תסחיף בsmv

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסחיף בsmv
    דורית
    18/06/2007

לפני כ-11 חודשים ילדתי תאומים בניתוח קיסרי. לאחר הלידה אובחן אצלי תסחיף בsmv, התחלתי טיפול בקלקסן וקומדין. כעת אני מטופלת רק בקומדין. עברתי בדיקות לקרישיות יתר ונמצאתי הטרוזיגוט ל:Prothrombin 20210, והומוזיגוט מוטנטי לMTHFR, לפי מה שאמר לי ההמטולוג המטפל, אני צריכה להמשיך עוד כחודש עם הקומדין ואז להפסיק לשבועיים ולעשות בדיקות של הפרוטאינים כדי לבחון באופן סופי האם אני צריכה להמשיך כל חיי בטיפול עם קומדין. שאלתי היא האם במהלך השבועיים שבהם אני לא לוקחת קומדין, זה לא מסוכן?, האם אני לא צריכה לקחת מדלל דם אחר (ולא קומדין), דוגמת הקלקסן בזמן הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסחיף בsmv

הוספת תגובה

• תסחיף בsmv

ד''ר אשר וינדר
    19/06/2007

תסחיף ב- SMV היא תופעה לא שכיחה באישה צעירה לאחר לידה. לכן יש צורך לבחון באם יש לך גורמי סיכון. בהחלט יש מקום להפסיק טיפול לאחר כ- 12 חודשים ולבצע השלמה של הברור. באם נבדקו כל הפרמטרים עד כה ונמצא רק מה שציינת אני לא רואה הכרח לתת טיפול מגשר בקלקסן. אני מדגיש את הצורך לערוך ברור מקיף ומעמיק בגלל במקרה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו