודה לשתיכן על התייחסותכן לשאלותיי. אני שואלת המון מהסיבה שלא ציפיתי לתשובות בדיקות דם שכאלו אני בחורה צעירה ובריאה בדר"כ. וכן איריס את צודקת זה נושא מאוד מלחיץ,אני חושבת על הריון אבל לא ידעתי שמעכשיו כבר אקבל טיפול למשך ההריון. יום רביעי אני אצל ההמטולוג,לאחר כל ההתכתבות אני מוכנה יותר לביקור. כנראה ואעדכן במידה ומשהו חדש ייאמר לי, תודה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)