הפלות חוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות
    איילה
    22/07/2008

אני בת 28 בת לאם עם סיפור של קרישיות יתר לפני 30 שנה טופלה בהפרין .לי היו כבר 4 הפלות ו 5 הריונות ,כאשר הריון ראשון הפלה בשבוע 8 עובר עם דופק ,לאחר מכן הריון ולידה תקינים במשקל תקין ,ועכשיו בשמונה החודשים האחרונים 3 הפלות כאשר בשתיים מהן לא ניצפה דופק ההפלות קרו בשבוע 5.5-7 ובהריון האחרון התחלתי ליטול פרוגסטרון וגינלי 100 פעמיים ביום ושוב הפלה אך הפעם בשבוע 8 וניצפה עובר עם דופק . אני רוצה לציין שכל ההפלות היו טבעיות ללא צורך ברידה ודבר נוסף שלפני ההריון הזה עשיתי בירור לטרומבופיליה מלא שהיה תקין (קרדיוליפון 10.3) השאלה שלי האם אולי כדאי לטפל באנטיקואגולנטים לנסות גם בגלל שההפלות חוזרות וגם בגלל ההסטוריה של אימי מכיוון שנודע לי שיש מקרים שנותנים טיפול למרות שבבירור ללטרומבופיליה אין ממצאים המ עליי לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות

הוספת תגובה

• לאיילה

ד''ר איתי לוי
    22/07/2008

טיפול במדללי דם יכול להיות יעיל במקרים של הפלות חוזרות גם אם ברור הקרישה נמצא תקין.
    העובדה שקיבלת טיפול בפרוגסטרון רומזת לכך שהיתה בעיה של רמת פרוגסטרון בתחילת ההריון. אם ההפלות לא מוסברות על ידי בעיה זו יש מקום לשקול טיפול במדללי דם לאחר התיעצות עם המטולוג וגניקולוג.
    בברכה, דר' איתי לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו